Jesus sade: "Jag är Vägen och Sanningen och Livet. Ingen kommer till Fadern utom genom mig." Joh. 14:6

tisdag 25 december 2012

Ärkebiskopens antisemitiska utspel

Utifrån en artikel i tidningen Aftonbladet använder ärkebiskopen Anders Wejryd julevangeliet i ett mycket tvivelaktigt syfte, att rikta obefogad kritik mot Israel.

Han använder dagens konflikt Israel/Palestina på ett sätt som gör att julens fokus flyttas från det centrala i julevangeliet, om Messias födelse, till hur synd det är om terrororganisationen Hamas, som misslyckats i sina planer att utplåna landet Israel. Detta är ett demoniskt angrepp, både på julevangeliets budskap och på det heliga landet Israel och judarna.


Svenska Kyrkan och SKR har ju utmärkt sig i sin antisemitiska hållning, genom att ensidigt ta ställning för "Palestina" i konflikten Israel/Palestina, när det är den palestinska terrororganisationen Hamas som bär skulden för konflikten.
Svenska Kyrkans uppgift borde ju vara att predika kristendom utifrån Bibeln, men istället dras den mer och mer till att hylla islam och ta till sig dess antikristliga ideologi, där antisemitismen spelar en mycket stor roll. Detta kan man inte kalla för ett kärleksbudskap, det är snarare en propaganda för den islamistiska terrorn som hela tiden riktas mot Israel i syfte att utplåna hela landet.

Citat ur artikeln: "Om Jesus skulle födas i år skulle han inte födas i Betlehem. Maria och Josef skulle inte släppas in vid checkpointen. Inte heller de tre vise männen. Och herdarna skulle vara fast innanför murarna och inte få lämna Betlehem. Jesus skulle kanske fötts vid checkpointen, som åtskilliga palestinska barn, och de vise männen och herdarna skulle vara fast på varsin sida om muren."

Ärkebiskopen verkar ha missat en viktig sak, att det vi firar under julen hände för 2000 år sedan. Då fanns varken Islam eller dess terrororganisation Hamas. Det var alltså en helt annan situation på den tiden, det fanns inga islamistiska självmordsbombare och inte heller förekom det någon massiv raketbeskjutning mot Israel, därför behövdes då inte heller några murar, stängsel och detektorer som skydd för landet.

Citat ur artikeln: "När vi sjunger ”O Betlehem, du lilla stad”, sjunger vi om ett Betlehem som i dag är präglat av murar, stängsel och detektorer, omgivet av ett 20-tal bosättningar och utan några som helst expansionsmöjligheter. Muren, som enligt Internationella domstolen är olaglig, skär rakt genom Betlehem och förhindrar palestiniers fria rörlighet."

**************************
Läs också:
Två motbilder från Israel och Gaza

**************************
Läs också:
Kritiserat program fyller 10 år
Citat: ”Lisa Abramowicz, generalsekreterare i organisationen Svensk Israel-information, tycker att följeslagarprogrammet fokuserar oproportionerligt mycket på de problem som säkerhetsbarriären leder till, och glömmer varför den uppfördes.
– Det är inte en slump att det utförs färre attentat nu, och det är inte för att palestinierna blivit ”snälla”, utan det är för att det är svårare att genomföra attentat nu, säger hon.
– Sedan drabbar de här åtgärderna människor som varken skulle kasta bomber eller annat, men så är det.”

*************************
Läs också: "Svenska Kyrkan och islam"

Inga kommentarer: