Jesus sade: "Jag är Vägen och Sanningen och Livet. Ingen kommer till Fadern utom genom mig." Joh. 14:6

torsdag 21 april 2011

Det är fullbordat!


Kristus friköpte oss från
lagens förbannelse.
 ”Bibeln varnar för avfall på olika sätt. Risken att fastna i religiösa traditioner med många gånger hedniskt ursprung är minst lika stor som det nu allt mer populära; att anamma ett judiskt levnadssätt över sina liv.

Vi ser idag hur en bred kristenhet, utan att ifrågasätta, låter sig ledas in i romerskt katolska sammanhang. Både inom pingströrelsen och hos Livets ord har det tidigare funnits tydliga rågångar  gentemot katolicismen, något man idag mer skäms över att bli påmind om. Sakramentalismen a la påven har blivit rumsrent i många evangeliska kyrkor, likaså avgudadyrkan med madonnor och andra helgonbilder. Fd pingstledaren Sten-Gunnar Hedin, som i tidningen Dagen försvarar pingstvännernas resa till Vatikanen med motiveringen att det handlar om en studieresa och inget annat, är den av rörelsens nutida ledare som mycket snabbt forcerat viktiga gränser, och därmed ryckt upp och flyttat bibliska råmärken från sina platser.

En annan grupp som medvetet protesterar mot kristenhetens utveckling mot att bli ett modernt Babylon är de som i olika tappningar kallar sig för messianer, vilka förespråkar att vägen till frälsning och evigt liv går genom att uppfylla lagen. På internet finns listat 613 bud där bland annat strikta mat- och förhållningsregler gällande dagar, högtider, reningsprocesser etc. finns med, tillsammans med uppmaningen att vi alla bör leva därefter.

Något som förenar den sakramentalistiska katolicismen med flera nutida messianska rörelser är att fokus läggs på yttre ting. Katoliken förlitar sig på prästens magiska makt att genom mässan förvandla vin och bröd till Kristi kropp, och kyrkans övriga sakrament. Heliga platser utses där påstådda mariauppenbarelser förekommit. Bikten, prästens makt, kyrkorummet och så vidare. Allt det här är högst obibliskt och har inga andra rötter än ren och skär hedendom.

Messianska rörelser å sin sida är vakna över att den tradition katolska kyrkan representerar är falsk. Men, hur är det med anammande av judiska traditioner och talet om heliga platser och föremål som vägen till frälsning? Förnekelsen om det Nya förbundet Bibeln talar om är ett annat exempel där messianer hamnar galet. ”
(Inlägget refererat från www.berno.se) 

Läs gärna också: http://www.algonet.se/~allan-sv/SIDA16.HTM#Sabbaten


************************************
Joh 19:28-37 ”Jesus visste att allt redan var fullbordat, och han sade därefter för att Skriften skulle uppfyllas: "Jag törstar." Där stod ett kärl fullt med ättikvin, och de fäste en svamp fylld med ättikvin runt en isopstjälk* och förde den till hans mun. När Jesus hade fått det sura vinet, sade han: "Det är fullbordat." Och han böjde ner huvudet och gav upp andan.

Eftersom det var tillredelsedag och judarna inte ville att kropparna skulle hänga kvar på korset över sabbaten - det var nämligen en stor sabbatsdag - bad de Pilatus att de korsfästas ben skulle krossas och kropparna föras bort. Soldaterna kom därför och krossade benen på dem som var korsfästa tillsammans med honom, först på den ene och sedan på den andre.
När de därefter kom till Jesus och såg att han redan var död, krossade de inte hans ben, men en av soldaterna stack upp hans sida med sitt spjut, och genast kom det ut blod och vatten. Den som har sett detta har vittnat för att också ni skall tro, och hans vittnesbörd är sant, och han vet att han talar sanning. Ty detta skedde för att Skriften skulle uppfyllas: Inget ben skall krossas på honom. Och ett annat skriftställe säger: De skall se upp till honom som de har genomborrat.”

Hebr. 10:12-23 ”Men Jesus har framburit ett enda syndoffer för alla tider, och han har satt sig på Guds högra sida och väntar nu på att hans fiender skall läggas som en fotpall under hans fötter. Genom ett enda offer har han för alla tider gjort dem som helgas fullkomliga. Om detta vittnar också den helige Ande för oss. Först säger han: Detta är det förbund som jag skall sluta med dem efter denna tid säger Herren.
Och sedan: Jag skall lägga mina lagar i deras hjärtan och skriva dem i deras sinnen, och deras synder och överträdelser skall jag aldrig mer komma ihåg. Och där synderna är förlåtna behövs det inte längre något syndoffer.
Bröder, i kraft av Jesu blod kan vi nu frimodigt gå in i det allra heligaste på den nya och levande väg som han har öppnat för oss genom förlåten, det vill säga sitt kött. Vi har en stor präst över Guds hus. Låt oss därför med uppriktigt hjärta gå fram i full trosvisshet, med ett hjärta som är renat från ett ont samvete och med en kropp som är badad i rent vatten. Låt oss orubbligt hålla fast vid hoppets bekännelse, ty den som har gett oss löftet är trofast.”

Joh. 3:16-18 ”Ty så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att den som tror på honom inte skall gå förlorad utan ha evigt liv. Inte sände Gud sin Son till världen för att döma världen utan för att världen skulle bli frälst genom honom. Den som tror på honom blir inte dömd, men den som inte tror är redan dömd, eftersom han inte tror på Guds enfödde Sons namn.”

Vänd inte tillbaka till lagen.
Gal. 4:8-11 ”Tidigare, då ni inte kände Gud, var ni slavar under gudar som egentligen inte är några gudar. Men nu, då ni känner Gud, ja, än mer, har blivit kända av Gud, hur kan ni då vända tillbaka till dessa svaga och ynkliga människostadgar som ni på nytt vill bli slavar under? Ni iakttar noga dagar och månader och särskilda tider och år. Jag är rädd att jag har ansträngt mig förgäves bland er.”

Lagens förbund och löftets.
Gal. 4:21-31 ”Säg mig, ni som vill stå under lagen: lyssnar ni inte på lagen? Där står skrivet att Abraham hade två söner, en med sin slavinna och en med sin fria hustru. Slavinnans son var född av mänsklig vilja, den fria hustruns son däremot i kraft av ett löfte. Detta har en djupare mening: de två kvinnorna betecknar två förbund. Det ena kommer från berget Sinai och föder sina barn i slaveri, det är Hagar. Ordet Hagar betecknar Sinai berg i Arabien och motsvarar det nuvarande Jerusalem, eftersom det lever i slaveri med sina barn. Men det himmelska Jerusalem är fritt, och det är vår moder. Det står skrivet: Gläd dig, du ofruktsamma, du som inte föder barn, jubla högt, du som inte känner födslovånda, ty den ensamma har många barn, fler än den som har en man.
Ni, bröder, är löftets barn liksom Isak. Och som det var då, att han som var född efter naturens ordning förföljde den som var född i kraft av Anden, så är det också nu. Men vad säger Skriften: Driv ut slavinnan och hennes son. Ty hennes son skall inte ärva tillsammans med den fria hustruns son. Alltså, bröder, är vi inte barn till slavinnan utan till den fria hustrun."

Gal. 3:13-14 ”Kristus friköpte oss från lagens förbannelse, när han blev en förbannelse i vårt ställe. Det står skrivet: Förbannad är var och en som är upphängd på trä. Vi friköptes, för att den välsignelse Abraham fått skulle i Jesus Kristus komma till hedningarna och för att vi genom tron skulle få den utlovade Anden.

5 kommentarer:

Marguerite sa...

Oh vilket bra inlägg,Anna!!!Det gäller att vara vaken i denna sena tid,så mycket som vill förvilla och bedraga.Men vi,HALLELUJA!!!,får gå in i det fullbordade verket!!! Ära vare Jesu underbara Namn!!!Jesus Lever,Han som är Uppståndelsen och Livet!!! En välsignat Glad Påsk önskar jag dig!!! Kram!

Anna sa...

En glad och välsignad påsk önskar jag dig också, Marguerite!

Bert osså Arvid sa...

I Psalm 32:8 står det och det är en personlig hälsning ifrån Gud själv. Jag skall lära dig och undervisa dig om den väg du skall vandra. Jag skall giva dig råd och låta mitt öga vaka över dig. Det är mycket viktigt i denna tid att man håller sig nära Jesus och låter oss ledas utav honom samt äta och dricka ur livets källa vilket är Guds ord som jag tror helt fullt och fast på från första ordet i gamla testamentet till sista order i nya testementet allt de och där emellan är Guds ord men jag förstår inte allt. Efter som han har lovat på flera ställen att han skall leda oss behöver vi inte leta någon annanstans varken i judendomen eller andra religioner de får hålla på med sitt om de vill för mej är Jesus de centrala.Jag har sagt till Jesus att med tanke på min inteligens är det nog bäst att han tar över mitt liv och jag får vara hans springpojke. Därför är det viktigt med ett enskilt Gudsförhållande som talar om för oss så att vi inte är stadda på avvägar om vi vill har han lovat att han skall se till så att vi kommer hem. Jag avisar judendomen från mitt liv jag avvisar katolisismen från mitt liv all reliositet det är inte lönt ni knackar på dörren ens.

Bert osså Arvid sa...

Att få delta här på de kristna bloggarna är en del av min personlig enskilda kristna utvekling så när vi kommer ut bland människor i församlingar har vi något att komma med

Anna sa...

Tack för din kommentar, osså, och ha en riktigt välsignad påsk!