Jesus sade: "Jag är Vägen och Sanningen och Livet. Ingen kommer till Fadern utom genom mig." Joh. 14:6

lördag 5 november 2011

Den som förför en av dessa mina minsta!

Bedragare
Med stor sorg i hjärtat läser man i tidningen Dagens nätupplaga om att många pastorer i Sverige och många från pingströrelsen menar att en kristen inte längre behöver tro på helvetet.
Det ofattbara avfallet bland kristna ledare i vårt land bara fortskrider. William Booths profetia om att det i sista tiden ska förkunnas himmel utan helvete slår nu in.
Tusentals kristna blir förförda och kommer att gå evigt förlorade om de tar till sig den falska förkunnelsen.
Det vilar ett mycket stort ansvar på de förkunnare som lurar människor rakt ner i helvetet. ”…ve, den människa genom vilken förförelsen kommer.” Matt. 18:7
********************************


”Kristna måste inte tro på helvetet” 
Två tredjedelar av prästerna/pastorerna i Dagens enkät tycker att man inte måste tro på helvetet som kristen - Frälsningsarmén går mot strömmen
Publicerad: 2011-11-04 03:00
Uppdaterad: 2011-11-04 14:25

Kan man vara kristen och inte tro på helvetet? På den frågan ger pingstpastorerna och frälsningsofficerarna helt motsatta svar. För Dagen förklarar de nationella ledarna resonemanget.


De flesta präster och pastorer som svarat på Dagens enkät anser att det inte är ett måste att tro på helvetet som kristen. Men ett samfund avvek, till hundra procent. När Marie Willermark, Frälsningsarméns ledare i Sverige, ovetande om resultatet får frågan om vad hon tror att hennes kollegor angett på frågan "Kan man vara kristen och inte tro på helvetet?" svarar hon utan betänketid:- Det tror och hoppas jag att de svarat nej på, det här uttrycks tydligt i våra lärosatser: "? de rättfärdigas eviga salighet och de orättfärdigas eviga straff", säger hon...
Fortsätt och läs hela artikeln här: http://www.dagen.se/dagen/article.aspx?id=283936

*********************************

Vad säger Bibeln?

Kvarnsten
Förförelser måste komma
Matt 18:6” Men den som förleder en av dessa små som tror på mig, för honom vore det bättre att en kvarnsten hängdes om hans hals och han sänktes i havets djup.
7 Ve över världen som förför. Förförelser måste komma, men ve den människa genom vilken förförelsen kommer.
8 Om din hand eller din fot förleder dig till synd, så hugg av den och kasta den ifrån dig. Det är bättre för dig att gå in i livet stympad eller halt än att ha båda händerna och båda fötterna i behåll och kastas i den eviga elden.
9 Och om ditt öga förleder dig till synd, så riv ut det och kasta det ifrån dig. Det är bättre för dig att gå in i livet med ett öga än att ha båda ögonen i behåll och kastas i det brinnande Gehenna.
10 Se till att ni inte föraktar någon enda av dessa små. Jag säger er att deras änglar i himlen alltid ser min himmelske Faders ansikte.”

Luk. 17:3 "Var på er vakt! Om din broder syndar, så tillrättavisa honom, och om han ångrar sig, så förlåt honom.
4 Även om han syndar mot dig sju gånger om dagen och kommer tillbaka till dig sju gånger och säger: Jag ångrar mig, så skall du förlåta honom."

Ords. 15:11 ”Dödsriket och helvetet ligger uppenbara för HERREN, hur mycket mer då människornas hjärtan!”

Lasarus
Den rike mannen och Lasarus
Luk. 16:19 ”Det var en rik man som klädde sig i purpur och fint linne och levde var dag i glädje och fest.
20 Men vid hans port låg en fattig man som hette Lasarus, full av sår.
21 Han längtade efter att få äta sig mätt på det som föll från den rike mannens bord. Ja, hundarna kom och slickade hans sår.
22 Så dog den fattige och fördes av änglarna till platsen vid Abrahams sida. Även den rike dog och begravdes.
23 När han plågades i helvetet,* lyfte han blicken och fick se Abraham långt borta och Lasarus hos honom.
24 Då ropade han: Fader Abraham, förbarma dig över mig och skicka Lasarus att doppa fingerspetsen i vatten för att svalka min tunga, ty jag plågas i denna eld.
25 Men Abraham svarade: Mitt barn, kom ihåg att du fick ut ditt goda medan du levde, under det att Lasarus fick ut det onda. Nu får han tröst och du plåga.
26 Och till allt detta kommer att det är en stor gapande klyfta mellan oss och er, för att de som vill gå över härifrån till er inte skall kunna det och för att inte heller någon därifrån skall kunna komma över till oss.
27 Den rike mannen sade: Då ber jag dig, fader, att du skickar honom till min fars hus
28 för att varna mina fem bröder, så att inte de också kommer till detta pinorum.
29 Men Abraham sade: De har Mose och profeterna. Dem skall de lyssna till.
30 Nej, fader Abraham, svarade han, men om någon kommer till dem från de döda, omvänder de sig.
31 Abraham sade till honom: Lyssnar de inte till Mose och profeterna, kommer de inte heller att bli övertygade ens om någon uppstår från de döda."

Eldsjön
Den slutliga domen
Upp. 20:11 ”Och jag såg en stor vit tron och honom som satt på den. För hans ansikte flydde jord och himmel, och det fanns ingen plats för dem.
12 Och jag såg de döda, både stora och små, stå inför tronen. Och böcker öppnades, och ännu en bok öppnades, livets bok. Och de döda blev dömda efter sina gärningar, efter vad som stod skrivet i böckerna.
13 Och havet gav igen de döda som fanns i det, och döden och helvetet gav igen de döda som fanns i dem, och var och en dömdes efter sina gärningar.
14 Döden och helvetet kastades i eldsjön. Detta, det vill säga eldsjön, är den andra döden.
15 Om någon inte fanns skriven i livets bok kastades han i eldsjön.”

"Ni är världens ljus"
Jordens salt och världens ljus
Matt. 5:13 ”Ni är jordens salt. Men om saltet förlorar sin sälta, hur skall man då göra det salt igen? Det duger bara till att kastas ut och trampas ner av människor.
14 Ni är världens ljus. Inte kan en stad döljas, som ligger på ett berg. 15 Inte heller tänder man ett ljus och sätter det under skäppan*, utan man sätter det på ljushållaren, så att det lyser för alla i huset.
16 Låt på samma sätt ert ljus lysa för människorna, så att de ser era goda gärningar och prisar er Fader i himlen.”

Luk. 6:24 ”Men ve er, ni rika! Ni har fått ut er tröst.
25 Ve er, ni som nu är mätta! Ni kommer att hungra. Ve er, ni som nu skrattar! Ni kommer att sörja och gråta.
26 Ve er, när alla människor talar väl om er! På samma sätt gjorde deras fäder med de falska profeterna.”

Matt. 23:13 "Ve er, skriftlärda och fariseer, ni hycklare! Ni stänger himmelriket för människor. Själva kommer ni inte in, och dem som försöker komma dit hindrar ni att komma in."

Inga kommentarer: