Jesus sade: "Jag är Vägen och Sanningen och Livet. Ingen kommer till Fadern utom genom mig." Joh. 14:6

söndag 17 april 2011

Äkta eller förvanskat evangelium.

Här följer en del undervisning om de nyandliga tekniker som mer och mer håller på att invadera våra kyrkor och församlingar i dag.

http://bibelfokus.se/sv/print/190


Det är viktigt i vår tid, att hålla sig vaken, och kunna urskilja varifrån alla nya trender har sitt ursprung, likaväl som gamla cementerade traditioner, som blivit till "heliga kor" i många församlingar.
Viktig fråga att ställa sig: Finns det stöd i Bibeln för dessa trender och traditioner?
Förhärligar det Jesus Kristus och fördjupar det min Gudsrelation?
Främjar det Andens gåvor att kunna flöda fritt i församlingen, VARANDRA TILL TJÄNST?
 Drar det människor till Krisus, den Levande Gudens Son?

Jag tror inte att Gud har tänkt att vi ska vara som isolerade öar i församlingen, där var och en sitter fördjupad i en egen inåtvänd meditativ tystnad.
Visst kan tystnaden komma i en stark Gudsnärvaro, men när den meditativa tystnaden och ljuständningen har blivit till en "helig ko" så kan det vara läge att  fråga sig vad Bibeln säger om de troendes gemenskap.
Där den Helige Ande får råda blir också mångfalden av uttryckssätten en självklarhet, de olika lemmarna blir till välsignelse för varandra och till uppbyggelse för hela Kristi kropp. 
Kristi kropp består av LEVANDE stenar och inte av döda stenar!  Vi kan inte tappa bort hänförelsen och glädjen i Livet med Gud, för det står i Guds Ord att fröjd i Herren är vår starkhet!
 
De troendes gemenskap

Apg. 2:42-47 "De höll troget fast vid apostlarnas lära och gemenskapen, vid brödsbrytelsen och bönerna.  Och fruktan kom över alla, och många under och tecken gjordes genom apostlarna.  Alla troende var tillsammans och hade allting gemensamt.  De sålde sina egendomar och allt vad de ägde och delade ut till alla, efter vad var och en behövde.  Varje dag var de endräktigt tillsammans i templet, och i hemmen bröt de bröd och höll måltid med varandra i jublande, innerlig glädje.  De prisade Gud och var omtyckta av allt folket. Och Herren ökade var dag skaran med dem som blev frälsta.

Inga kommentarer: