Jesus sade: "Jag är Vägen och Sanningen och Livet. Ingen kommer till Fadern utom genom mig." Joh. 14:6

lördag 1 december 2012

"Skolverkets ledning har kristendomsfobi"

Källa: Höglandsnytt opinion
Publicerad 2012-11-30
”Den fundamentalistiska trångsynthet och kristendomsfobi som Skolverkets ledning odlar är verklighetsfrämmande myndighetstrams”, skriver landstingspolitikern Esse Petersson (fp) i ett inlägg på Höglandsnytt Debatt.

Citat:”Visst får Gud vara med när skolan väljer en kyrka för att fira en högtid och/eller avslutning enligt ansvarig utbildningsminister Jan Björklund (FP) uttalande och nyhetsbrev i veckan. Han skriver att ”En del debattörer verkar tycka att det är okej att vara i kyrkan om man inte ägnar sig åt religion. Men det är naturligtvis omöjligt. Kyrkan är inte vilken klubblokal som helst. Prästen kan berätta om varför julen firas, till exempel genom att läsa ur julevangeliet och reflektera över det. När allt kommer omkring är julen en religiös högtid. Vi omger oss av religiösa symboler i juletid; julstjärnan i fönstret i klassrummet är en symbol för Betlehems stjärna. Den bör inte heller förbjudas.”


Citat:” Björklund skriver vidare i nyhetsbrevet ”Den förra diskrimineringsombudsmannen kritiserade skolavslutningar i kyrkan därför att sådana skulle kunna vara kränkande för invandrare med en annan religion. Jag tror detta resonemang är helt fel tänkt. Jag möter sällan invandrare som kräver att vi i vårt land ska avskaffa våra traditioner för att visa tolerans. Många invandrare är tvärtom förvånade över att vi i Sverige är så dåliga på att vårda våra traditioner.”

Den fundamentalistiska trångsynthet och kristendomsfobi som Skolverkets ledning odlar på DN-debatt den 25/11 är verklighetsfrämmande myndighetstrams. Häpnadsväckande nog har även juridiska riktlinjer framtagits av nämnda myndighet för att ge legitimitet åt censurerade program vid skolbesök i olika kyrkor.”

Inga kommentarer: