Jesus sade: "Jag är Vägen och Sanningen och Livet. Ingen kommer till Fadern utom genom mig." Joh. 14:6

tisdag 17 januari 2012

Ett systemskifte pågår i många av landets frikyrkor!

Dagen: Bill Hybels och SVT:s vd Eva Hamilton på årets GLS
Publicerad i Dagen: 2012-01-17 03:00

Det blir ett Global Leadership Summit i Sverige även nästa år. Men hur och var är ännu oklart. Det var beskedet efter årets upplaga som hölls i helgen i Filadelfias nya lokaler i Stockholm och i Saronkyrkan i Göteborg...”

Läs om Bill Hybels på Bibelfokus:
"Emerging Church och Purpose driven Church

Ett systemskifte pågår i många av landets frikyrkor!
Emerging Church betyder ungefär ”Den Spirande Kyrkan” eller ”Den Framväxande Kyrkan”. Purpose driven Church betyder ungefär ”Den ändamålsdrivna Kyrkan”.
Det verkar som att kristna oftast hellre vill tillhöra en strömning i kristenheten än att helt förtrösta på Gud. Man söker sig till nya trender och metoder för att lära sig ”hur man gör”. Man sätter sitt hopp till stora andliga ledare.
Man kommunicerar horisontellt istället för vertikalt. Man äter av Kunskapens träd istället för att förtrösta/vila under Livets träd. Och varje samfund tycks ha sin favorit. Nu ser det ut som om Evangeliska Frikyrkan (EFK) är helt såld på Emerging Church, medan Pingströrelsen är helt såld på Rick Warrens Purpose driven Church. Andra samfund har så klart också sina favoriter, men det tar jag inte upp här.

Citat: ”Både Bill Hybels från Willow creek och Rick Warren är barn av den församlingstillväxtrörelse som grundlagts av främst Robert Schuller (som är 33:e graden frimurare).
Detta handlar om metoder som är baserade på människors påfund samt om starka ledare. Detta är dock helt tvärt emot Bibelns väg!”

2 kommentarer:

Marguerite sa...

Jaa,,,det är väl detta som är en del av det stora avfallet!!!...Tack för att du delar med dig av "uppdateringarna"!!!...Bra att veta,även om man blir bedrövad i Anden...Vi får bedja för Sveriges land och församlingarna så att det blir ett uppvaknande och en hunger efter Jesus!!!...Men det tycks inte ske,annat än genom nöd!!!...Ha en fin och skön fortsatt tisdag...Herren välsigne dig,Anna!!!...Kram!!!

Anna sa...

Jag håller med dig, Marguerite, man blir verkligen bedrövad av allt avfall som sker bland Guds folk i denna tid. Allting går så snabbt nu och känns helt overkligt.
Det kanke är nöd som måste till för att människor ska börja ropa efter Gud och omvända sig från sina onda vägar.
Det väntar också en dom över de herdar och ledare som för folket vilse.
Var välsignad!
/Anna