Jesus sade: "Jag är Vägen och Sanningen och Livet. Ingen kommer till Fadern utom genom mig." Joh. 14:6

fredag 3 maj 2013

I Sverige är det ingen självklarhet att arbeta mot islamistisk terrorism

”Sverige långt efter i arbetet mot terrorism”
Av Johanna Eklund
Publicerad 3 maj 2013 - 13:00

Citat: ”Nationell samordnare föreslås Sverige kan lära sig av andra länder när det gäller att arbeta mot islamistisk terrorism. Det visar en rapport som presenterades för demokratiminister Birgitta Ohlsson i dag.

– Vi ligger långt efter länder som Storbritannien, Tyskland, Nederländerna och Danmark, säger professor Magnus Ranstorp från Försvarshögskolan, en av författarna till rapporten.


30 svenskar strider i Syrien
Ranstorp framhåller att uppdraget kommit lägligt, eftersom utländska stridande är ett allvarligt och växande problem. Ett av de allvarligaste terrorhoten mot Europa utgörs av de som återvänder till sina hemland.
I Syrien strider runt 500 europeiska medborgare, som rest dit för att ansluta sig till grupper av al-Qaida-typ, och minst 30 av dem är från Sverige. Det finns en förhöjd risk att denna grupp begår terrordåd när de kommer tillbaka, och i exempelvis Tyskland finns program för personer som hoppar av jihadism.”

Citat: "Enligt Magnus Ranstorp är arbetet mer politiskt känsligt i Sverige än på andra håll.
– I andra länder är det mer självklart att arbeta mot islamistisk extremism, man ser det som en form av extremism bland andra, säger han."
Läs hela artikeln här: >>>

Inga kommentarer: