Jesus sade: "Jag är Vägen och Sanningen och Livet. Ingen kommer till Fadern utom genom mig." Joh. 14:6

söndag 23 januari 2011

Sök Herren medan Han låter sig finnas!

Ps. 14:2 ”HERREN blickar ner från himlen på människors barn för att se om det finns någon förståndig, någon som söker Gud.”

Ps. 65:5 ”Salig är den som du utväljer och låter komma dig nära, han får bo i dina gårdar. Låt oss bli mättade av det goda i ditt hus, det heliga i ditt tempel.”

Jes. 55:6 ”Sök HERREN medan han låter sig finnas, åkalla honom medan han är nära. Den ogudaktige må överge sin väg, den orättfärdige sina tankar och vända om till HERREN, så skall han förbarma sig över honom, och till vår Gud, ty han skall ge mycken förlåtelse.”


Matt. 6:31-33 ”Gör er därför inte bekymmer och fråga inte: Vad skall vi äta? eller: Vad skall vi dricka? eller: Vad skall vi klä oss med? Efter allt detta söker hedningarna, men er himmelske Fader vet att ni behöver allt detta. Nej, sök först Guds rike och hans rättfärdighet, så skall ni få allt det andra också.”

Luk. 11:9-10 ”Jag säger er: Be och ni skall få, sök och ni skall finna, bulta och dörren skall öppnas för er. Ty var och en som ber, han får, och den som söker, han finner, och för den som bultar skall dörren öppnas.”

Joh. 6:35-37 ”Jesus svarade: "Jag är livets bröd. Den som kommer till mig skall aldrig hungra, och den som tror på mig skall aldrig någonsin törsta. Men jag har sagt er: Ni har sett mig och tror inte. Alla som Fadern ger mig kommer till mig, och den som kommer till mig skall jag aldrig någonsin kasta ut.”

Fil. 4:6-7 ”Gör er inga bekymmer för något utan låt Gud i allt få veta era önskningar genom åkallan och bön med tacksägelse. Då skall Guds frid, som övergår allt förstånd, bevara era hjärtan och era tankar i Kristus Jesus.”

Jak. 4:8 ”Närma er Gud, så skall han närma sig er.”

4 kommentarer:

Jan Samuel sa...

Fantastiske vers!! Halleluja!!!!
Herlig å lese innlegga dine!!
Hilsen Jan S

Marguerite sa...

Instämmer med Jan!!! Vi får tränga oss närmare Jesus,denna sena midnattstid! Kram!

Anna sa...

Hebr. 4:12 "Ty Guds ord är levande och verksamt. Det är skarpare än något tveeggat svärd och tränger igenom, så att det skiljer själ och ande, led och märg, och det är en domare över hjärtats uppsåt och tankar."

Guds Ord i sig självt är ju så underbart livgivande!
Ha det gott, både Jan och Marguerite!

Anonym sa...

UNDERBARA bibelord Anna. Jesus är den samme, Igår, idag och i evig tid. Kramar.