Jesus sade: "Jag är Vägen och Sanningen och Livet. Ingen kommer till Fadern utom genom mig." Joh. 14:6

onsdag 22 december 2010

Varje människas eget val, himlen eller helvetet!

Varje människa har ett eget val att göra under sitt liv här på jorden. Du som väljer att inte göra något val alls kommer till slut att hamna under Guds dom till evig död i helvetet.
Å andra sidan, du som vill bli räddad från en evig död måste fatta ett eget beslut om att ta emot Jesus Kristus i ditt liv, be Honom om förlåtelse från all synd, tro på Honom som Guds Son och be att Han blir Herre i ditt liv.

Ett jagande efter denna världens lycka och rikedom är ett jagande efter vind.
Den Ende som verkligen kan mätta våra inre begär på djupet är Jesus Kristus. Inget annat i världen kan ge oss den frid och djupa glädje och tillfredsställelse som Han.

Prövningar möter vi alla, men när vi har Jesus som Herre i våra liv då har vi en som går med oss och hjälper oss igenom svårigheterna. Han är livets mening, och den Ende som kan ge oss Evigt Liv.
******************************** 


Den rike dåren.

Luk. 12:13-21 ”Någon i folkhopen sade till honom: "Mästare, säg till min bror att han delar arvet med mig." Jesus sade till honom: "Människa, vem har satt mig till skiljedomare mellan er?" Sedan sade han till dem: "Se till att ni aktar er för allt slags girighet, ty en människas liv består inte i att hon har överflöd på ägodelar." Och han berättade en liknelse för dem: "En rik man hade åkrar som gav goda skördar. Och han frågade sig själv: Vad skall jag göra? Jag har inte plats för mina skördar. Så här vill jag göra, tänkte han. Jag river mina logar och bygger större, och där samlar jag in all min säd och allt mitt goda. Sedan vill jag säga till mig själv: Kära själ, du har samlat mycket gott för många år. Ta det nu lugnt, ät, drick och var glad. Men Gud sade till honom: Din dåre, i natt skall din själ utkrävas av dig,* och vem skall då få vad du har samlat ihop? Så går det för den som samlar skatter åt sig själv men inte är rik inför Gud."

Hebr. 9:24-28 ”Ty Kristus gick inte in i en helgedom som är gjord med händer och som bara är en bild av den verkliga helgedomen. Han gick in i själva himlen för att nu träda fram inför Guds ansikte för vår skull. Inte heller gick han in för att offra sig många gånger, så som översteprästen varje år går in i det allra heligaste med blod som inte är hans eget. I så fall hade han varit tvungen att lida många gånger alltsedan världens grund blev lagd. Men nu har han trätt fram en gång för alla vid tidernas slut för att genom sitt offer utplåna synden. Och liksom det är bestämt om människan att hon en gång skall dö och sedan dömas, så blev Kristus offrad en gång för att bära mångas synder, och han skall en andra gång träda fram, inte för att bära synd utan för att frälsa dem som väntar på honom.”

Den slutliga domen.

Upp. 20:1-15 ”Och jag såg en stor vit tron och honom som satt på den. För hans ansikte flydde jord och himmel, och det fanns ingen plats för dem. Och jag såg de döda, både stora och små, stå inför tronen. Och böcker öppnades, och ännu en bok öppnades, livets bok. Och de döda blev dömda efter sina gärningar, efter vad som stod skrivet i böckerna. Och havet gav igen de döda som fanns i det, och döden och helvetet gav igen de döda som fanns i dem, och var och en dömdes efter sina gärningar. Döden och helvetet kastades i eldsjön. Detta, det vill säga eldsjön, är den andra döden. Om någon inte fanns skriven i livets bok kastades han i eldsjön.”

De tre änglarna.

Upp.14:6-13 ”Och jag såg en annan ängel flyga högst uppe på himlen. Han hade ett evigt evangelium att förkunna för dem som bor på jorden, för alla folk och stammar och språk och folkslag. Han sade med hög röst: "Frukta Gud och ge honom äran, ty stunden för hans dom har kommit. Tillbe honom som har skapat himlen och jorden, havet och vattenkällorna."

Ännu en annan ängel följde efter, och han sade: "Fallet, fallet är det stora Babylon, som har gett alla folk att dricka av sin otukts vredesvin." En annan ängel, den tredje, följde dem och sade med stark röst: "Den som tillber vilddjuret och dess bild och tar dess märke på sin panna eller sin hand, han skall själv få dricka av Guds vredes vin, som oblandat hälls i Guds vredes bägare. Han kommer att plågas i eld och svavel inför de heliga änglarna och inför Lammet. Röken från deras plåga stiger upp i evigheternas evigheter. De har ingen ro eller vila vare sig dag eller natt, dessa som tillber vilddjuret och dess bild och tar emot märket med dess namn. I detta visar sig de heligas uthållighet: de håller fast vid Guds bud och tron på Jesus." 

Och jag hörde en röst från himlen säga: "Skriv! Saliga är de döda som härefter dör i Herren. Ja, säger Anden, de skall vila sig från sitt arbete, ty deras gärningar följer dem."

***************** 

Gud har i sin kärlek till oss människor, öppnat en dörr som leder till himmelen. Dörren går genom Jesus Kristus, och endast genom Honom.

******************

Joh. 3:16-21 ”Ty så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att den som tror på honom inte skall gå förlorad utan ha evigt liv. Inte sände Gud sin Son till världen för att döma världen utan för att världen skulle bli frälst genom honom. Den som tror på honom blir inte dömd, men den som inte tror är redan dömd, eftersom han inte tror på Guds enfödde Sons namn. Och detta är domen: ljuset kom till världen och människorna älskade mörkret och inte ljuset, eftersom deras gärningar var onda. Ty var och en som gör det onda hatar ljuset och kommer inte till ljuset, för att hans gärningar inte skall avslöjas. Men den som lyder sanningen kommer till ljuset, för att det skall bli uppenbart att hans gärningar är gjorda i Gud."


2 kommentarer:

Anonym sa...

Ja, du Anna, det kan vara svårt för en del människor att välja pga. mänskofruktan tyvärr. Det gäller för oss att leva så nära Jesus så att människor kan se: Vad har dom som inte vi har, och se vilken kärlek dom har till varandra, Dom ska kunna känna Guds kraft där vi går fram. Vi får be att Guds Ande få falla över detta land, att människor får uppleva syndanöd i sina liv. Kram Annika

Anna sa...

Ja, Annika, du har säkert rätt, det är bara det att man får en sådan nöd för att människor kan gå evigt förlorade p.g.a. att de inte vet sanningen. Det är sån brist på undervisning i dag, och många tror ju att det inte finns varken himmel eller helvete. Det kanske inte heller är så populärt att tala om detta , men det gäller ju liv eller död för människor. Gud vill ju inte, i sin stora kärlek till människorna, att någon enda ska gå förlorad. Sen får vi ju be att Han fyller oss med sin kärlek mer och mer, men tiden är kort och vi får också verka medan det ännu finns tid. Snart kommer det att vara för sent.