Jesus sade: "Jag är Vägen och Sanningen och Livet. Ingen kommer till Fadern utom genom mig." Joh. 14:6

fredag 22 april 2011

Guds budskap till de förberedda, av David Wilkerson.

Från David Wilkersons bok ”Synen”. Bokens hela budskap dateras till april 1973.

Det har varit ett bra år för dåliga nyheter. Våra dagliga tidningar verkar nästan innehålla mer skrämmande dikt än sanning. Vi får vår dagliga nyhetsdos om höjda livsmedelspriser, underlig väderlek, energikriser och rekordartade oväder och översvämningar som hemsöker världen.


Ord som ”våldsam”, ”rekordartad”, ”onormalt för årstiden” och ”det värsta hittills” förekommer i väderleksrapporterna överallt. När vädret borde ha varit vackert och soligt, har stormar och översvämningar slagit till i stället. Där det en gång var kallt, har det blivit ovanligt varmt för årstiden.

Meteorologer gör sitt bästa för att förutsäga dessa katastrofer och analysera dem efteråt, men ingen av dem kan förklara vad som orsakar dessa ofta förekommande väderleksförändringar med så katastrofala följder.

Många människor är idag övertygade att världen kommit ur kontroll. Institutioner som vi alltid litat på tycks falla samman. Regeringen kan inte längre komma med lösningar, och även de mest förslagna världsledare är djupt oroade över världssituationen. Det är ägnat att rubba vårt förtroende, när höga ämbetsmän rycker på axlarna och säger, att de inte heller förstår vad som händer. Det finns inte längre några enkla lösningar på våra komplexa problem.

I ljuset av vad vi sett de sista fem åren, när det gäller våld, omoral, brott, laglöshet och tragedier, kan du kanske föreställa dig vad som väntar de närmaste tio åren.

Eftersom världen så ofta och intensivt drabbas av tragedier och katastrofer, förstår vi att den befinner sig i födslovåndor. Bibeln säger att Gud skall skapa en ny himmel och en ny jord. Denna gamla jord skall förgås och smälta av brännande hetta. Själva elementen skall upplösas. Det är inte bara den gamla världens död vi bevittnar – utan en ny världs födelse.

Vi lever i spännande dagar för de sanna kristna. I sin kärlek och nåd tillåter Gud katastrofer att drabba jorden för att varna alla som vill höra, att Jesus kommer tillbaka, och att det är dags att göra sig i ordning. Han älskar sina barn för mycket för att upprätta sitt rike utan föregående varning. Han vet att släktet är förhärdat, och att det krävs katastrofer av enorma proportioner, för att fånga människornas uppmärksamhet. Dessa katastrofer är ett slags nedräkning, alltför påtaglig för att ignoreras. Gud är koreografen som förbereder scenen för den sista tidens dramatiska föreställning. Dessa födslovärkar blir allt tätare och intensivare ju mer vi närmar oss den sista timman. Vi kommer att få vara med om värre hungersnöd, fler farsoter och fler jordbävningar på allt fler platser. Och allt detta är bara begynnelsen till födslovåndorna. Ändå lyder Bibelns budskap till alla verkligt troende så här:

Men när detta börjar ske, så räta på er och lyft upp era huvuden, ty då närmar sig er förlossning.
(Luk. 21:28)

Människor uppger andan av förskräckelse för de ting som skall övergå jorden. Folk hamstrar, samlar pengar på hög och gör sig i ordning för den kommande världsvida depressionen. Även hängivna kristna fångas upp av denna våg av fruktan och ängslan för framtiden. Människor är rädda att skeppet skall sjunka. Man längtar efter trygghet, och detta har lett till en epidemiliknande jakt efter hus, mark, pengar och en garanterad inkomst.

Verkar allt detta skrämmande? Är sanningen skräckinjagande? Är det verkligen möjligt att världens ände är inpå oss? Har vi nått den tidpunkt som alla profeterna talade om? Lever vi verkligen i den generation då alla dessa profetior skall gå i uppfyllelse? Kan då inte ens en levande kristen förstå hur nära midnattstimman vi befinner oss? En sak är säker — allt tycks störta samman, åtminstone verkar det så för det naturliga ögat. Även den mest tvivlande person i världen måste, om han är ärlig, medge att någonting apokalyptiskt håller på att hända i världen.

