Jesus sade: "Jag är Vägen och Sanningen och Livet. Ingen kommer till Fadern utom genom mig." Joh. 14:6

lördag 10 november 2012

Sanningen har försvunnit, och den som vänder sig ifrån det onda blir plundrad (Jes. 59:15).

Lögnens fader är djävulen och han är motståndare till allt som är sanning. Hans väg är de breda massornas väg som slutligen leder till fördärvet. Det är också den väg som följer minsta motståndets lag.

De två vägarna
Matt. 7:13 ”Gå in genom den trånga porten. Ty den port är vid, och den väg är bred som leder till fördärvet, och det är många som går fram på den.
14 Och den port är trång, och den väg är smal som leder till livet, och det är få som finner den.”

Den snabbt ökande laglösheten i vårt samhälle är ett tecken på att vi lever i den yttersta tiden och lögnens fader, laglösheten själv, förpestar människors sinnen mer och mer med all form av orättfärdighet. De som har valt bort sanningen och njutit av orättfärdigheten blir i den sista tiden så förblindade av kraftig villfarelse så att DE SJÄLVA TROR PÅ LÖGNEN.


Laglöshetens människa (Antikrist)
2 Tess.2: 9 ”Den laglöses ankomst är ett verk av Satan och sker med stor kraft, med lögnens alla tecken och under
10 och med all slags orättfärdighet som bedrar dem som går förlorade, eftersom de inte tog emot sanningen och älskade den, så att de kunde bli frälsta.
11 Därför sänder Gud en kraftig villfarelse över dem så att de tror på lögnen
12 och blir dömda, alla dessa som inte har trott på sanningen utan njutit av orättfärdigheten.”

Detta är en förklaring till varför så många människor inte kan se det som sker omkring dem. De kan inte skilja sanning från lögn även om sanningen är väldigt uppenbar.

Vad säger Jesus om lögnens fader?
Joh. 8:44 ”Ni har djävulen till er fader. Och vad er fader har begär till, det vill ni göra. Han har varit en mördare från början och har aldrig stått på sanningens sida, eftersom sanning inte finns i honom. När han talar lögn, talar han av sitt eget, ty han är en lögnare, ja, lögnens fader.”

Djävulens (tjuvens) uppdrag:
Jesus säger i Joh. 10:10 ”Tjuven kommer bara för att stjäla, slakta och döda. Jag har kommit för att de skall ha liv, ja, liv i överflöd.”

Djävulen är alltså bara ute för att stjäla, slakta och döda till både ande själ och kropp. Detta visar också vilka krafter som står bakom all laglöshet.

Jesus däremot har kommit för att människor ska ha liv i överflöd.

Jesus säger i Matt. 15:19 ”Ty från hjärtat kommer onda tankar, mord, äktenskapsbrott, otukt, stöld, falskt vittnesbörd och hädelser. 20 Sådant orenar människan...”

Politik och media
De farligaste lögnerna för en nation är när folkets ledare ljuger därför att det är så många som blir berörda och lurade då det är många som litar på sina folkvalda politiker.

Större delen av media förmedlar ofta en lögnaktig och förvrängd bild av verkligheten, med en vinklad rapportering som stöder deras egna idéer medan de hånar och förlöjligar sina motståndare.

De som lever i lögnens värld tappar mer och mer förmågan att kunna, och vilja se skillnad mellan sanning och lögn.

Hos. 10:13 ”Ni har plöjt ogudaktighet, ni har skördat orättfärdighet, ni har ätit lögnens frukt. Ty du har förlitat dig på din egen väg, på dina många hjältar.”

I politiken och media märks det ofta att lögnen upphöjs över sanningen, och de som står upp för sanningen blir illa åtgångna och förnedrade.

På den tiden när kristendomen var Sveriges ledstjärna så var det Guds tio bud som gällde. Då hade folk ett mycket mer utbrett rättfärdighetstänkande och människor kunde leva och bo i trygghet i vårt land.

