Jesus sade: "Jag är Vägen och Sanningen och Livet. Ingen kommer till Fadern utom genom mig." Joh. 14:6

söndag 29 augusti 2010

Ropa till Gud!



Ropa till Gud! Över hela vår jord stiger en hyllning en hymn utan ord
Berg faller ner havets vågor bryts när de hör Herrens namn,
Din kärlek och glädje nu fyller min själ.
Min sång går till Honom som gjort allting väl.
Inget kan mätas med löftet jag har, i Dig!

****************************************


Luk.10:17-20 ”De sjuttio kom glada tillbaka och berättade: "Herre, till och med de onda andarna lyder oss i ditt namn." Han sade till dem: "Jag såg Satan falla ner från himlen som en blixt. Se, jag har gett er makt att trampa på ormar och skorpioner och att stå emot fiendens hela välde. Ingenting skall någonsin skada er. Men gläd er inte så mycket över att andarna lyder er, som över att era namn är skrivna i himlen."
****************************************
Först och främst ska vi som kristna glädja oss över att våra namn är skrivna i Livets Bok i himmelen, men vi får inte heller glömma bort Jesu ord om att Han har gett oss makt att trampa på ormar och skorpioner och att stå emot fiendens hela välde! I samband med detta säger Han också att ingenting ska kunna skada oss! Det är mäktiga Ord, och det är sanna Ord!

Berg faller ner havets vågor bryts när de hör Herrens namn.....
Det finns många berg och många hinder från fienden, för att Guds vilja inte ska kunna ske, men vi har fått auktoritet att befalla dessa hinder att vika undan, i Jesu namn!

Hinder i våra egna liv kan handla om allt det som blir viktigare än Gud i våra liv, och där behöver vi överlåta oss på nytt till Gud, varje dag.
När det gäller andra människors frälsning så kan det ibland finnas saker som hindrar dem från att kunna bli frälsta och då kan vi stå på Jesu egna ord, att Han har gett oss makt att stå emot fiendens HELA välde, för det som hindrar människor från att bli frälsta kommer ju från fienden.

När det gäller Guds församling så finns det tyvärr många områden som fienden har getts tillåtelse att ta makt över. Där finns det många berg som måste vika undan för att Guds vilja ska kunna ske och där behöver vi som kristna på ett påtagligt sätt resa oss upp på nytt ur vår likgiltighet, för att  stå emot fiendens hela välde, och ta tillbaka alla de områden som fienden har tillåtits att belägra. Detta för att Guds vilja ska kunna ske i församlingen fullt ut. Jesus Kristus, som är huvudet för församlingen kan inte verka med sin Helige Ande om främmande gudar tillbeds, om synd tillåts härja fritt, eller om människotankar och traditioner har blivit till ”heliga kor” som går före Guds eget Ord. Kärleken och barmhärtigheten är oerhört viktig, men inte en humanistisk kärlek som gör att man tummar på Guds eget Ord och släpper in orättfärdigheten.

När det gäller våra städer och vårt land så är det samma princip där. Vill vi på allvar se väckelse i vårt land, så behöver vi som kristna först och främst vakna själva, och be Gud rena oss, och börja använda oss av den makt som Gud gett oss, att trampa på ormar och skorpioner och att stå emot fiendens hela välde, i Jesu namn!
***********************************************
1 Petr. 5:8-9 ”Var nyktra och vaksamma. Er motståndare djävulen går omkring som ett rytande lejon och söker efter vem han skall sluka. Gör motstånd mot honom, orubbliga i tron, och tänk på att era bröder här i världen utstår samma lidanden.”
********************************************

Djävulen kör ju alltid med ojusta och listigt uträknade metoder, så det är inte alltid han kommer som ett rytande lejon, utan många gånger är det ett mycket utstuderat lurendrejeri som han använder sig av.
Vi behöver ha frälsningens hjälm som beskydd för våra tankar, för det är våra tankar som fienden attackerar först, och därför är det viktigt att vi har uppsikt över vad vi tänker, för om vi ger näring åt felaktiga tankar så kan det lätt leda till både ord och handlingar.
******************************************** 
Ef. 6:6-7 Var inte ögontjänare som försöker ställa sig in hos människor, utan var Kristi slavar som helhjärtat gör Guds vilja. Tjäna villigt som ni gör när ni tjänar Herren och inte människor.”

Ef.6:10-18 ”Till sist, bli starka i Herren och i hans väldiga kraft. Tag på er hela Guds vapenrustning, så att ni kan stå emot djävulens listiga angrepp. Ty vi strider inte mot kött och blod utan mot furstar och väldigheter och världshärskare här i mörkret, mot ondskans andemakter i himlarna. Tag därför på er hela Guds vapenrustning, så att ni kan stå emot på den onda dagen och behålla fältet, sedan ni fullgjort allt. Stå alltså fasta, spänn på er sanningen som bälte kring era höfter och kläd er i rättfärdighetens pansar och sätt som skor på era fötter den beredskap som fridens evangelium ger. Tag dessutom trons sköld. Med den kan ni släcka den ondes alla brinnande pilar. Tag emot frälsningens hjälm och Andens svärd som är Guds ord. Gör detta under ständig åkallan och bön och bed alltid i Anden. Vaka därför och håll ut i bön för alla de heliga.”

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej! Ett översvallande budskap som berör
till Ande, kropp och själ.