Samtidigt med denna syn av kommande katastrofer gav Gud mig ett mycket speciellt hoppets budskap för alla sanna troende. Desperat ställde jag frågor till Gud om alla de ting jag såg komma. Jag bad Gud visa mig, hur de kristna skall kunna uträtta allt som återstår på så begränsad tid, då ju så många överger Honom och gömmer sig. Hur kan kristna hålla sina hjärtan fria från fruktan? Hur kan de ta del av alla nyhetsrapporter och vänta katastrofer och tragedier, utan att rädas för sina hem och sina barn? Skall de ge upp och lämna denna gamla värld åt djävulen och låta honom få sin vilja igenom? Skall de låta sig nöja med att betala alla skulder, sätta undan en reserv på banken och sen försöka klara sig så gott de kan i hopp om bättre tider? Borde de kanske köpa en gård och fly till landsbygden för att undkomma tragedierna? Skall de äta, dricka och vara glada — leva ut i vetskapen om att döden hänger över deras huvuden. Låter de sina bevekelsegrunder fara och kapitulerar för fruktan? Kastar de alla sina drömmar och ambitioner överbord och blir eremiter i sökan efter sanningen?

Kära vän, hör vad den helige. Ande talade till mig. Det var bara fem små ord, men de var så mäktiga att de väckte mig till ett nytt underbart hopp och en levande tro. De fem orden är: GUD HAR ALLT UNDER KONTROLL!

Just det — allt har Han under kontroll! Trots jordbävningar, hungersnöd, farsoter, hagelstormar, värmeböljor, översvämningar, orkaner och epidemier — naturen lyder Honom! Allt vad som nu sker har Gud klart förutsagt i Sitt Ord. Ingenting kan hända i naturen eller med naturen, om inte Gud tillåter det. Bibeln visar, att Guds vrede skall utgjutas över naturen genom naturens makt i avsikt att varna släktet för kommande dom.

Naturens makt kontrolleras och begränsas av Gud och kan inte överskrida de gränser Gud utstakat för den. Gud sa till Job att det var Han som satte dörrar för havet och för dess stolta böljor, fattade jorden i dess flikar, så att de ogudaktiga skakades bort därifrån, det var Han som hade hand om haglets förrådshus och sparade det till hemsökelsens tid. Han har öppnat en ränna åt regnflödet. Han fastställde jordens mått och för himmelstecknen fram. Han sänder åstad ljungeldar och sprider stormen över jorden (Job 38).

Guds barn, du behöver inte längre frukta för naturens ohämmade vrede. Gud är ännu konung. Han kallar, bestraffar och varnar alla sina barn, för att de skall ge akt på tidens tecken. Det finns en tillflyktsort för alla troende. Bibeln säger:
HERRENS ängel slår sitt läger omkring dem som fruktar honom, och han befriar dem. (Ps. 34:8)

Om du förtröstar på Gud, kan du se varje katastrof i ansiktet och med tillförsikt proklamera: ”Min Gud talar till universum och demonstrerar sin makt. Jag vill stå stilla och förbida Herrens frälsning.”

Även satan är under kontroll. Som i Jobs bok kan Gud tillåta honom att röra vid materien och den fysiska världen omkring dig, men han kan inte besätta dig eller beröva, dig din tro på Gud. Djävulens mak är begränsad och även en nyfödd kristen kan jaga honom på flykten genom att motstå honom i kraft av Ordet och Kristi blod. Bibeln säger, att om vi står honom emot, skall han fly bort ifrån oss. Verkar det som nederlag? Framkallar det bilden av en segerrik djävul? Behöver kristna vara rädda för andebesättelse? Aldrig!

Gud har allt under kontroll, och vi är under Hans kontroll. Frukta aldrig satan! Det är Herrens fruktan som är begynnelsen till vidsom. Var du än fick din fruktan ifrån, så inte var det från Gud. Varför skulle du då ha kvar den längre? Skaka den av dig, för Guds budskap för denna timma är:

Ty den Ande som Gud har gett oss gör oss inte modlösa, utan är kraftens, kärlekens och självbehärskningens Ande. (2 Tim. 1:7)

Satan kan försöka motarbeta dig med smuts och orenhet och plåga din själ med all tänkbar ondska. Han kan förfölja dig, och Kristi fiender kan håna och hata dig. Du kan bli utan pengar och tvingas be Gud ge dig nästa mål mat. Du kan bli hatad och förkastad av din egen familj och förrådd av dina närmaste vänner. Men Herren ser till de rättfärdiga och Han hör deras bön. Vi skall inte frukta dem som kan förgöra kroppen, utan bara respektera och ära Honom som kan röra själen. Ingen makt i himmelen eller på jorden kan förgöra en människas förtröstan och tro på Jesus Kristus. Ingen demon, ingen djävul och ingen mänsklig makt kan förgöra din själ.

Du och jag, och allt som möter oss, är underställda Hans kontroll. Det är sant! Det kvittar hur tingen ter sig i denna druckna värld. För den som älskar Gud och är kallad efter Hans rådslut samverkar allt till det bästa.

Låt dollarn svikta! Låt depression eller recession med arbetslöshet och fruktan komma! Låt miljöför-störing och inflation komma! Låt krig och rykten om krig komma! Låt samhället upplösas! Låt den druckna mänskligheten närma sig ruinens brant! För det sanna gudsbarnet är läget under kontroll! Allt detta har ingen betydelse – ingenting kan skada dem som förblir i tillflykten under den Allsmäktiges vingar. Den Allsmäktiges skugga är större än alla andra skrämmande skuggor denna tidsålder förmår projicera. Guds barn behöver inte frukta något ont. Hans barn behöver aldrig tigga om bröd, och Han skall fylla alla verkliga behov ända till tidens ände.

Gud har inte lovat, att Hans barn skall slippa lidanden. Han har inte lovat, att bevara oss från nödens tid. Vi har inget löfte om världsfred, säkerhet eller fortsatt ekonomsikt välstånd. Vi har löfte om frid och trygghet för själ och sinne – en övernaturlig försörjning av alla sanna behov – och försäkran att aldrig behöva tigga om bröd. Gud vill helst att vi alla skall komma till den ställning Paulus talade om, när han sade:

Har vi mat och kläder skall vi vara nöjda med det. (1 Tim. 6:8)

Framtiden ser ond och olycksbådande ut. David säger i Psalmen: ”Jag fruktar intet ont.” Framtiden är också under Guds kontroll, så vi behöver inte frukta. Gud har programmerat allt i förväg. Han vet vilken stund Kristus skall komma tillbaka. Den stora vedermödan, domen och slaget vid Harmageddon finns allt upptaget i Hans almanacka. Den Gud som kontrollerar hela himmelen och jorden säger:

Se, folken är som en droppe i en spann, som ett dammkorn i en vågskål. Kustländerna lyfter han som ett stoftkorn. Alla folk är som ett intet inför honom, mindre än intet och idel tomhet anser han dem vara. (Jes. 40:15, 17)

Gud vill att vi skall fortsätta verka tills Jesus kommer. Det betyder att vi skall verka som om änden aldrig kommer och leva som om den kommer i morgon.

Den stora evangelisten D. L. Moody tillfrågades: ”Vad skulle du göra idag om du visste, att Jesus skulle komma i morgon?” Han svarade: ”Jag skulle plantera ett träd.” Må vi också handla så. Må den sanne kristne gå omkring och plantera och så Guds utsäde. Må han vara i färd med att utföra Guds verk. När Jesus återvänder, finner Han honom upptagen med att göra Hans vilja.

Gud fortsätter att räkna till och med håren på våra huvuden. Han räknar ännu varje sparv som faller. Han hör fortfarande våra böner innan vi hinner uttala dem. Han svarar fortfarande förrän vi ropar. Han skänker oss fortfarande långt utöver vad vi kan bedja eller ens tänka. Så varför frukta?

Jag tror att den förberedde kristne kommer att möta en tid av sorg och vedermöda. Jag tror att han kommer att prövas och frestas. Jag tror att sanna kristna får bli vittne till många av de bedrövelser som beskrivits i denna bok. Men jag är också fullt viss i hjärta och sinne – och jag har den helige Andes vittnesbörd i mitt hjärta – att Gud plötsligt skall befria sina barn, innan den sista vreden gjuts ut över jorden. Han skall frälsa sina barn från den mest gruvliga katastrofstunden, som Bibeln förutsagt skall drabba jorden.

Kristna – vakna upp! Allt är under kontroll och Gud verkar. Han frälsar, helar och döper i Anden. Han gör sitt hus i ordning. Att frukta är att häda. Vi uppmanas att fatta mod i Herren och börja sjunga och jubla när vi ser den sista timman nalkas. Någon frågar: ”Men hur kan jag fröjdas när jag ser denna gamla värld, förbannad av synd, störta samman?” Mitt svar är Bibelns svar:

Vi vet att hela skapelsen ännu samfällt suckar och våndas. Och inte bara den, utan också vi som har fått Anden som förstlingsfrukt, också vi suckar inom oss och väntar på barnaskapet, vår kropps förlossning. (Rom. 8:22-23)

En födande kvinna kan skrika av smärta, men ändå fröjdas hon i sitt hjärta över att en ny människa skall födas.

Guds rike kommer. Satans rike faller. Så den kristne kan med tillförsikt säga: ”Gud har allt under kontroll.”

1 kommentar:

Marguerite sa...

Tack Anna,för att du lade ut detta högaktuella budskap!!!Kram!