Den tiden är förbi och otryggheten bara ökar i landet. De laglösa får alltmer fritt utrymme att ödelägga landet genom att många politiker saknar både vishet och förmåga att styra landet med rättfärdigt och sunt tänkande, och rättsväsendet håller på att haverera då våldsverkare och ogärningsmän ofta får gå fria.

Sanningssägarna blir i dag förföljda, mobbade och utfrysta. De som står upp för sanning, rättvisa, rättfärdighet och yttrandefrihet får betala ett högt pris.

Rättvisan.
3 Mos. 19:15 ”Du skall inte handla orätt när du dömer. Du skall inte hålla med någon för att han är fattig
och du skall inte vara partisk för den som har makt. Du skall döma din nästa med rättvisa.”

Ords. 24:23 ”Dessa ord är också av visa män. Att ha anseende till personen när man dömer är orätt.
24 Den som säger till den skyldige: "Du är oskyldig", honom skall folk förbanna och nationer fördöma.
25 Men dem som skipar rättvisa skall det gå väl, de skall bli välsignade med goda ting.”

Jes. 59:14 ”Rättvisan trängs tillbaka, rättfärdigheten står långt borta, ja, sanningen vacklar på torget, det som är rätt kan inte komma fram.
15 Sanningen har försvunnit, och den som vänder sig ifrån det onda blir plundrad.”
Detta såg HERREN, och det misshagade honom att ingen rättvisa fanns.”
Ps. 9:8 ”HERREN regerar i evighet, sin tron har han gjort till ett domarsäte.
9 Han skall döma världen med rättfärdighet, skipa rätt bland folken med rättvisa.
10 HERREN är en borg för den förtryckte, en borg i nödens tider.
11 De som känner ditt namn förtröstar på dig, ty du överger inte dem som söker dig, HERRE.”

Ps. 111:7 ”Hans händers verk är sanning och rätt, alla hans befallningar är fast grundade.
8 För alltid och för evigt står de fasta, de fullbordas med sanning och rättvisa.”

Sanningen.
Jesus är Vägen Sanningen och Livet (Joh. 14:6)

Joh. 3:16 ”Ty så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att den som tror på honom inte skall gå förlorad utan ha evigt liv.
17 Inte sände Gud sin Son till världen för att döma världen utan för att världen skulle bli frälst genom honom.
18 Den som tror på honom blir inte dömd, men den som inte tror är redan dömd, eftersom han inte tror på Guds enfödde Sons namn.
19 Och detta är domen: ljuset kom till världen och människorna älskade mörkret och inte ljuset, eftersom deras gärningar var onda.
20 Ty var och en som gör det onda hatar ljuset och kommer inte till ljuset, för att hans gärningar inte skall avslöjas.
21 Men den som lyder sanningen kommer till ljuset, för att det skall bli uppenbart att hans gärningar är gjorda i Gud."

1 Kor. 13:4 ”Kärleken är tålig och mild, kärleken avundas inte, den skryter inte, den är inte uppblåst,

5 den uppför sig inte illa, den söker inte sitt, den brusar inte upp, den tillräknar inte det onda.

6 Den gläder sig inte över orättfärdigheten men har sin glädje i sanningen.”

Kyrkor och samfund
Sanningssägarna inom kyrkan stöter ofta på hårt motstånd i dag när kyrkor och samfund valt att till stora delar vika av från Guds ord, Bibeln, och istället vända sig till villolärare av alla slag, som vilseleder människorna. Och de som ser denna verklighet och ifrågasätter den blir ofta förpassade ut i kylan.

Jes. 59:15 ”Sanningen har försvunnit, och den som vänder sig ifrån det onda blir plundrad.”

Människor har i alla tider vänt sig bort från sanningen och inte velat lyssna på Guds profeter. Det saknas sanna profetröster i detta land som inte viker sig p.g.a. människors motstånd.

I kapitlet om falsk gudsdyrkan säger Herren genom profeten Jeremia:
Jer. 7: 25 "Från den dag då era fäder drog ut ur Egyptens land ända till i dag har jag sänt till er alla mina tjänare profeterna, gång på gång har jag sänt dem.
26 Men de ville inte höra eller lyssna till mig. De var upproriska och gjorde ännu mer ont än deras fäder. 27 Du skall säga dem allt detta, men de kommer inte att lyssna på dig, och du skall ropa till dem, men de kommer inte att svara dig.
28 Säg därför till dem: "Detta är det folk som inte lyssnar till HERRENS, sin Guds, röst och som inte tar emot tillrättavisning. Sanningen är försvunnen och utrotad ur deras mun."

Ords. 29:18 ”Utan uppenbarelsen (profetia) går folket vilse, lycklig är den som tar vara på Guds undervisning.”

Det vilar ett mycket stort ansvar på den som vill vara ledare inom kyrkor och församlingar, men många tar tyvärr alldeles för lätt på den uppgiften och utnyttjar den ofta för sina egna behov i stället för att se till människors innersta behov och ge dem ett rent evangelium. Ett falskt evangelium är ett lögnens evangelium.

Falskt evangelium.
1 Tim. 6:3 ”Om någon ger en falsk undervisning och inte håller sig till vår Herre Jesu Kristi sunda ord och till den lära som hör till gudsfruktan,
4 så är han högmodig och begriper ingenting. Han har bara en sjuklig lust att diskutera och strida om ord. Sådant väcker avund, kiv, smädelser och misstankar
5 och leder till ständiga tvister mellan människor som är fördärvade i sitt sinne och har vänt sig bort från sanningen, och som menar att gudsfruktan är en god affär.
6 Ja, gudsfruktan i förening med ett förnöjt sinne är verkligen en stor vinning.”

2 Tim. 4:3 ”Ty det skall komma en tid då människor inte längre skall stå utmed den sunda läran, utan efter sina egna begär skall de samla åt sig mängder av lärare, allteftersom det kliar dem i öronen.
4 De vägrar att lyssna till sanningen och vänder sig till myter.”

Jes. 32:6 ”Ty en dåre talar dårskap, hans hjärta gör det som är orätt, så att han handlar ogudaktigt och sprider villoläror om HERREN. Han svälter ut den hungriges själ och hindrar den törstige att dricka.
7 Girigbukens vapen är onda, han tänker ut ondskefulla anslag för att fördärva de betryckta genom lögnaktiga ord och den fattige när han vädjar om rättvisa.

8 Men den ädle tänker ädla tankar, han står fast vid det som är ädelt.”

Rustning mot ondskans makter
Ef. 6:10 ”Till sist, bli starka i Herren och i hans väldiga kraft.
11 Tag på er hela Guds vapenrustning, så att ni kan stå emot djävulens listiga angrepp.
12 Ty vi strider inte mot kött och blod utan mot furstar och väldigheter och världshärskare här i mörkret, mot ondskans andemakter i himlarna.
13 Tag därför på er hela Guds vapenrustning, så att ni kan stå emot på den onda dagen och behålla fältet, sedan ni fullgjort allt.”

Jak. 4 ”…Gud står emot de högmodiga, men de ödmjuka ger han nåd.*
7 Underordna er därför Gud. Stå emot djävulen, så skall han fly bort från er.
8 Närma er Gud, så skall han närma sig er. Gör era händer rena, ni syndare, och rena era hjärtan, ni tvehågsna.”

2 Kor. 2:10 ”Den som ni förlåter, honom förlåter också jag. Ty det jag har förlåtit, om jag haft något att förlåta, det har jag gjort för er skull, inför Kristi ansikte,
11 för att vi inte skall bli överlistade av Satan. Hans avsikter känner vi till.”

Inga kommentarer: