Jesus sade: "Jag är Vägen och Sanningen och Livet. Ingen kommer till Fadern utom genom mig." Joh. 14:6

söndag 24 februari 2013

Polisen får kritik för att den gör sitt jobb

Polisen gör sitt jobb    
Källa: NWT Ledare 
Publicerad: I går: 07:30

"Att inte lagföra så kallade ”papperslösa” personer är att göra undantag från lagen. Kritiken mot polisernas arbete att upprätthålla lagen gynnar i slutändan inte någon."


"Gränspolisen har sedan 2009 arbetat med ett projekt som kallas REVA-projektet, vilket är en förkortning av ”Rättssäkert och effektivt verkställighetsarbete”. Det är ett samarbetsprojekt som polisen har tillsammans med Kriminalvården och Migrationsverket.
Detta har lett till flera slutsatser som ska effektivisera myndigheternas arbete. Regeringen har som en följd av detta uppmanat polisen att ”verkställa avvisnings- och utvisningsbeslut”, genom att bland annat ha ID-kontroller i Stockholms tunnelbanor. Vilket har väckt en storm av kritik."

"Istället för uppmuntra poliserna som utför sitt arbete väl anklagas de för både det ena och det andra. Alltifrån att vara rasister till att pyssla med rasprofilering. Vad de faktiskt gör är att upprätthålla den svenska lagen så som den för närvarande ser ut och fungerar."

"De så kallade ”papperlösa”, som polisen har i uppgift att få tag på, är ingenting annat än en omskrivning för illegala invandrare..."

"...Om den svenska asylrätten överhuvudtaget ska fungera är det naturligtvis så att alla som kommer till landet måste försöka följa den, genom att ta kontakt med berörda myndigheter för att där kunna få en rättvis prövning av sitt asylfall. Om personen anses ha rätt till asyl får den stanna, om så inte är fallet måste personen lämna landet. Så enkelt är det.
Det är dock viktigt att komma ihåg att de personer som illegalt uppehåller sig i landet försvårar för andra personer som kanske skulle ha rätt till asyl i Sverige."

"...Att flera riksdagspartier är kritiska mot polisens arbete är oroande. Att de är missnöjda med den nuvarande svenska lagen är en sak, men att de är kritiska till att polisen på ett effektivt – och tydligen behövligt – sätt ser till att myndighetens beslut verkställs en annan. Lagen är till för att följas."

Reflektion: Lagen är till för att hållas om vi inte vill ha ett helt laglöst samhälle. Vart är Sverige egentligen på väg???

Inga kommentarer: