Jesus sade: "Jag är Vägen och Sanningen och Livet. Ingen kommer till Fadern utom genom mig." Joh. 14:6

söndag 17 mars 2013

Påven, Maria och jesuitorden

Avstod att vittna i tortyrrättegångar
Publicerad 14 mars 2013
Källa: SvD
"Den nye påven Franciskus är ett uppskattat val, men kritik har riktats mot honom för hans agerande under juntans skräckvälde i Argentina."

Citat: "Bergoglio avstod två gånger från att vittna i rättegångar som handlade om tortyr, mord och kidnappade barn, en rätt han besatt under argentinsk lag. När han till slut vittnade 2010 var hans svar intetsägande, säger Myriam Bergman, advokat för mänskliga rättigheter, till AP. Enligt henne bevisade Bergoglios uttalande att den katolska kyrkan var medveten om vad diktaturen gjorde och stödde den offentligt."
    Citat: "Bergoglio är också den förste jesuiten någonsin som blir påve. Jesuiterna är en av många ordnar inom den katolska kyrkan, den grundades år 1540 och består av ungefär 20 000 präster.
– Det är ovanligt att jesuiter söker sig till höga tjänster inom kyrkan, säger Ulf Jonsson, jesuitpater och doktor i religionsfilosofi."
****************************************

Jesuitorden och dess grundare och hans bakgrund
Källa: Vaken.se
Citat: "Det är svårt för en pånyttfödd kristen att förstå hur ondskan fungerar. En pånyttfödd kristen har inte en "KRIMINELLT INSTÄLLD HJÄRNA." Jesuitorden är inte bara usel, DEN ÄR EN MYCKET ONDSKEFULL ORGANISATION, dold för allmänheten."  

Citat: "De flesta som utbildat sig på jesuiternas läroanstalter känner inte till ordens mörka hemligheter, eftersom den i dag tvingas operera i en mera blygsam skala. Men att jesuitorden inte har förändrats, kan man se på grymheterna de deltog i under andra världskriget, i det område vi nu kallar Jugoslavien. När tiden är mogen för Antikrists framträdande, kan vi vänta oss att få se jesuiterna med sin ledare, "den Svarte påven," ta kontrollen över folken och sätta upp läger igen."

Citat: "Illuminatordens organisation är mycket lik jesuitordens, ty Weishaupt utbildades ju av jesuiterna, och var bara 20 år 1768, när slavlägren i Paraguay stängdes. Jesuiterna hade fyra grader, medan Illuminati hade tre. Den lägsta graden är initiater, och räknas som de minst upplysta.
Den andra graden är för frimurare som t. ex. The Scottish Knights.
Den tredje graden kallas "mysteriegraden" och är förbehållen präster, kungliga och magiker.
Den suveräne härskaren kallas general inom jesuitorden, men konung inom illuminati. Adam Weishaupt blev den förste kungen inom illuminati.
Tillsammans med dessa grader, grundade Weishaupt dessutom en hemlig säkerhetstjänst och lät denna infiltrera alla graderna.
De kallades "de smygande bröderna" och deras uppgift var att rapportera om det fanns någon illojal. De använde utpressning, provokation och terror. Den medlem som tänkte förråda Orden, utlovades en snabb död. Orden skojar aldrig; många har blivit mördade när de försökt lämna Orden och avslöja den."

Postat den: 2007-10-01 17:54
**************************
Några synpunkter på katolsk Maria-dyrkan och ekumenik
Källa:
Bibelfocus
Skrivet av Lennart - 10 februari, 2013 - 12:23
"Med anledning av det ogenerade närmande till Katolska kyrkan som många kyrkoledare och predikanter i Sverige nu arbetar så intensivt och strategiskt med, skall jag här fortsätta att ge lite information om vad det är dessa förkunnare vill att Sveriges kristenhet skall omfamna.
För den som med öppet sinne jämför Bibelns undervisning med katolsk teologi är det klart som korvspad att Katolska kyrkan är något helt annat än en kristen kyrka i biblisk mening. Jesus sa: ”Se till att ingen bedrar er!” Det är av den anledningen jag känner mig manad att sammanställa sådan här information."

"Marias roll i Katolska kyrkan
Katolska kyrkans katekes 487: Det som den katolska tron tror om Maria har sin grund i det hon tror om Kristus, men det som hon lär om Maria kastar i sin tur ljus över det som hon tror om Kristus.

Katolska kyrkans katekes 867: I helgonen strålar hennes [Kyrkans] helighet fram; i Maria är hon [Kyrkan] redan helt och hållet helig.

Redan vid en ytlig kontakt med katolicismen står det klart att Jesu mor Maria har en helt central plats i den katolska tron, kanske mer central än den Jesus har. Detta blir inte minst tydligt när man ser att Maria tillskrivs sådana titlar som ”Guds heliga Moder, Himmelens drottning, Medåterlösare (medfrälsare) full av nåd, Syndares tillflykt, Himlens port, Morgonstjärnan, Änglarnas drottning...”.
Ett besök i en katolsk kyrka påvisar också många gånger Marias centrala roll. Själv har jag besökt katedraler i södra Europa där Maria helt uppenbart är den centrala och STORA gestalten på den upplysta altartavlan, medan Jesus är en liten figur i Marias knä. Ibland saknas t.o.m. Jesus.
Det är uppenbart att Maria i katolsk tro är något helt annat än den Maria som Bibeln beskriver; Maria framstår inom katolicismen som en gudinna som kan tillbedjas, dyrkas och offras till."

"Summering En sann frälsande tro innebär att sätta all sin förtröstan till det försoningsverk som Jesus utförde på Golgata kors. Genom en sådan tro förklaras den troende rättfärdig oavsett de egna gärningarna; till en sådan tro varken kan eller får man lägga något ytterligare. I alla villfarelser och villoläror är det vanligen just detta som angrips, och det är lätt att förstå vem som ligger bakom varje sådant försök att tillintetgöra en frälsande tro på Jesu försoningsverk.

Det är uppenbart att Maria i den Katolska kyrkan fått en så upphöjd position att det är ödeläggande för en sann och sund kristen tro i det fall man ger sig in i en sådan kult. Enligt Bibelns definition är detta villolära och avgudadyrkan, något som är allvarliga styggelser i Guds ögon.
Vill du ha en levande och vilsam barnaskapsrelation med Gud, så finns det inget utrymme för denna Maria-kult.
Och om jag nu skall knyta ihop denna lilla artikel där jag började, vill jag avsluta med att säga detta: det är totalt förödande för den evangeliska kristenheten i Sverige när man nu söker ekumenik med en ”kyrka” som är så full av villoläror och avgudadyrkan som den Katolska kyrkan!
Där är det inte endast Maria-dyrkan som står i vägen för Jesu försoningsverk, även sådant som gärningsläran, sakramenten, helgondyrkan och självaste prästerskapet står som hinder för de troende att i all enkelhet omfamna den försoning som Jesus vunnit åt dem för alla tider!

Är det då inte en total galenskap att ge sig in i ekumeniska strävanden med Katolska kyrkan? Borde man inte istället lägga tid, kraft och resurser på att fortsätta att troget predika det evangelium som en gång lyfte Sverige ut ur ett andligt mörker och moraliskt förfall?"
/Lennart

2 kommentarer:

Anonym sa...

Att kalla sig kristen och vara involverad i en eukumenisk gemenskap med katolska kyrkan. visar på det andliga mörker och moraliska förfall finns i våra församling
ar. Följer vi vår Mästare Jesus, som är den Enda Vägen till Fadern, så är vi kristna: Ett i Andens ledning. Uppenbarelsebok 22:18....om ngn lägger till ngt till dessa Ord skall Gud på honom lägga de plågor som det är skrivet i denna bok. De som hör ( lever genom)
Guds Ord, är Guds barn./ Marita/

Anna sa...

Tack för din kommentar, Marita. Ja, du har rätt. Det är bara med stor sorg i hjärtat man ser detta andliga mörker som breder ut sig i församlingarna.
Gud välsigne dig!