Jesus sade: "Jag är Vägen och Sanningen och Livet. Ingen kommer till Fadern utom genom mig." Joh. 14:6

tisdag 11 maj 2010

Låt inte oförlåtelse och oförsoning hindra dig att nå himlen en gång!

Kol. 3:12-13 ”Klä er därför som Guds utvalda, heliga och älskade, i innerlig barmhärtighet, godhet, ödmjukhet, mildhet och tålamod. Ha fördrag med varandra och förlåt varandra, om någon har något att förebrå en annan. Såsom Herren har förlåtit er skall ni förlåta varandra.”


************************************
Oförlåtelse och oförsonlighet reser murar mellan människor och gör det nästan omöjligt för dem att prata med varandra. Gud har aldrig något emot oss. När Han förlåtit oss är saken ur världen och glömd av Honom, och alla murar mellan oss och Gud är nerrivna. Därför kan vi tala med Honom om allt.

När Gud förlåter så gör Han det så fullständigt att Han aldrig mer kommer ihåg våra synder, Han kastar dem i glömskans hav där fiske är förbjudet.

Däremot kan vi människor ha väldigt svårt att förlåta ibland. Om vi säger att vi har förlåtit en person men sedan aldrig glömmer en oförrätt utan fortsätter att hysa agg och förtala vår nästa, då har vi i grunden inte förlåtit, utan VALT att leva kvar i oförlåtelse och oförsonlighet. För det här är ett beslut som vi tar, och en sak som vi själva VÄLJER!

Det är oerhört allvarligt om vi inte förlåter våra medmänniskor, för då kommer Gud inte heller att förlåta oss våra synder. Detta leder till att om vi själva inte är förlåtna, så utestänger vi oss från himmelen, för ingen synd kommer ditin.

Det bästa vi kan göra är att leva i förlåtelsen och försoningen varje dag, och vara snabba med att förlåta dem som gör oss illa, och även förlåta oss själva när Gud har förlåtit oss. Vidare behöver vi vara vaksamma med vad vi använder vår tunga till, så den inte blir oss till fall, om vi går runt och förtalar våra bröder och systrar.

*************************************

Herrens bön
Matt. 6:9-15

”Så skall ni be: Fader vår, som är i himlen. Helgat blive ditt namn.

Komme ditt rike. Ske din vilja på jorden liksom den sker i himlen.

Ge oss i dag vårt bröd för dagen. Och förlåt oss våra skulder, såsom också vi förlåter dem

som står i skuld till oss.

Och för oss inte in i frestelse utan fräls oss från den onde.

Ty om ni förlåter människorna deras överträdelser, skall er himmelske Fader också förlåta er.

Men om ni inte förlåter människorna, skall inte heller er Fader förlåta era överträdelser.”

Ords. 19:11 ”Förstånd gör en människa tålmodig, det är hennes ära att förlåta en försyndelse.”

Matt. 11:25 ”Och när ni står och ber, så förlåt om ni har något emot någon. Då skall också er himmelske Fader förlåta er era överträdelser.”

Matt. 18:21-22 ”Då gick Petrus fram och frågade Jesus: "Herre, hur många gånger skall min broder försynda sig mot mig och få min förlåtelse? Upp till sju gånger?" Jesus sade till honom: "Jag säger dig: Inte sju gånger utan sjuttio gånger sju.”

1 Joh. 1:9-10 ”Om vi bekänner våra synder, är han trofast och rättfärdig, så att han förlåter oss våra synder och renar oss från all orättfärdighet. Om vi säger att vi inte har syndat, gör vi honom till en lögnare, och hans ord är inte i oss.”

Fil.4:8-9 ”För övrigt, bröder, allt som är sant och värdigt, rätt och rent, allt som är värt att älska och uppskatta, ja, allt som kallas dygd och förtjänar beröm, tänk på allt sådant. Vad ni har lärt och tagit emot, hört och sett hos mig, det skall ni göra. Då skall fridens Gud vara med er.”

Inga kommentarer: