Jesus sade: "Jag är Vägen och Sanningen och Livet. Ingen kommer till Fadern utom genom mig." Joh. 14:6

söndag 21 mars 2010

Vad bygger vi våra liv på?

Hörde en bra predikan från en TV-gudstjänst i dag, på Frälsningsarme´n i Uppsala. Den handlade om hur viktigt det är, att vi som Guds folk, bygger våra liv på rätt grund, för att vi inte ska ge upp när svåra tider kommer.
Människor bygger sina liv på olika saker, en del har pengar, rikedom och makt som sitt största mål i livet, andra gör allt för att bli så populära som möjligt. En del flyr ut i någon sorts fantasivärld med droger, sprit, sexmissbruk, spel, kriminalitet, ockultism, egofixering, ja, listan kan göras hur lång som helst, i sökandet efter trygghet, frid och tillfredsställdhet i sitt liv. Allt detta är ju grunder som är byggda på denna världens förgängliga ting, och inte håller, utan är dömda att gå under, och slutligen leda till evig död.
Att istället bygga sitt liv på den enda fasta klippan, som är Jesus Kristus, är det bästa man kan göra. Den klippan är oförgänglig och består ända in i evigheten, den vacklar aldrig. Vi kan behöva se över vår grund och rannsaka oss själva, vad vi egentligen bygger vårt liv på.
Vi behöver kontinuerligt läsa Guds ord, bibeln, som är vår vägvisare. Om vi slutar läsa bibeln och be, så kommer vårt andliga liv inte att kunna överleva, vi kommer då att hungra ihjäl, andligt sett.
Om vi närmar oss Herren, då skall Han också närma sig oss, det har Han lovat i sitt ord. Den som kommer till Honom skall Han sannerligen inte kasta ut, det gäller alla människor oavsett om vi är kristna eller inte.
Det viktigaste är att vi har ärliga hjärtan, när vi söker Honom. Han älskar oss så mycket, och vill inget hellre än att förlåta, upprätta och hela oss, och ge oss av sin frid, glädje och tillfredsställelse på djupet.
Då får vi också kraft att leva våra liv i vardagen, när Han går med oss.

Inga kommentarer: