Jesus sade: "Jag är Vägen och Sanningen och Livet. Ingen kommer till Fadern utom genom mig." Joh. 14:6

torsdag 28 februari 2013

Sanning byts ut mot lögn och orättfärdighet

När värderingar förändras
Av Lucas Berggren
2013-02-21
Mycket läsvärt! 
Citat: ”Att konstatera att våra värderingar har förändrats över tid borde inte vara kontroversiellt. Som Berit skriver: ”Det som var otänkbart för några år sedan är inte bara tänkbart i dag, utan applåderas och påhejas”. Det här kan vi konstatera på många områden. Även det omvända kan vi observera. Att det som tidigare påhejades och applåderades nu är fullständigt otänkbart. Våra värderingar förändras över tid.”

Citat: ”Som människor måste vi alltid lyssna till vårt samvete och inte bara acceptera allt som sker. Det majoritetskulturen tycker är inte alltid rätt. Som kristna är vi kallade att lyda Gud mer än människor. Det betyder att när den omgivande kulturens värderingar krockar med kristna värderingar, så väljer jag kristna värderingar. Det finns behov av urskiljning i all förändring.”

”…Som kristna har vi vår utgångspunkt i Bibeln, det är vår kompass….”

 
”… När vi värderar förändringar kan vi inte lita på majoritetssamhället, för det har visat sig genom historien att majoritetssamhället kan ha fel.”

***********************************

Grodor kokas bäst långsamt
Av Berit Simonsson
Publicerad: 2013-02-15 00:01
Källa:Världen i dag
Citat: ” Våra egna gränser förskjuts lätt om vi inte är uppmärksamma.
Vi ska inte vara naiva och tro att det är trendsättarna som av sig själva påverkar oss, Bibelns ord avslöjar bakomliggande krafter.
"Den kamp vi har att utkämpa, är inte mot kött och blod", det vill säga inte mot människor, hur felaktigt de än lever och handlar.
Kampen vi har att utkämpa är mot ondskans andemakter i himlarymderna. Kan det betyda att någon i kulisserna gnuggar händerna i triumf i dag då vi så naivt och omedvetet tillåter att våra gränser för det vi tidigare tyckte var otänkbart, förflyttas längre och längre bort?
Kan det vara så att han som kallas en lögnare från begynnelsen, fortfarande kan förvandla svart och få det att verka riktigt vitt och fint? Förvandla lögnen så att den verkar som den enda vettiga och trovärdiga vägen?”

Inga kommentarer: