Jesus sade: "Jag är Vägen och Sanningen och Livet. Ingen kommer till Fadern utom genom mig." Joh. 14:6

söndag 19 september 2010

”HERREN går själv framför dig, och Han skall vara med dig!”

5 Mos. 31:7-8 ”Sedan kallade Mose till sig Josua och sade till honom inför hela Israel: "Var stark och frimodig, ty du skall med detta folk gå in i det land som HERREN med ed har lovat deras fäder att ge dem och du skall utskifta det åt dem som arv. HERREN går själv framför dig och han skall vara med dig. Han skall inte lämna dig eller överge dig. Var inte rädd eller förfärad ."


Guds eller människors tankar:
Det som betyder något i svåra stunder är att HERREN går framför dig, och Han skall vara med dig! Då spelar det inte längre någon roll om motståndet reser sig som höga berg runt omkring dig.
På Jesu tid här på jorden så var de det religiösa etablissemanget som var ute efter att snärja och förgöra Honom och Hans efterföljare. Jesu liv och lära upplevdes som ett stort hot i den dåtida religiösa världen. De religiösa ledarna i sin egenrättfärdighet och sitt ögontjänande, kunde inte tåla att det kom någon som genomskådade deras hyckleri och falskhet.

Matt. 22:18 ”Jesus märkte deras ondska och frågade: "Varför försöker ni snärja mig, ni hycklare?”

Matt. 23:27 ” Ve er, skriftlärda och fariseer, ni hycklare! Ni liknar vitkalkade gravar.* Utanpå ser de vackra ut, men inuti är de fulla av de dödas ben och allt slags orenhet.”

”Luk. 20:46 "Akta er för de skriftlärda, som njuter av att gå omkring i långa mantlar och älskar att bli hälsade på torgen och att sitta på de främsta platserna i synagogorna och ha hedersplatserna vid festmåltiderna.”


Finns det måhända likheter med detta i vår tid?
Guds hus är inte en plats där man ska ha världens värderingar för ögonen…

Luk. 19:46 ”Han sade till dem: "Det står skrivet: Mitt hus skall vara ett bönens hus. Men ni har gjort det till ett rövarnäste."

I Guds hus ska inte finnas ett konkurrenstänkande och en maktkamp mellan människor. Kom ihåg att alla Guds barn är lika dyrbara i Hans ögon, och i Guds församling är det inte människor som ska regera, kontrollera och bestämma agendan! Då blir det inte längre ett Guds hus, utan istället ett ”människors hus”.
 Den Levande Gudens församling är inte ett hus som är byggt av människohänder utan det är en plats som är helgad åt Herren där Han, i sin oändliga kärlek och mångfald, vill uppenbara sin gudomliga vilja genom sin Helige Ande. Det är Gud som ska bli ärad och upphöjd i församlingen, och inte människor som ska bygga sig en egen plattform för att upphöja sig själva.

Det egna jaget måste dö bort, för att Kristus ska kunna bli synlig i oss och genom oss. Detta handlar om att kunna ge upp stolthet, maktbegär, kontroll och dominansbehov. Det handlar också om att byta ut hårdhet, kärlekslöshet och oförsoning, mot barmhärtighet, Guds kärlek, förlåtelse och försoning.

Det är väldigt viktigt att vaka över sin egen tankevärld så vi inte ger näring åt fiendens tankar om oss själva och om varandra. Guds tankar för oss är fridens tankar, och därför skall också vi som Guds barn ha fridens tankar om varandra och TALA VÄL OM VARANDRA!

Tungans makt är stor, både på gott och ont, men det hör inte hemma bland Guds barn att ägna sig åt skvaller och förtal, för att misskreditera och sänka sina medsyskon.

Ef. 4:29 ”Låt inget oanständigt tal komma över era läppar, tala bara det som är gott och blir till välsignelse där sådan behövs, så att det blir till glädje för dem som hör på.”

Jak. 4:11 ”Förtala inte varandra, bröder. Den som förtalar sin broder eller dömer sin broder förtalar och dömer lagen. Men om du dömer lagen är du inte lagens görare utan dess domare.”

