Jesus sade: "Jag är Vägen och Sanningen och Livet. Ingen kommer till Fadern utom genom mig." Joh. 14:6

onsdag 4 maj 2011

Vakna upp ur apatin, Guds församling i Sverige!


""Du människobarn, jag har satt dig
 till en väktare för Israels hus,
 för att du å mina vägnar 
skall varna dem,  när du hör
 ett ord från min mun." (Hes. 3:17)
David Wilkersons budskap i mp3-format,nedladdningsbart till din dator. Klicka på nedanstående rubrik.

Gud har kontrovers med svensk kristenhet.





Utdrag ur Wilkersons profetia:

Recept mot apati = NÖD för mäniskors frälsning!


Hänvisning till Nehemja:
Neh. 1:3-6 "De sade till mig: "De kvarblivna, de som efter fångenskapen finnas kvar i hövdingdömet, lida stor nöd och smälek, och Jerusalems mur är nedbruten, och dess portar äro uppbrända i eld." 
När jag hade hört detta, satt jag gråtande och sörjande i flera dagar och fastade och bad inför himmelens Gud. 
Och jag sade: "Ack HERRE, himmelens Gud, du store och fruktansvärde Gud, du som håller förbund och bevarar nåd mot dem som älska dig och hålla dina bud, låt ditt öra akta härpå, och låt dina ögon vara öppna, och hör din tjänares bön, den som jag nu beder inför dig både dag och natt, för Israels barn, dina tjänare, i det att jag bekänner Israels barns synder, dem som vi hava begått mot dig; ty också jag och min faders hus hava syndat."

D.W. hänvisade också till Amos kap. 1-3, där orden är riktade till Israel, men Gud hade visat honom dessa ord för den evangeliska kyrkan i Sverige.
******************************** 
http://www.dagen.se/dagen/article.aspx?id=258930

Wilkerson:
"Jesu Kristi kyrka, vakna och ta kontroll över satans makt över församlingen!"
********************************


Sök Guds ansikte genom bönen och Ordet

Gud ger oss uppenbarelse genom sitt Ord.
Hos 4:6 "Mitt folk går under i brist på kunskap."

Ps 119:105  "Ditt ord är mina fötters lykta och ett ljus på min stig"

Ords 29:18 "Utan uppenbarelsen går folket vilse, lycklig är den som tar vara på Guds undervisning."


Ps 119:130 "När dina ord öppnas, ger de ljus och skänker förstånd åt enkla människor."

Väckelsen måste börja i församlingen.
1 Petr. 4:17 “Ty tiden är inne, att domen skall begynna, och det på Guds hus.” 

2 Kor 13:5  “Rannsaken eder själva (församlingens medlemmar och ledarskap), huruvida I ären i tron, ja, pröven eder själva. Eller känner I icke med eder själva, att Jesus Kristus är i eder? Varom icke så håller I icke provet.”

Jesus drev ut det som var orent ur templet.


Mark. 11:15-17 ”När de sedan kommo fram till Jerusalem, gick han in i helgedomen och begynte driva ut dem som sålde och köpte i helgedomen.
Och han stötte omkull växlarnas bord och duvomånglarnas säten; han tillstadde icke heller att man bar någonting genom helgedomen. 
Och han undervisade dem och sade: "Det är ju skrivet: 'Mitt hus skall kallas ett bönehus för alla folk.' Men I haven gjort det till en rövarkula." 

1 Kor. 3:9-17 ”Ty vi äro Guds medarbetare; I ären ett Guds åkerfält, en Guds byggnad.
Efter den Guds nåd som blev mig given lade jag grunden såsom en förfaren byggmästare, och en annan bygger nu vidare därpå. Men var och en må se till, huru han bygger därpå.
Ty en annan grund kan ingen lägga, än den som är lagd, nämligen Jesus Kristus; men om någon bygger på den grunden med guld, silver och dyrbara stenar eller med trä, hö och strå, så skall det en gång visa sig huru det är med vars och ens verk.
"Den dagen" skall göra det kunnigt; ty den skall uppenbaras i eld, och hurudant vars och ens verk är, det skall elden pröva.
Om det byggnadsverk, som någon har uppfört på den grunden, bliver beståndande, så skall han undfå lön; men om hans verk brännes upp, så skall han gå miste om lönen. Själv skall han dock bliva frälst, men såsom igenom eld.
Veten I icke att I ären ett Guds tempel och att Guds Ande bor i eder? Om nu någon fördärvar Guds tempel, så skall Gud fördärva honom; ty Guds tempel är heligt, och det templet ären I.”

Jesus är världens Ljus.
Joh 8:12 "Jesus talade åter till dem och sade: ”Jag är världens ljus. Den som följer mig skall inte vandra i mörkret utan ha livets ljus.”

Joh 1:4-5 "I honom var liv, och livet var människornas ljus. Och ljuset lyser i mörkret, och mörkret har inte övervunnit det."

Jesus har gett oss makt att stå emot fienden.
Luk 10:19 "Se, jag har gett er makt att trampa på ormar och skorpioner och att stå emot fiendens hela välde. Ingenting skall någonsin skada er."

Jesus har gett församlingen makt att trampa på ormar och skorpioner, och det betyder att vi ska avslöja och stå emot de ondskans andemakter, som mer och mer har tillåtits att tränga sig in och ödelägga Guds församling.
Det betyder att vi som Guds folk behöver ödmjuka oss och börja be och fasta. (Neh. 1:4-6) 
Att Jesus har gett oss, andefyllda kristna,  denna makt, betyder ju också att vi ska ANVÄNDA oss av den, och lyda det som Gud har sagt i sitt Ord!

Luk. 10:20 ”Men gläd er inte så mycket över att andarna lyder er, som över att era namn är skrivna i himlen.”

Det står också att vi inte ska glädjas så mycket över andarna lyder oss, utan vår främsta glädje ska vara att vi har våra namn skrivna i Livets Bok, i himlen. Risken kan ju vara att vi annars skulle bli stolta och övermodiga.

Guds folk behöver ödmjuka sig och be, söka Guds ansikte och omvända sig från synden.

2 Krön 7:14 "Om mitt folk som är uppkallat efter mitt namn, ödmjukar sig och beder och söker mitt ansikte och omvänder sig från sina onda vägar, så vill jag höra det från himmelen och förlåta deras synd och hela deras land."

4 kommentarer:

Marguerite sa...

Det står:Var god stör ej,på församlingsportarna!!! Nej, jag vill väl inte dra alla över en kam,men man byter ut Anden emot sång,dans,underhållning,skådespel,ja listan kan göras lång. Vi ska döma ibland oss,världen är redan dömd,men ibland oss själva ska vi döma och förmana.......Tack för inlägget,Anna!!! Jag säger AMEN till det!!! KRAMAR!!!

Anna sa...

Av bibelns ord i Matt. 7:1-5 så har jag fattat det så, att vi inte ska döma varandra, för det kommer Gud själv att göra en dag. Vi kan ju be för våra medsyskon och församlingar, och förmana dem i kärlek, vara väktare på muren och visa på vad Guds Ord säger.
Det stora böneämnet för kristenheten i vårt land är ju att apatin ska försvinna från oss kristna, och att den Helige Andes eld får rena oss och göra oss brinnande igen, i våra hjärtan.
Guds rikaste välsignelse
önskar jag dig, Marguerite! Ha det gott!

Marguerite sa...

OK,Anna! Jag hade för mig att det stod någonstans att ibland oss själva ska vi döma,men jag hittar inte det,så jag "böjer mig djupt" (aj,aj det sved,ha,haha)och byter ut döma, mot förmana, i stället!!! Om apatin ska försvinna, måste kristenheten göra en omvändelse, tillbaka till Ordet som jag skrev i mitt inlägg i går.Tack för att du alltid svarar på kommentarer på din blogg,Anna!!! Herrens rika välsignelse! Kram!!!

Anna sa...

Marguerite, jag tror att är nyttigt att kunna "bolla" saker mellan varandra, och det är inte hela världen om det skulle bli fel, tvärtom är det ju till nytta att upptäcka det, eller hur?
Själv har jag också fel emellanåt och då är jag tacksam för om någon visar mig det.
Ha en riktigt välsignad dag, Marguerite, för det är du värd, du är så dyrbar i Guds ögon, syster!
Apropå att alltid svara på kommentarer, så är jag nog inget vidare duktig på det, det brukar bli när "andan faller på".