Jesus sade: "Jag är Vägen och Sanningen och Livet. Ingen kommer till Fadern utom genom mig." Joh. 14:6

söndag 4 augusti 2013

Vänd dig bort från interreligiös tro och håll dig till Kristus!

Det är bara genom att hålla sig nära Jesus Kristus och tro på Honom, som vi kan vinna det eviga livet. För det är bara genom Jesus Kristus som vi finner Vägen, Sanningen och Livet!
Alla interreligiösa strävanden som vi ser i dag kommer från antikristliga krafter som på allt sätt vill förvilla Guds folk in på mörkrets vägar, och detta är avskyvärt i Guds ögon.
Herren Gud kan inte dela plats med andra gudar därför att Han är den Ende Sanne Levande Guden. Han är en helig och allsmäktig Gud och avgudadyrkan är en styggelse för Honom.

De tio budorden
2 Mos 20:1 ”Och Gud talade alla dessa ord:
2 Jag är HERREN, din Gud, som har fört dig ut ur Egyptens land, ur träldomshuset.
3 Du skall inte ha andra gudar vid sidan av mig. 

4 Du skall inte göra dig någon bildstod eller någon avbild av det som är uppe i himlen eller nere på jorden eller av det som är i vattnet under jorden. 

5 Du skall inte tillbe dem eller tjäna dem. Ty jag, HERREN, din Gud, är en nitälskande Gud, som låter straffet för fädernas missgärning drabba barnen, ja, tredje och fjärde släktledet, när man hatar mig, 
6 men som visar nåd mot tusen släktled, när man älskar mig och håller mina bud.”

Jes. 5:20 ”Ve dem som kallar det onda gott och det goda ont, som gör mörker till ljus och ljus till mörker, som gör bittert till sött och sött till bittert!”

Joh. 3:16 ”Ty så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att den som tror på honom inte skall gå förlorad utan ha evigt liv. 
17 Inte sände Gud sin Son till världen för att döma världen utan för att världen skulle bli frälst genom honom. 
18 Den som tror på honom blir inte dömd, men den som inte tror är redan dömd, eftersom han inte tror på Guds enfödde Sons namn.
19 Och detta är domen: ljuset kom till världen och människorna älskade mörkret och inte ljuset, eftersom deras gärningar var onda. 
20 Ty var och en som gör det onda hatar ljuset och kommer inte till ljuset, för att hans gärningar inte skall avslöjas. 
21 Men den som lyder sanningen kommer till ljuset, för att det skall bli uppenbart att hans gärningar är gjorda i Gud."

Gud har kallat oss från mörker till sitt underbara Ljus!
Ett heligt prästerskap
1 Petr. 2:4 ”Kom till honom, den levande stenen, som visserligen är förkastad av människor men är utvald och dyrbar inför Gud. 
5 Och låt er själva som levande stenar byggas upp till ett andligt hus, ett heligt prästerskap, som skall frambära andliga offer som Gud tack vare Jesus Kristus tar emot med glädje. 
6 Det står nämligen i Skriften: Se, jag lägger i Sion en utvald, dyrbar hörnsten, och den som tror på den skall aldrig komma på skam.* 

7 För er som tror är den alltså dyrbar, men för dem som inte tror har den sten som byggnadsarbetarna kastade bort, blivit en hörnsten, 
8 en stötesten och en klippa till fall.* De stöter emot den därför att de inte lyder ordet. Så var också bestämt om dem.
9 Men ni är ett utvalt släkte, ett konungsligt prästerskap, ett heligt folk, ett Guds eget folk, för att ni skall förkunna hans härliga gärningar,* han som har kallat er från mörkret till sitt underbara ljus
10 Ni som förut inte var ett folk är nu Guds folk, ni som inte hade fått barmhärtighet har nu fått barmhärtighet.”

Att vända sig till avgudar är att vandra i mörker
Vandra i ljuset
1 Joh. 1:5 ”Detta är det budskap som vi har hört från honom och som vi förkunnar för er, att Gud är ljus och att inget mörker finns i honom. 
6 Om vi säger att vi har gemenskap med honom och vandrar i mörkret, så ljuger vi och handlar inte efter sanningen. 
7 Men om vi vandrar i ljuset, liksom han är i ljuset, så har vi gemenskap med varandra, och Jesu, hans Sons, blod renar oss från all synd. 
8 Om vi säger att vi inte har synd, bedrar vi oss själva och sanningen finns inte i oss. 
9 Om vi bekänner våra synder, är han trofast och rättfärdig, så att han förlåter oss våra synder och renar oss från all orättfärdighet. 
10 Om vi säger att vi inte har syndat, gör vi honom till en lögnare, och hans ord är inte i oss.” 

1 kommentar:

Marguerite sa...

AMEN!!!
Tack för det viktiga,aktuella budskapet!!!
Herren Välsigne dig,kära Anna!!!
KRAAAM!!!