1 Petr. 2:1-3 ”Lägg därför bort allt slags ondska, falskhet och hyckleri, avund och förtal. Längta som nyfödda barn efter den rena andliga mjölken, så att ni genom den växer upp till frälsning, då ni nu har smakat att Herren är god.”

Ords. 10:32 ”Den rättfärdiges läppar förstår vad som är välbehagligt, de ogudaktigas mun förvränger allt.”

Ödmjukhet:
 Matt. 5:5 ” Saliga är de ödmjuka, de skall ärva jorden.”

Fil. 2:3 ”Var inte självupptagna och stolta. Var i stället ödmjuka och sätt andra högre än er själva.”

Matt. 18:3-5 ”Amen säger jag er: Om ni inte omvänder er och blir som barn, kommer ni inte in i himmelriket. Den som ödmjukar sig som detta barn, han är den störste i himmelriket. Och den som tar emot ett sådant barn i mitt namn, han tar emot mig.”

Barmhärtighet:

Luk. 10:29-37 ” Då ville mannen försvara sig och frågade Jesus: "Vem är då min nästa?" Jesus svarade: "En man var på väg från Jerusalem ner till Jeriko och råkade ut för rövare. De slet av honom kläderna och misshandlade honom. Sedan gav de sig av och lämnade honom där halvdöd. En präst kom händelsevis ner samma väg, och när han fick se mannen gick han förbi. På samma sätt var det med en levit*. Han kom till platsen, såg mannen och gick förbi. En samarit som färdades samma väg kom också dit. När han såg mannen, förbarmade han sig över honom. Han gick fram till honom, hällde olja och vin i hans sår och förband dem. Sedan lyfte han upp honom på sin åsna, förde honom till ett värdshus och skötte om honom. Nästa dag tog han fram två denarer och gav åt värdshusvärden och sade: Sköt om honom, och kostar det mer skall jag betala när jag kommer tillbaka. Vem av dessa tre tycker du var en nästa för mannen som hade råkat ut för rövare?" Han svarade: "Den som visade honom barmhärtighet." Då sade Jesus till honom: "Gå du och gör som han."

Joh. 8:3-8 ”Då kom de skriftlärda och fariseerna fram till honom med en kvinna som hade gripits för äktenskapsbrott. De ställde henne mitt framför sig och sade: "Mästare, den här kvinnan greps på bar gärning, när hon begick äktenskapsbrott. I lagen har Mose befallt oss att stena sådana. Vad säger då du?" Detta sade de för att snärja honom och ha något att anklaga honom för. Men Jesus böjde sig ner och skrev med fingret på marken. När de stod kvar och frågade honom, reste han sig och sade: "Den som är utan synd må kasta första stenen på henne." Och han böjde sig ner igen och skrev på marken”.
 Matt. 5:7 ” Saliga är de barmhärtiga, de skall få barmhärtighet.”

Matt. 12:7 ” Om ni hade förstått vad detta betyder: Jag vill se barmhärtighet och inte offer*, så skulle ni inte ha dömt de oskyldiga.”
 Klag. 2:22 ”HERRENS nåd är det att det inte är ute med oss, ty det är inte slut med hans barmhärtighet”.

**********************************************************

1 Joh. 3:18-24 ” Kära barn, låt oss älska, inte med ord eller fraser utan i handling och sanning. Då vet vi att vi är av sanningen, och vi kan inför honom övertyga vårt hjärta, vad det än anklagar oss för, att Gud är större än vårt hjärta och vet allt. Mina älskade, om hjärtat inte anklagar oss är vi frimodiga inför Gud, och vad vi än ber om, det får vi av honom, ty vi håller hans bud och gör det som gläder honom. Och detta är hans bud, att vi skall tro på hans Son Jesu Kristi namn och älska varandra så som han har befallt oss. Den som håller fast vid hans budskap förblir i Gud och Gud i honom. Och att Gud förblir i oss, det vet vi av Anden som han gav oss.”



1 kommentar:

Anonym sa...

Amen broder!
Var välsignad!