Jesus sade: "Jag är Vägen och Sanningen och Livet. Ingen kommer till Fadern utom genom mig." Joh. 14:6

onsdag 9 juni 2010

Turkiets överdrivna fördömanden av Israel.

Här kommer ett utdrag ur nyhetsbrev från Dick Haas :
Den amerikanske krönikören Charles Krauthammer är en av tidningen Washington Posts mest provokativa och välinformerade krönikörer. Åsiktsmässigt och i stilen har han knappast någon motsvarighet i Sverige eller Norge eller i något annat nordiskt land, för den delen. Bara en sån sak!
Häromdagen skrev han:

Världen förfasar sig över Israels sjöblockad mot Hamas styre i Gazaområdet. Turkiet fördömer "olagligheterna, bristen på humanitet och Israels barbariska beteenden".
Vilket inte hindrar, fortsätter Krauthammer, att sjöblockaden mot Hamas är både rationell och fullt laglig, så länge Hamas är en av Israels självutnämnda fiender och kan stötta upp fiendskapen med en arsenal av 4000 raketer, varav flera avlossas varje månad mot intet ont anande civilpersoner i sydvästra Israel. Ändå försöker Hamas få det till att man själv är det verkliga offret i konflikten...fast man har på sitt program att utplåna Israel.
Jaha, tillägger Krauthammer, men var inte fartygen på väg till Gaza ett led i den humanitära hjälpen till Gazas invånare? Nej, det kan man inte säga, svarar krönikören själv: I så fall hade demonstranterna ombord på fartygen omgående gått med på att lasta varorna på lastbilar och fört dem till Gaza landvägen, som israelerna begärde.
Och vad hände sedan med varorna på de uppbringade fartygen? De fördes verkligen till två gränsövergångar, men Hamas vägrade att ta varorna och nu samlar de damm och sand i ett lager på den israeliska sidan om gränsen. Är det logiskt, och vilken part är det som gynnar befolkningen i Gaza. Är det verkligen Hamas?..........

Läs också gärna: Tony Blair ger fullt stöd åt Israel.

Inga kommentarer: