Jesus sade: "Jag är Vägen och Sanningen och Livet. Ingen kommer till Fadern utom genom mig." Joh. 14:6

söndag 9 januari 2011

Ge inte upp!

När livet ibland blir alltför tufft kan det vara lätt, även för en kristen, att frestas till att ge upp. När man upplever detta, och har svårt att se någon utväg, så har Gud, i Sitt Ord ,något väldigt viktigt att säga till oss.


Skatten i lerkärl

2 Kor. 4:7-18 ”Men denna skatt har vi i lerkärl, för att den väldiga kraften skall vara Guds och inte komma från oss. Vi är på allt sätt trängda men inte utan utväg, rådvilla men inte rådlösa, förföljda men inte övergivna, nerslagna men inte utslagna. Alltid bär vi Jesu död i vår kropp, för att också Jesu liv skall bli synligt i vår kropp.
Ty vi som lever utlämnas ständigt åt döden för Jesu skull, för att också Jesu liv skall uppenbaras i vår dödliga kropp. Så verkar döden i oss, och livet i er. Men då vi har samma trons ande som i skriftordet: Jag tror, därför talar jag, så tror också vi, och därför talar vi. Ty vi vet att han som uppväckte Herren Jesus skall uppväcka oss tillsammans med Jesus och låta oss träda fram tillsammans med er. Allt sker för er skull, för att nåden genom att komma allt fler till del skall få tacksägelsen att flöda över till Guds ära.

Tron och hoppet

Därför tappar vi inte modet. Även om vår yttre människa bryts ner, förnyas vår inre människa dag för dag. Ty vår nöd, som varar ett ögonblick och väger lätt, bereder åt oss på ett oändligt rikt sätt en härlighet, som väger tungt och varar i evighet. Vi riktar inte blicken mot det synliga utan mot det osynliga. Ty det synliga är förgängligt, men det osynliga är evigt.” 

Hebr. 12:4-6 ”Ännu har ni inte gjort motstånd ända till blods i er kamp mot synden. Ni har glömt den uppmaning ni får som söner: Min son, förakta inte Herrens tuktan och tappa inte modet när du tuktas av honom. Ty den Herren älskar tuktar han, och han agar var son som han har kär.”

Ps. 145:14 ”HERREN uppehåller alla dem som är på väg att falla, han reser upp alla nerböjda.”

Ps. 146:5-10 ”Salig är den som har Jakobs Gud till sin hjälpare. Han sätter sitt hopp till HERREN, sin Gud, till honom som har gjort himmel och jord och hav och allt som finns i dem, till honom som är trofast för evigt, som skaffar rätt åt de förtryckta och ger bröd åt de hungriga. HERREN befriar de fångna, HERREN öppnar de blindas ögon, HERREN reser upp de nerböjda, HERREN älskar de rättfärdiga, HERREN bevarar främlingar och styrker faderlösa och änkor, men de ogudaktigas väg gör han krokig. HERREN är konung i evighet, din Gud, Sion, från släkte till släkte. Halleluja!”

Ps. 20:8-9 ”Andra förlitar sig på vagnar och hästar, men vi berömmer oss av Herrens, vår Guds, namn. De sjunker ner och faller, men vi reser oss upp och blir stående.”

Job 5:17 ”Se, salig är den människa som Gud agar, förkasta inte den Allsmäktiges tuktan. Ty han sargar och han förbinder han slår och hans händer helar. Sex gånger räddar han dig ur nöden, och den sjunde gången skall det onda inte drabba dig.”

Ords. 24:16 ”Ty den rättfärdige kan falla sju gånger och resa sig igen, men de ogudaktiga stupar när olyckan kommer.”

Ps. 34:20 ”Den rättfärdige måste lida mycket, men HERREN räddar honom ur allt. Han bevarar alla hans ben, inte ett enda av dem skall krossas.”

Ps. 37:32 ”Den ogudaktige vaktar på den rättfärdige och står efter att döda honom. Men HERREN överlämnar honom inte i hans hand och låter honom inte bli fälld, när han ställs inför rätta.”

Ps. 37:39 ”De rättfärdigas frälsning kommer från HERREN, han är deras värn i nödens tid. HERREN hjälper dem och befriar dem, han befriar dem från de ogudaktiga och frälsar dem, ty de tar sin tillflykt till honom.”

Jes. 42:3 ”Ett brutet strå skall han (Jesus) inte krossa, en tynande veke skall han inte släcka. Han skall i trofasthet utbreda rätten.”

Inga kommentarer: