Jesus sade: "Jag är Vägen och Sanningen och Livet. Ingen kommer till Fadern utom genom mig." Joh. 14:6

torsdag 9 maj 2013

Seek Ye first The Kingdom of God.



Matt. 6:24 "Ingen kan tjäna två herrar. Antingen kommer han då att hata den ene och älska den andre, eller kommer han att hålla sig till den ene och se ner på den andre. Ni kan inte tjäna både Gud och mammon. * 
25 Därför säger jag er: Gör er inte bekymmer för ert liv, vad ni skall äta eller dricka, inte heller för er kropp, vad ni skall klä er med. Är inte livet mer än maten och kroppen mer än kläderna? 

26 Se på himlens fåglar. De sår inte, de skördar inte och samlar inte i lador, och ändå föder er himmelske Fader dem. Är inte ni värda mycket mer än de? 
27 Vem av er kan med sitt bekymmer lägga en enda aln till sin livslängd? 

28 Och varför gör ni er bekymmer för kläder? Se på ängens liljor, hur de växer. De arbetar inte och spinner inte. 
29 Men jag säger er att inte ens Salomo i all sin prakt var klädd som en av dem. 

30 Om nu Gud ger sådana kläder åt gräset, som i dag står på ängen och i morgon kastas i ugnen, hur mycket mer skall han då inte klä er? Så lite tro ni har! 
31 Gör er därför inte bekymmer och fråga inte: Vad skall vi äta? eller: Vad skall vi dricka? eller: Vad skall vi klä oss med? 
32 Efter allt detta söker hedningarna, men er himmelske Fader vet att ni behöver allt detta. 
33 Nej, sök först Guds rike och hans rättfärdighet, så skall ni få allt det andra också. 
34 Gör er alltså inte bekymmer för morgondagen. Den skall själv bära sitt bekymmer. Var dag har nog av sin egen plåga."

3 kommentarer:

Anonym sa...

Att vinna kampen är så underbar idag till och uppleva bibe så levande som möjligt kan endast den Heliga Anden ger till oss och levende vatten kan stömma från oss och in oss och livet är som in hemlen och med sånger och glädje i Kristus ,tack var välsignat keijo södertälje

Urban Lundström sa...

Hej! Ser att du är fågelintresserad, så kul! Jag är en kristen fågelskådare som skulle tycka det var kul att skåda mer med likasinnade. Vi bor nog på olika håll i landet, men om du nån gång åker till Västerbotten och vill ha tips på en och annan fågel så är det bara att höra av dig :-) Önska dig Herrens frid/Urban

Anna sa...

Hej Urban!
Tack för din kommentar! Fågelskådare är jag nog inte i egentlig mening, men jag tycker mycket om att titta på fåglar och lyssna till deras olika läten.
Det är så härligt att lyssna till dem när de börjar sjunga tidigt på morgonen. Det är som en underbar lovsång till Skaparen!
Guds Frid och välsignelse!
/Anna