Jesus sade: "Jag är Vägen och Sanningen och Livet. Ingen kommer till Fadern utom genom mig." Joh. 14:6

fredag 28 juni 2019

KÄRLEK till Sanningen eller SKEN av gudsfruktan?


2 Tim. 3:1 ”Det skall du veta att i de sista dagarna skall det komma svåra tider.
2 Människorna kommer att älska sig själva och vara penningkära, skrytsamma, stolta, hånfulla, olydiga mot sina föräldrar, otacksamma,
gudlösa,
3 kärlekslösa, oförsonliga, skvalleraktiga, obehärskade, råa, fientliga mot det goda,

4 falska, egensinniga och högmodiga. De skall älska njutning i stället för Gud5 och ha ett sken av gudsfruktan men förneka dess kraft. Håll dig borta från dem!”Skenet av en falsk gudsfruktan, kan man se idag, där villfarelser och falska läror tar allt större plats i kyrkor och församlingar. Detta leder till att människor förlorar Kärleken till Sanningen och avfaller från de sanna Gudstron.
Det vilar ett tungt ansvar på de församlingsledare som verkar vara helt blinda inför det som pågår.
I all denna villfarelse som drar fram över världen idag kan förekomma mycket profeterande och många stora tecken och under, men låt er inte luras, för bibeln varnar för att detta ska komma att ske vid tidens slut. 


2 Thess. 2:7 ”Redan är ju laglöshetens hemlighet verksam. Han som nu håller tillbaka måste endast först röjas ur vägen.
8 Sedan skall den laglöse öppet träda fram. Men honom kommer Herren Jesus att döda med sin muns anda och förgöra, när han visar sig vid sin ankomst.
9 Den laglöses ankomst är ett verk av Satan och sker med stor kraft, med lögnens alla tecken och under
10 och med all slags orättfärdighet som bedrar dem som går förlorade, eftersom de inte tog emot sanningen och älskade den, så att de kunde bli frälsta.
11 Därför sänder Gud en kraftig villfarelse över dem så att de tror på lögnen
12 och blir dömda, alla dessa som inte har trott på sanningen utan njutit av orättfärdigheten.”

När kristna församlingar går samman i ekumenik med andra religioner där många menar att alla religioner har samma Gud, då har avfallet gått mycket långt!  

Profeten Jesaja skriver här om Israels väktare, men de kan också gälla för församlingsledare idag:

Jes: 56:10-11 ”Hans väktare är alla blinda, de märker ingenting. De är alla stumma hundar som inte kan skälla. De ligger och drömmer, de älskar att slumra.
11 Men de är glupska hundar, de blir aldrig mätta. Och de skall vara herdar, de som inget förstår! Alla går sin egen väg, var och en söker sin egen fördel, allesammans.”
  
Matt. 15:13 ”Jesus svarade: "Varje planta, som min himmelske Fader inte har planterat, skall ryckas upp med roten.
14 Låt dem vara. De är blinda ledare för blinda. Och om en blind leder en blind, faller båda i gropen."
Enheten i Kristi kropp
Ef. 4:11 ”Och han gav några till apostlar, andra till profeter, andra till evangelister och andra till herdar och lärare.
12 De skulle utrusta de heliga till att utföra sin tjänst att bygga upp Kristi kropp,
13 tills vi alla når fram till enheten i tron och i kunskapen om Guds Son, till ett sådant mått av manlig mognad att vi blir helt uppfyllda av Kristus.
14 Vi skall då inte längre vara barn som kastas hit och dit av vågorna och som förs bort av varje vindkast i läran, när människorna bedriver sitt falska spel och i sin list förleder till villfarelse.
15 Vi skall i stället i kärlek hålla fast vid sanningen och i allt växa upp till honom som är huvudet, nämligen Kristus.
16 Från honom får hela kroppen sin tillväxt. Så byggs kroppen upp i kärlek, och den fogas samman och hålls ihop genom det stöd som varje led ger, alltefter den kraft som är utmätt åt varje särskild del.”
Den smala vägen:
Luk.13:22 ”På sin väg till Jerusalem gick Jesus genom städer och byar och undervisade.
23 Någon frågade honom: "Herre, är det bara få som blir frälsta?" Han sade till dem:
24 "Kämpa för att komma in genom den trånga porten. Ty många, säger jag er, skall försöka komma in men inte kunna det.
25 När husets Herre har stigit upp och stängt porten och ni står utanför och bultar och säger: Herre, öppna för oss, då skall han svara er: Jag vet inte varifrån ni är.
26 Då skall ni säga: Vi åt och drack när du var med, och du undervisade på våra gator.
27 Men han skall svara er: Jag vet inte varifrån ni är. Gå bort ifrån mig, alla ni som bedriver orättfärdighet.
28 Där skall ni gråta och skära tänder, när ni ser Abraham, Isak och Jakob och alla profeterna vara i Guds rike medan ni själva är utdrivna.
29 Och människor skall komma från öster och väster, norr och söder och ligga till bords i Guds rike.
30 Och se, det finns de som är sist som skall bli först, och de som är först som skall bli sist."

1 Joh. 2:15-17 ”Älska inte världen, inte heller det som är i världen. Om någon älskar världen, finns inte Faderns kärlek i honom.
16 Ty allt som finns i världen, köttets begär och ögonens begär och högmod över livets goda, det kommer inte från Fadern utan från världen.
17 Och världen och dess begär förgår, men den som gör Guds vilja förblir i evighet.”

Ögat är kroppens lykta
Luk. 11:33 Ingen tänder ett ljus och ställer det på en undangömd plats eller under skäppan, utan man sätter det på ljushållaren, så att de som kommer in ser skenet.
34 Ditt öga är kroppens lykta. När ditt öga är friskt får också hela din kropp ljus, men när det är sjukt ligger också din kropp i mörker. 
35 Se därför till att ljuset i dig inte är mörker.
36 Om hela din kropp har ljus och ingen del ligger i mörker, då får den ljus helt och hållet, som när ljuset från en lampa lyser på dig med sitt klara sken."
2 Kor. 6:14 Gå inte som omaka par i ok med dem som inte tror. Vad har väl rättfärdighet med orättfärdighet att göra? Eller vad har ljus gemensamt med mörker?”

Jak. 1:17 ”Allt det goda vi får och varje fullkomlig gåva är från ovan och kommer ner från ljusens Fader, hos vilken ingen förändring sker
och ingen växling mellan ljus och mörker.
18 I kraft av sin vilja födde han oss på nytt genom sanningens ord,
för att vi skulle vara en förstlingsfrukt bland dem som han har skapat.
19 Detta vet ni, mina älskade bröder.”

Förakt för Guds ord leder till undergång
Jes. 30:8 ”Gå nu och skriv detta på en tavla inför dem och teckna upp det i en bok, så att det bevaras för kommande dagar, alltid och för evigt.
9 Ty det är ett upproriskt folk, barn som ljuger, barn som inte vill höra HERRENS undervisning
10 och som säger till siarna: "Skåda inte!" och till profeterna: "Profetera inte för oss det som är sant. Tala smickrande ord till oss, profetera bedrägliga ting.
11 Vik av ifrån vägen, gå bort från stigen, låt oss slippa se Israels Helige."
12 Därför säger Israels Helige: "Eftersom ni förkastar detta ord
och förtröstar på våld och vrånghet och förlitar er på sådant,
13 skall denna missgärning bli för er som ett fallfärdigt stycke på en hög mur, som buktar ut mer och mer, till dess muren plötsligt rämnar på ett ögonblick.
14 Den krossas som en lerkruka, så skoningslöst att man inte kan finna en skärva stor nog att med den hämta eld från eldstaden eller ösa upp vatten ur dammen."
15 Ty så säger Herren HERREN, Israels Helige: "Om ni vänder om och är stilla skall ni bli frälsta. Genom stillhet och förtröstan blir ni starka." Men ni vill inte.”

Inga kommentarer: