Jesus sade: "Jag är Vägen och Sanningen och Livet. Ingen kommer till Fadern utom genom mig." Joh. 14:6

torsdag 9 maj 2013

Anpassning räddar inte kyrkan!

Källa: Dagen Opinion
Av Per Ewert
Mycket tänkvärt!
"Utmaning – inte anpassning – är kyrkans vinnande väg. Kyrkor som däremot vågat gå mot strömmen vinner med tiden både förtroende och människor, anser Per Ewert."

Citat: "Flera kyrkor och samfund i Sverige och Europa kämpar med sviktande medlemssiffror. Den västerländska kristenheten söker ivrigt sin framtidsväg i en sekulariserad miljö. För många kyrkor står vägvalet mellan att antingen – som det formuleras i en aktuell platsannons från Stockholms stift – anpassa sig ”efter omvärldens förväntningar”, eller att sätta sig till tydligt motvärn mot en gudsfrånvänd samtid.
Tidskriften Time beskrev nyligen tio nutidstrender, varav en var en rörelse i kristenheten, där vägen framåt går via att förtydliga budskapet – inte mjuka upp det. Stärka ansträngningen att utföra missionsbefallningen – inte tona ner den. Trenden pekar tillbaka till Apostlagärningarna, där evangeliet förkunnades i en tydligt fientlig kultur, och vann framgång trots att – eller kanske just för att – budskap gick emot tidsandan."


Citat: "Vi lever i dag i en förytligad kultur där många upplever att livets verkliga värden smulats sönder till grus och sand. De längtar efter att finna den skatt som är värd att leva och dö för.
Det är just ett sådant evangelium som kyrkan förvaltar och kan ge vidare. Vågar vi förkunna denna skatt som så utmanande, dyrköpt och livsförvandlande som den faktiskt är? Eller kanske hellre: vågar vi låta bli?"

Per Ewert, samhällsdebattör och författare till den nyutgivna boken ”Guldet blev till sand”
Publicerad:2013-05-07

Inga kommentarer: