Jesus sade: "Jag är Vägen och Sanningen och Livet. Ingen kommer till Fadern utom genom mig." Joh. 14:6

torsdag 3 juni 2010

Om inte Herren bygger sin församling är all verksamhet förgäves.

Det hjälper inte att en församling sätter höga betyg på sig själva, mänskligt upphöjande, prestationer och ambitioner har inget värde, om Herrens välsignelse uteblir.
Ps. 127:1 ”Om inte HERREN bygger huset är arbetarnas möda förgäves.”

Det hjälper inte med fina kyrkor och inte heller med högt medlemsantal, om inte församlingen lever i renhet, lydnad till Guds Ord, överlåtelse till den Helige Ande och är fylld med Guds kärlek och barmhärtighet, som genererar en sann Andens enhet.

Det hjälper inte med massor av verksamhet, om inte verksamheten är inspirerad av den Helige Ande. Jesus Kristus själv är grunden för församlingen.

Det hjälper inte att dra in främmande eld (New Age, främmande religioner o.dyl.) för att locka människor till kyrkan. Församlingen ska lysa som Guds ljus i världen. Ljus och mörker har inget med varandra att göra. Den Helige Ande kan inte verka tillsammans med andra, främmande andar. Vi behöver vara på vår vakt mot alla tveksamma ”gråzoner av nyandlighet” som nu släpps in i våra församlingar.
Hes 5:11 ”Så sant jag lever, säger Herren, HERREN: Därför att du har orenat min helgedom med alla dina vidrigheter och alla dina avgudar, skall jag rensa bort dig. Jag skall inte visa skonsamhet eller medlidande.”
Jona 2:9 ”De som håller sig till fåfängliga avgudar överger den nåd de fått.”
2 Kor 6:16 ”Vad kan ett Guds tempel ha för gemenskap med avgudarna? Vi är den levande Gudens tempel, ty Gud har sagt: Jag skall bo hos dem och vandra med dem, och jag skall vara deras Gud, och de skall vara mitt folk.”
1 Joh. 1:5-7 ”Detta är det budskap som vi har hört från honom och som vi förkunnar för er, att Gud är ljus och att inget mörker finns i honom. Om vi säger att vi har gemenskap med honom och vandrar i mörkret, så ljuger vi och handlar inte efter sanningen. Men om vi vandrar i ljuset, liksom han är i ljuset, så har vi gemenskap med varandra, och Jesu, hans Sons, blod renar oss från all synd.”
1Joh. 5:21”Kära barn, var på er vakt mot avgudarna.”

Det hjälper inte med goda talare och snillrika skämt, om inte talaren är ledd av Guds Helige Ande, utan bara talar utifrån sitt eget.
Ja, listan kan göras lång men när allting är på plats, så som Gud vill i en församling, då kan allting hända för då är församlingen ett mäktigt vapen mot ondskans välde i världen.
Matt 16:18 ”Jag (Jesus) säger dig: Du är Petrus, och på denna klippa (= på den tro och bekännelse som Petrus uttalar) skall jag bygga min församling, och helvetets portar skall inte få makt över den.”
Ef. 2:20-22 ”Ni är uppbyggda på apostlarnas och profeternas grund, där hörnstenen är Kristus Jesus själv. Genom honom fogas hela byggnaden samman och växer upp till ett heligt tempel i Herren. I honom blir också ni uppbyggda till en Guds boning genom Anden.”

2 kommentarer:

garan sa...

Hej,bästa jag läst på länge!

/garan

Anna sa...

Tack garan, för kommentaren! Det värmde!
/Anna