Jesus sade: "Jag är Vägen och Sanningen och Livet. Ingen kommer till Fadern utom genom mig." Joh. 14:6

lördag 19 januari 2013

Vart tog bibelstudiet vägen?

Artikel i Dagen
Av Oskar Hannler Frilansjournalist
Publicerat:2013-01-18
Citat: ”… längtan efter en nära Gudsrelation genom bibelläsningen, bön och samtal har minskat…”

Det är en mycket allvarlig brist i församlingar i dag att man inte längre anser det vara viktigt att tillsammans studera Guds Ord. Det är ju Gudsordet som är den vägvisare vi som troende har fått för att leda oss rätt i vår kristna vandring. Tyvärr är det mycket annat som istället har blivit viktigare för kristenheten.

Citat: ”– Att närma sig Gud genom bibelläsning betonas inte särskilt mycket längre. Den kristna tron marknadsförs som en må bra-produkt, med större betoning på känslor."

 
Det är förvånande och beklämmande att det hellre i många församlingars hemgrupper studeras litteratur av falska profeter. Längtan efter det rena Gudsordet har försvunnit och istället tar man in falska profeters läror därför att man attraheras av det som ”kliar i öronen”. Det är också beklämmande att se hur församlingar mer och mer tar in newage-aktiviteter i sin verksamhet. Världens aktiviteter hör inte hemma i Guds Hus.

Guds hus ska vara ett bönens hus och inte ett rövarnäste Luk. 19:46  Vart är Sverige på väg om det inte sker ett uppvaknande???
Det finns många exempel på falska profeter vars läror fått fäste i kristenheten bl.a. Rick Warren, Brian Mc Laren, Rob Bell, Jonas Gardell, Bill Johnson m.fl., m.fl.
De som bär det största ansvaret för avfallet i församlingarna är ledarna som inte är vakna över detta, eller inte bryr sig, utan bara tillåter avfallet och synden att fortsätta.
Sveriges kristenhet behöver ett uppvaknande genom Guds Heliga Ande som leder till syndanöd, ånger och omvändelse från all synd, falskhet, avgudadyrkan, stolthet, egoism och apati m.m. 

Sann och falsk gudsfruktan
1 Tim. 6:3 ”Om någon ger en falsk undervisning och inte håller sig till vår Herre Jesu Kristi sunda ord och till den lära som hör till gudsfruktan,
4 så är han högmodig och begriper ingenting. Han har bara en sjuklig lust att diskutera och strida om ord. Sådant väcker avund, kiv, smädelser och misstankar
5 och leder till ständiga tvister mellan människor som är fördärvade i sitt sinne och har vänt sig bort från sanningen, och som menar att gudsfruktan är en god affär.

6 Ja, gudsfruktan i förening med ett förnöjt sinne är verkligen en stor vinning.
7 Vi har ju inte fört något med oss in i världen, inte heller kan vi ta med oss något härifrån.
8 Har vi mat och kläder skall vi vara nöjda med det.
9 Men de som vill bli rika, de råkar ut för frestelser och snaror och många oförnuftiga och skadliga begär, som störtar människor i fördärv och undergång.
10 Ty kärlek till pengar är en rot till allt ont. I sitt begär efter pengar har somliga kommit bort från tron och vållat sig själva mycket lidande.

11 Men du gudsman, håll dig borta från sådant! Sträva efter rättfärdighet, gudsfruktan, tro, kärlek, uthållighet och ödmjukhet.
12 Kämpa trons goda kamp, sök att vinna det eviga livet som du blev kallad till och som du bekände dig till genom att inför många vittnen avlägga den goda bekännelsen.
13 Inför Gud, som ger liv åt allt, och inför Kristus Jesus som inför Pontius Pilatus avlade den goda bekännelsen, uppmanar jag dig:
14 bevara det som han har befallt rent och oförfalskat, till vår Herre Jesu Kristi ankomst,
15 som han skall låta oss få se när tiden är inne, han, den salige, ende Härskaren, konungarnas Konung och herrarnas Herre,
16 som ensam är odödlig och bor i ett ljus dit ingen kan komma, och som ingen människa har sett eller kan se. Honom tillhör ära och evig makt! Amen.

17 Uppmana dem som är rika i den här världen att inte vara högmodiga eller sätta sitt hopp till något så osäkert som rikedom, utan till Gud som rikligt ger oss allt att njuta av.
18 Uppmana dem att göra gott, att vara rika på goda gärningar, att vara generösa och dela med sig
19 och samla åt sig en skatt som är en god grund för den kommande tidsåldern, så att de vinner det verkliga livet.
20 Käre Timoteus, bevara det som har överlämnats åt dig, och vänd dig bort från det oandliga, tomma pratet och invändningarna som kommer från det som kallas kunskap utan att vara det. 21 Somliga har kommit bort från tron genom att bekänna sig till den kunskapen. Nåd vare med er.”

Citat: ”För ett par decennier sedan hade det en given plats i många församlingars veckoprogram. Men i dag lyser bibelstudiet med sin frånvaro. Vad hände med det?

Förutom söndagens gudstjänst fanns tidigare ofta möjlighet att fördjupa sig ytterligare i Bibeln. Men i dag kan ordet bibelstudium kännas svårtuggat för en del.”

Citat: ”– Det är när vi får bra förklaringar av texterna och låter Anden göra ordet levande som Bibeln blir spännande.”

Det räcker inte enbart med en god teologisk kunskap för att undervisa i Guds Ord eller leda ett bibel-samtal/studium. Den Helige Ande måste finnas med därför att ”bokstaven dödar, men Anden ger liv” i bibelordet.

2 Kor. 3:6 ”Han har gjort oss dugliga till att vara tjänare åt ett nytt förbund, som inte är bokstavens utan Andens. Ty bokstaven dödar, men Anden ger liv.”

Inga kommentarer: