Jesus sade: "Jag är Vägen och Sanningen och Livet. Ingen kommer till Fadern utom genom mig." Joh. 14:6

lördag 5 januari 2013

Verkligheten bakom s.k. ”ensamkommande flyktingbarn”

Skakande berättelse från en familjehemsförälder för påstått eller faktiskt minderåriga asylsökande pojkar och män.
17 september, 2012 av Merit Wager

Korta citat ur mejlet från familjehemmet:
”Samtliga har berättat i princip samma historia om varför de kom till Sverige: en väpnad attack genomfördes mot deras by eller hem i Afghanistan, familjen skingrades och ingen vet vart de andra tog vägen.”

 
” Givetvis finns inga ID-handlingar eller pass. Inte heller telefonnummer eller adress till mamma, mobilen tappades alltid i vattnet mellan Turkiet och Grekland eller liknande. Inte någon har kommit ihåg några telefonnummer. De dyker alltid upp i samband med att de erhåller PUT och någon snäll kompis eller landsman plötsligt hittar och ger dem numret hem till mamma.”

”… har fått stanna på grund av särskilt ömmande skäl, det vill säga såsom varande minderåriga utan att kunna återföras till sina föräldrar eller andra släktingar.”

I samtliga fall har en ålder uppgetts och fastställts av Migrationsverket, som inte stämmer med den verkliga åldern. Normalt har skillnaden mellan uppgiven och verklig ålder legat mellan 5 och 8 år. Alla har uppgett sin ålder till 14 år. Verklig ålder har legat mellan 19 och 22.”

” Skulle den unge ha uppgett sin rätta ålder finns inte dessa förmåner, den unge skulle utredas som vuxen och ha mindre chanser att få PUT.”

” Har de kommit till Sverige innan de fyllt 15 år, så slipper de utvisning efter ett eventuellt fängelsestraff. Därför är 14 år en magisk ålder, som de alla tycks känna väl till.”

” De vill omgående ha dator, iPhone, gymkort, märkeskläder, dyra parfymer, nya möbler, fordon, körkort och så vidare.”

” Alla beslut som går emot den unge mottas med irritation, aggressivitet, hot om självmord eller andra uttryck för desperation när den unge inte får sin vilja igenom.”

Citat: ”Det här måste helt enkelt få ett slut och asylprocessen måste skärpas så att vi alla kan känna respekt och tilltro till den.
Så att de, som verkligen behöver skydd i Sverige, får det och kan tas emot på bästa tänkbara sätt, bland annat för att inte hundratals miljoner, kanske miljarder kronor om året går till asylbedragare – såväl faktiskt som påstått minderåriga och vuxna från alla möjliga länder.

Inga kommentarer: