Jesus sade: "Jag är Vägen och Sanningen och Livet. Ingen kommer till Fadern utom genom mig." Joh. 14:6

onsdag 7 juli 2010

När Elias Gud tänder elden på altaret, då förlorar baalsprofeterna sitt inflytande!


Alltmedan baalsprofeterna inte fick något svar från sin gud, om eld på sitt altare, så kom Herren Gud Elia till mötes, och svarade med en väldig kraft, och tände elden på det altare som Elia hade byggt! Det var en kraftfull manifestation från himmelens Gud som visade klart vem som har all makt i himmelen och på jorden. Baalsprofeterna hade ingenting att sätta emot när Gud svarade på Elias bönerop, om eld på altaret.
Det finns så mycket av ”baalsprofeter” i dag, inte minst all newageverksamhet som växer som svampar ur jorden, och lockar till sig människor med sina förföriska budskap, som dock till sist leder rakt ner i fördärvet.
Människor som vandrar i mörkret behöver inte ännu mer mörker i sina liv, utan de behöver istället ljuset från himmelen, Jesus Guds Son, som kan befria dem från all synd och allt mörker, och rädda dem från att gå evigt förlorade.
Det står i Bibeln att församlingen främst ska vara ett BÖNENS HUS, men ni har gjort det till ett rövarnäste. Bönen är högsta prioritet i Guds hus, och elden på bönealtaret får inte slockna!

****************************************
Matt 21:12-13 ”Jesus kom in på tempelplatsen och drev ut alla som sålde och köpte där. Han slog omkull borden för dem som växlade pengar och bänkarna för dem som sålde duvor, och sade till dem: "Det är skrivet: Mitt hus skall kallas ett bönens hus. Men ni har gjort det till ett rövarnäste."
****************************************
En upprättad församling är där tjänster och gåvor fungerar, efter Guds planer, och där inte människor bygger sina egna kungariken, med sina egna lagar.
När församlingar börjar få tag på detta med bönens viktiga roll, kommer saker att hända i andevärlden till framgång för Guds Rikes utbredande. Bön, predikan, tillbedjan, andesmord lovsång öppnar upp för den Helige Andes närvaro. Låt oss inte heller glömma hur viktigt det är med vårt eget bibelläsande och att vi ofta kommer inför Herren i vår egen "bönekammare". Vi har ju också fått den andliga vapenrustningen till vår hjälp, för att kunna hålla stånd mot alla fiendens attacker.
När Gud tänder elden på Elias altare måste baalsprofeterna ge vika. Samma sak är det idag om de kristna börjar be och ropa till Herren, om Guds eld över vårt land, då kommer vi också att få se att avgudaprofeterna måste backa, när de förlorar terräng i andevärlden, och Guds Rike blir då mer och mer synligt mitt ibland oss.
****************************************
1 Kung. 18:24-39 ”Om ni ber till er gud, så ska jag be till Herren, min Gud, och den som svarar med eld och tänder veden, är den sanne Guden!" Man gick med på Elias förslag.
Då vände sig Elia till Baals profeter. "Ni kan få pröva först, för ni är så många", sa han. "Välj en av tjurarna och gör den i ordning. Sedan kan ni börja anropa er gud, men ni får inte tända eld på veden."
De gjorde i ordning en av tjurarna, lade den på altaret och ropade sedan hela förmiddagen på Baal: "Baal, hör oss, hör oss!" Men de fick inget svar, och då började de att dansa runt altaret.
Vid middagstid började Elia driva med dem."Ni måste nog ropa ännu högre, för att väcka er guds uppmärksamet", retades han. "Han kanske är upptagen med annat eller är ute och reser! Han kanske rentav ligger och sover, så att ni måste väcka honom!"
Då ropade de ännu högre, och som deras sed var skar de sig med knivar och svärd så att de blödde.
De höll på hela eftermiddagen tills det var hög tid att bära fram kvällsoffret, men ingen svarade dem och ingen röst hördes.
"Kom nu hit till mig", ropade plötsligt Elia till folket.Alla trängdes omkring honom medan han byggde upp altaret som hade varit nerrivet. Han tog tolv stenar, en för var och en av Israels stammar, och av dem byggde han altaret. Han grävde därefter ett dike runt om det, en och en halv meter brett.
Sedan lade han ved på altaret, styckade tjuren och placerade den på veden."Fyll fyra hinkar med vatten och häll det över köttstyckena och veden", befallde Elia.
När de hade gjort det, bad han dem att upprepa proceduren. "Ni ska göra det ännu en gång", sa han. När de för tredje gången gjorde som han sa rann vattnet ner över altaret och fyllde diket.
När det var dags för kvällsoffret gick Elia fram till altaret och bad. "Herre, Abrahams, Isaks och Israels Gud, bevisa i dag att du är Gud i Israel och att jag är din tjänare, som har gjort allt detta på din befallning! Herre, svara mig, svara mig, så att alla förstår att du är Gud och att du vill föra dem tillbaka till dig!"
Då kom plötsligt en flammande eld ner från himlen som brände upp tjuren, veden, stenarna och jorden och till och med torkade upp allt vattnet i diket.
När folket såg vad som hände, föll de ner med sina ansikten mot marken och ropade: "Herren är Gud! Herren är Gud!"

Inga kommentarer: