Jesus sade: "Jag är Vägen och Sanningen och Livet. Ingen kommer till Fadern utom genom mig." Joh. 14:6

torsdag 5 maj 2011

Vikten av att resa upp bönealtaret i hemmet!

I dag, när avfallet i våra församlingar breder ut sig mer och mer, är det väldigt viktigt att vi bygger upp våra bönealtaren i hemmen.
Bön som beds av de rättfärdiga är mycket mäktig och verksam. Herren Gud är intresserad av att lyssna och svara på våra böner!

2 Krön. 7:14-15 ”…men (om) mitt folk, som är uppkallat efter mitt namn, ödmjukar sig och ber och söker mitt ansikte och omvänder sig från sina onda vägar, då vill jag höra det från himlen och förlåta deras synd och skaffa läkedom åt deras land. Mina ögon skall nu vara öppna och mina öron lyssna till vad som beds på denna plats.”

Jak. 5:16 ”Bekänn alltså era synder för varandra och be för varandra, så att ni blir botade. Mycket mäktig och verksam är en rättfärdig människas bön.”

1 Petr. 3:12 "Ty Herrens ögon är vända till de rättfärdiga, och hans öron är öppna för deras böner. Men Herrens ansikte är vänt emot dem som gör det onda.”


****************************************

"Familjealtare, av John Mulinde. 2006-01-31



När vi ber till Gud kommer Han att göra oss effektiva i landet. Då kan vi bli effektiva i att leda andra eftersom vi inte bara ger dem teoretisk kunskap utan ett liv som vi lever.
Vi har sett hur Abraham byggde altare, och generellt vad bönealtare betyder i detta sammanhang. Du kan inte tala med andra om bön när du inte själv praktiserar det. Du kan inte leda andra dit du själv inte har varit. Vi måste kultivera våra hjärtan som de första bönealtaren.

Rom 12:1-2 "Den andliga gudstjänsten.
"Så förmanar jag nu er, bröder, vid Guds barmhärtighet, att frambära era kroppar som ett levande och heligt offer som behagar Gud - er andliga gudstjänst. Och anpassa er inte efter den här världen, utan låt er förvandlas genom sinnets förnyelse, så att ni kan pröva vad som är Guds vilja, det som är gott och fullkomligt och som behagar honom."

Hos. 10:12 "Så åt er i rättfärdighet, skörda efter kärlekens bud, bryt er ny mark. Det är tid att söka HERREN, till dess han kommer och lär er rättfärdighet. Så er sådd i rättfärdighet, skörda efter kärlekens lag, bryt er ny mark. Det är dags att vända sig till Herren, för att Han skall komma och låta rättfärdighet regna över er."

Gud behöver plöjd mark för att kunna komma och så med sin smörjelse, så att ni kan bli ett folk som utför Guds plan i ert land. Hur gör du då för att dra till dig Hans närvaro som en eldstod i ditt liv, så att närvaron genomsyrar allt och du har öppna himlar hela tiden? Du måste behålla samhörigheten och relationen med Gud obruten. "

Fortsätt och läs full artikel här: http://www.bed.nu/artikel.asp?id=%20285

Läs också "Kraften av familjealtaret" av John Mulinde: http://www.bed.nu/artikel.asp?id=230

2 kommentarer:

Jan Samuel sa...

Sefanja 3 vers
17 HERREN, din Gud, bor i dig, en hjälte som frälsar.
Han gläder sig över dig med lust, han tiger stilla i sin kärlek,
han fröjdas över dig med jubel."
Gud velsigne deg og dine.AMEN!!!!!!!
Hilsen Jan Samuel

Anna sa...

Tack, Jan Samuel, det var ett underbart bibelord!
Guds rika välsignelse till dig och hela din familj!