Jesus sade: "Jag är Vägen och Sanningen och Livet. Ingen kommer till Fadern utom genom mig." Joh. 14:6

torsdag 12 april 2012

DN: Glöm guldkantad pensionärstillvaro

Källa: http://www.dn.se/ekonomi/skarp-kritik-mot-pensionssystemet
Uppdaterad 2012-03-19 14:38. Publicerad 2012-03-19 11:17

Citat: "En blivande pensionär som räknar med att staten garanterar en rejäl pension när det är dags kan känna sig blåst. I det nya pensionssystemet kan pensionerna i princip bli hur låga som helst.
Pensionssystemet får skarp kritik i boken Pensionsbluffen, med undertiteln tryggheten som gick upp i rök, författad av ekonomijournalisten Joel Dahlberg.

I värsta fall kan den som jobbat och betalat in till pensionssystemet i mer än 40 år inte med säkerhet få ut en högre pension än den som aldrig arbetat alls och alltså inte betalat in ett öre i avgifter till systemet.
Men det beror inte på att en garantipensionär får en hög pension, utan på de låga nivåer som vårt nya pensionssystem förmår prestera. Devisen det ska löna sig att arbeta ekar tomt, konstaterar författaren..."

Citat: "Den som vill sätta guldkant på sin pensionärstillvaro bör antingen satsa på en karriär som riksdagspolitiker, deras pensioner räcker mer än väl till att sätta guldkant på tillvaron, eller spara själv till pensionen, konstaterar författaren Joel Dahlberg i boken. Eller jobba längre vilket är det senaste budskapet från politikerna."
Maria Victorin/TT

Inga kommentarer: