Jesus sade: "Jag är Vägen och Sanningen och Livet. Ingen kommer till Fadern utom genom mig." Joh. 14:6

söndag 24 april 2011

Uppståndelsekraften - Guds Helige Ande!

Jesus lovar sända Hjälparen
Joh. 14:15-18 ”Om ni älskar mig, håller ni fast vid mina bud. Och jag skall be Fadern, och han skall ge er en annan Hjälpare, som alltid skall vara hos er, sanningens Ande, som världen inte kan ta emot.
Ty världen ser honom inte och känner honom inte. Ni känner honom, eftersom han förblir hos er och skall vara i er. Jag skall inte lämna er faderlösa, jag skall komma till er.”


På pingstdagen fick apostlarna och 3000 andra den helige Ande. Och ända sedan den dagen har den helige Ande hela tiden varit i verksamhet i Guds församling.
När människor har kommit till tro på Jesus och omvänt sig till honom, så har de också fått den utlovade Anden såsom gåva.
Den helige Ande fortsätter att verka i Guds församling än idag. Och det som Bibeln lär om Andens nådegåvor, det gäller än idag.

Så länge vi lever här på jorden och är ofullkomliga, så behöver vi som kristna, Andens nådegåvor. Den Helige Ande får man som en gåva direkt när man blir född på nytt.
Det är Anden som ger oss det nya livet i Kristus och som föder oss på nytt, så att vi blir nya skapelser i Kristus. Utan den helige Ande kan ingen bli född på nytt.

Rom. 10:17 ”Alltså kommer tron av predikan och predikan i kraft av Kristi ord.”

Tron kommer ju av predikan så det är ju väldigt viktigt att predikanterna själva inte förnekar Bibelns sanningar och säger att Andens nådegåvor är inte för vår tid.

1 Kor. 12: 31 ”Men sträva efter de nådegåvor som är störst.”

1 Kor. 14: 1-5 ”Sträva ivrigt efter kärleken, men sök också vinna de andliga gåvorna, framför allt profetians gåva. Den som talar tungomål talar inte till människor utan till Gud. Ingen förstår honom, när han i sin ande talar hemligheter. Men den som profeterar talar till människor och ger dem uppbyggelse, uppmuntran och tröst.
Den som talar tungomål uppbygger sig själv, men den som profeterar uppbygger församlingen. Jag önskar att ni alla skall tala tungomål men hellre att ni skall profetera. Den som profeterar är förmer än den som talar tungomål, om inte denne uttyder sitt tal, så att församlingen blir uppbyggd.”

Varför är kristna församlingar och enskilda ofta så rädda för att ta emot den Helige Andes gåvor? Dessa gåvor finns ju till för att församlingen ska bli uppbyggd och få tröst och uppmuntran.
Utan den Helige Ande finns inget egentligt Gudsliv.
Då blir det istället lätt en torr förnuftstro med inlärda trossatser som inte alls räknar med Andens tilltal eller ledning i vardagen. Det kan också finnas en rädsla för vad andra tycker och vad som går hem i fina salongerna just nu.
Utan den Helige Ande kan troslivet präglas av rå viljestyrka som egentligen bottnar i egen driftighet eller egensinnighet istället för beroende av Anden.

Rom. 8:5-17 ”De som lever efter sin köttsliga natur tänker på det som hör till köttet, men de som lever efter Anden tänker på det som hör till Anden.
Köttets sinne är död, men Andens sinne är liv och frid. Köttets sinne är fiendskap mot Gud. Det underordnar sig inte Guds lag och kan det inte heller. De som följer sin syndiga natur kan inte behaga Gud.

Guds barns liv i Anden
Ni däremot lever inte efter köttet utan efter Anden, eftersom Guds Ande bor i er. Den som inte har Kristi Ande tillhör inte honom. Men om Kristus bor i er, är visserligen kroppen död för syndens skull men Anden är liv för rättfärdighetens skull.
Och om hans Ande som uppväckte Jesus från de döda bor i er, då skall han som uppväckte Kristus från de döda göra också era dödliga kroppar levande genom sin Ande som bor i er.

Vi har alltså skyldigheter, bröder, men inte mot vår onda natur, så att vi skall leva efter köttet. Om ni lever efter köttet kommer ni att dö. Men om ni genom Anden dödar kroppens gärningar skall ni leva. Ty alla som drivs av Guds Ande är Guds söner.
Ni har inte fått slaveriets ande, så att ni på nytt skulle leva i fruktan. Nej, ni har fått barnaskapets Ande, i vilken vi ropar: "Abba!* Fader!" Anden själv vittnar med vår ande att vi är Guds barn. Men är vi barn är vi också arvingar, Guds arvingar och Kristi medarvingar, lika visst som vi lider med honom, för att också bli förhärligade med honom.”

Apg. 5:29 ”Då svarade Petrus och apostlarna: "Man måste lyda Gud mer än människor.”

Det är inte Sveriges Kristna Råd  som är huvudet för Guds Sanna Församling, utan det är Jesus Kristus själv genom den Helige Ande som är Den, som ska råda över Guds Församling på jorden!
Alla stadgar och föreskrifter som vi, som andefyllda kristna ska rätta oss efter, finns nedskrivet i Guds Ord, Bibeln, Den Heliga Skrift.
Guds Sanna Församling kan inte ledas av mänskligt beslutade stadgar och regler, för dessa människobud kan lätt ändras under tidens gång. Däremot är Guds eget Ord Levande och Hans löften verksamt och består genom alla tider, ända in i Evigheten!

Joh. 11:25-26 ”Jesus sade: "Jag är uppståndelsen och livet. Den som tror på mig skall leva om han än dör, och var och en som lever och tror på mig skall aldrig någonsin dö.”

Joh. 3: 8 Vinden blåser vart den vill, och du hör dess sus, men du vet inte varifrån den kommer eller vart den far. Så är det med var och en som är född av Anden."

Ingen mänsklig kraft kan styra eller kontrollera den Helige Ande, och ska inte heller försöka göra det, därför att det är vi som kristna, som istället ska låta oss ledas och kontrolleras av den Helige Ande.

Hur många församlingsledare är det inte som har dödat den Helige Andes Liv i församlingen därför att de själva har tagit över styrandet utan att räkna med den Helige Ande.

1 Kor. 12:7, ”Men de gåvor i vilka Anden uppenbarar sig, givas åt var och en så att de kunna bliva till nytta.”

Det är alltså meningen att varje kristen ska ha någon andlig nådegåva. Om det finns kristna som inte har någon andlig nådegåva, då är detta ett onormalt förhållande.
Lika mycket som Andens nådegåvor var nödvändiga för apostlarna, så är de nödvändiga för oss.

Den andliga kraftlöshet och avsaknaden av Andens nådegåvor som råder bland de kristna idag, det är ett onormalt förhållande. Det är tid för Guds församling att återgå till normala förhållanden, så som de var på apostlarnas tid.

Många kristna är väldigt misstänksamma och försiktiga när det gäller Andens nådegåvor. Men bara för att det finns förfalskningar så ska man inte förkasta det som är äkta. Många törs inte be Gud om en andlig nådegåva, för de är rädda att han ska ge dem ”en skorpion istället för ett ägg.”

Luk. 11: 9-13 ”Jag säger er: Be och ni skall få, sök och ni skall finna, bulta och dörren skall öppnas för er. Ty var och en som ber, han får, och den som söker, han finner, och för den som bultar skall dörren öppnas.
Finns det bland er någon far som skulle ge sin son en orm när han ber om en fisk, eller en skorpion när han ber om ett ägg? Om ni som är onda förstår att ge era barn goda gåvor, hur mycket mer skall då inte er Fader i himlen ge den helige Ande åt dem som ber honom?"

1 kommentar:

Marguerite sa...

Oh Anna,vilket bra inlägg jag tog del av här i dag!!! Underbart!!! 1000 Tack och varma Kramar!!!Herren välsignelse önskar jag dig!!!