Jesus sade: "Jag är Vägen och Sanningen och Livet. Ingen kommer till Fadern utom genom mig." Joh. 14:6

tisdag 24 december 2013

Fridfull Jul önskar jag alla bloggläsare!

Julen är en kristen högtid där vi firar världens allra största och viktigaste födelse som någonsin har skett, när Messias, den levande Gudens Son föddes till denna jord. Messias kom hit ned till vår jord som världens Frälsare.

1 Joh. 4:14 ” Vi har sett och vittnar om att Fadern har sänt sin Son som världens Frälsare. Den som bekänner att Jesus är Guds Son, i honom förblir Gud och han själv förblir i Gud. Och vi har lärt känna den kärlek som Gud har till oss och tror på den.”

Förföljelse av kristna
Julen är ju en glädjens högtid, men låt oss denna julen sända en tanke och en bön till Gud för alla våra kristna bröder och systrar runt om i vår värld som förföljs och dödas för sin tro. Det är många som får betala med sitt liv för sin kristna tro, men detta rapporteras mycket sällan i media.


Lögnen hyllas mer än sanningen
Vi lever i en alltmer hårdnande tid där människor, ända upp i maktens boningar, och bland vissa kyrkliga ledare är fientligt inställda till sanningen. 
Lögnens fader är djävulen och den som älskar lögn mer än sanning drivs av antikrists ande som är en lögnens ande. 
Att lögnen tar en allt större plats i vårt samhälle i dag tror jag beror på att vi lever i en mycket sen tid då Jesu tillkommelse närmar sig med hast, och djävulen är vred därför att han vet att hans tid är kort, därför ökar också ondskan och villfarelserna markant.

Joh. 8:44 ”Ni har djävulen till er fader. Och vad er fader har begär till, det vill ni göra. Han har varit en mördare från början och har aldrig stått på sanningens sida, eftersom sanning inte finns i honom. När han talar lögn, talar han av sitt eget, ty han är en lögnare, ja, lögnens fader. Men mig tror ni inte, därför att jag säger er sanningen. Vem av er kan överbevisa mig om synd? Om jag talar sanning, varför tror ni mig inte? Den som är av Gud lyssnar till Guds ord. Men ni lyssnar inte, därför att ni inte är av Gud."

1 Joh.4:2 ”Så känner ni igen Guds Ande: varje ande, som bekänner att Jesus är Kristus, som kommit i köttet, han är från Gud, och varje ande som inte bekänner Jesus, han är inte från Gud. Det är Antikrists ande, som ni har hört skulle komma och som redan nu är i världen. 
Ni, kära barn, är från Gud och har besegrat dem, ty han som är i er är större än den som är i världen. De är av världen och därför talar de vad som är av världen, och världen lyssnar till dem. Vi tillhör Gud. Den som känner Gud lyssnar till oss, den som inte är av Gud lyssnar inte till oss. Det är så vi känner igen sanningens Ande och villfarelsens ande.”

Upp. 22:12 "Se, jag kommer snart och har min lön med mig för att ge var och en efter hans gärningar. Jag är A och O, den förste och den siste, begynnelsen och änden. Saliga är de som tvättar sina kläder. De skall få rätt till livets träd och få komma in i staden genom dess portar. Men utanför är hundarna och trollkarlarna, de otuktiga och mördarna, avgudadyrkarna och alla som älskar lögn och far med osanning.”


Jesus Kristus, Messias och värdens Frälsare ÄR Vägen Sanningen och Livet. (Joh. 14:6)
Det finns de som menar idag att det finns många ”sanningar” i de olika religionerna men det är en stor lögn därför att det finns bara EN Gud som är den ENDA SANNINGEN och DEN ENDA VÄGEN till Fadern och det eviga LIVET och det är Jesus Kristus, Guds enfödde Son.

2 Tess. 2:7 ”Redan är ju laglöshetens hemlighet verksam. Han som nu håller tillbaka måste endast först röjas ur vägen. Sedan skall den laglöse öppet träda fram. Men honom kommer Herren Jesus att döda med sin muns anda och förgöra, när han visar sig vid sin ankomst. 
Den laglöses ankomst är ett verk av Satan och sker med stor kraft, med lögnens alla tecken och under och med all slags orättfärdighet som bedrar dem som går förlorade, eftersom de inte tog emot sanningen och älskade den, så att de kunde bli frälsta. 
Därför sänder Gud en kraftig villfarelse över dem så att de tror på lögnen och blir dömda, alla dessa som inte har trott på sanningen utan njutit av orättfärdigheten.
*(laglöshetens människa: Antikrist (1 Joh 2:18, 22).)

Gud har utvalt er
Men vi är skyldiga att alltid tacka Gud för er bröder, Herrens älskade, eftersom Gud från begynnelsen har utvalt er till att bli frälsta, genom att Anden helgar er och ni tror sanningen. Det är detta som Gud har kallat er till genom vårt evangelium, för att ni skall vinna vår Herre Jesu Kristi härlighet.  
Stå alltså fasta och håll er till de lärdomar ni har fått, muntligt eller genom brev. Må vår Herre Jesus Kristus själv och Gud, vår Fader, som har älskat oss och i sin nåd gett oss evig tröst och gott hopp, uppmuntra era hjärtan och styrka er till allt gott i ord och gärning.”

2 kommentarer:

Marguerite sa...

Hoppas att du har haft en riktigt God och Välsignad Jul,kära Anna!!!
Önskar dig fortsatta fina dagar och vill Tacka dig, för allt gott som du delar med dig av...
KRAAAM!!!

Anna sa...

Tack, Marguerite och god fortsättning!