Jesus sade: "Jag är Vägen och Sanningen och Livet. Ingen kommer till Fadern utom genom mig." Joh. 14:6

torsdag 21 augusti 2014

Hamas i Gaza utsätter både judar och kristna för en hänsynslös förföljelse!

Farhågorna slog in, av Isaac Bachman

14-08-06 DEBATT
Isaac Bachman

"Hamas våldsamma konfrontation med Israel är ett direkt resultat av den ökade radikala islamismen i området. Exempel på detta finner vi på flera ställen - Boko Haram i Nigeria, ISIS (numera IS, den Islamiska Staten) i Irak och Syrien, al Shabaab i Kenya samt al Qaeda och många andra radikala grupper i hela Mellanöstern och stora delar av Nordafrika.

Den radikala islamismens frammarsch har lett till ett hänsynslöst utnyttjande av civilbefolkning i krig, ökad intolerans mot kvinnor och minoriteter och då inte minst i form av utbredd förföljelse av kristna.

Det Muslimska Brödraskapets styre i Egypten har medfört en omfattande förföljelse av de kristna och 200 000 kopter har flytt landet under loppet av bara något år. Staden Mosul i Irak hade tills nyligen 35 000 kristna invånare, de har nu alla fördrivits av terroristorganisationen IS. 
I dagens Syrien ser vi i stor skala hur civila får tjäna som både legitima mål och mänskliga sköldar med över 170 000 döda på bara tre år. 
I Nigeria kidnappade terrorgruppen Boko Haram nyligen 200 skolflickor och i Kenya har al Shabaab-milisen genomfört en omfattande attack mot ett shoppingcenter i Nairobi. Dessa är bara några av en rad exempel.
Denna utveckling har vi redan kunnat se i Gaza sedan Hamas började införa Sharia-lagar, något som har eliminerat kvinnors rättigheter, kvävt det fria ordet, och lett till svåra förföljelser av kristna. Civilbefolkningen har reducerats till verktyg i krigföringen och den ideologiska kampen."


Citat: "Hamas har ingen egentlig önskan att samarbeta med Fatah och skulle om tillfälle gavs ta över makten på Västbanken precis som man gjorde i Gaza. Hamas är bättre organiserat, bättre utrustat och framförallt mer hänsynslöst än Fatah. För endast några dagar sedan uttalade en högt uppsatt iransk företrädare att Teheran har som avsikt att förse Västbanken med ”strategiska vapen”, inklusive missiler som kan nå Tel Aviv och Haifa. Då Hamas och andra jihadister är i högsta grad närvarande på Västbanken är Israels oro starkt befogad."

Citat: "Israel har upprepade gånger varnat för att det humanitära biståndet till Gazas civila missbrukas av Hamas för terror mot Israel. Cement från Israel avsedd för skolor och sjukhus har istället använts för att bygga tunnlar in i Israel, med avsikt att genomföra terrorattacker mot den israeliska civilbefolkningen."
 
Citat: "Israel lämnade Gaza 2005 och hoppades därmed skapa förutsättningarna för ett välmående palestinskt område. Ett handelsutbyte pågick mellan Israel och Gaza liksom mellan Gaza och Västbanken. Om Hamas avväpnas och den palestinska myndigheten träder in i dess ställe kan vi få se drömmen om ett fredligt Gaza förverkligas."
av Isaac Bachman Israels ambassadör i Sverige

*****************************************
Läs även: "Religionsfriheten i Sverige är över för judar".
Publicerad 05 aug 2014
Citat: "Antisemiterna är sig lika. Förra veckan krossades fönster i synagogan. Vid den gångna sabbatens slut attackerades rabbinen samt en medlem i Malmöförsamlingen av flaskkastning och glåpord.Min barndoms synagogebesök var hyllningar till livet trots de hemska upplevelser många av de bedjande hade bakom sig. Mellan bönerna skämtades det så att man kiknade av skratt - aldrig tegs det i församlingen.

"Tiderna har förändrats. De svenska nazisterna hade hatat oss som ras. De störde aldrig gudstjänsterna. Försämringen inträffade när det anti-israeliska gjorde sitt intåg. Vakter började placeras ut och poliser meddelades."

I dag har judar ingen religionsfrihet i Sverige. Agget har förstärkts av islamister, ivrigt påhejade av vänsterelement. 
De mobiliseras vid varje konflikt i Mellanöstern."

Salomon Schulman barnläkare och lärare i jiddisch

**************************************

Rena lögner om Israel
2012-09-18 10:28

Citat: "Palestinierna får mest bistånd i världen. Varför har de då inte papper och pennor i skolan? Därför att ledarna är korrupta och använder biståndet på fel sätt och för egen vinning", menar Anette Larsson.

Jag läste för ett tag sedan Sven Rosells reportage från Gaza i Pedagogiska magasinet (nr 1/12) och reagerade på all kritik mot Israel som du skriver om som sanningar, vilket är rena lögner i verklighetens ljus.
Levnadsstandarden är högre i Gaza än i omkringliggande länder. Massor med lastbilstransporter går in i Gaza varje vecka med allehanda varor. Palestinierna får mest bistånd i världen. Varför har de då inte papper och pennor i skolan? Därför att ledarna är korrupta och använder biståndet på fel sätt och för egen vinning. Pengar sätts in på egna bankkonton i stället för att bygga upp infrastruktur i området."

Citat: "Palestinska barn lär sig att hata judar. Israel är den enda demokratin i området. Flera palestinier har gått ut med att de mycket hellre lever i Israel under israeliskt styre än i ett arabland eftersom de helt enkelt har bättre förmåner i Israel som är en utvecklad demokrati."
Citat: "Israel skulle aldrig gå till anfall om de inte blev attackerade. De palestinska raketerna är dessutom avsedda för civilbefolkningen och inte för soldater. Israelerna varnar innan de gör motattacker och riktar inte sina anfall mot civilbefolkningen.

Men palestinierna placerar oftast sina vapenförråd och avskjutningsramper nära skolor eller sjukhus, vilket får till följd att civilbefolkningen träffas. Sedan går den palestinska myndigheten ut i media och beklagar att Israel beskjutit FN-flaggade skolor och sjukhus. Visst låter det fruktansvärt.

Det är deras strategi att arbeta så, för de vill ha bort Israel som stat. De går ut öppet med budskapet att Israel ska förintas. Någon har uttryckt att om palestinierna lägger ner sina vapen blir det fred, om judarna lägger ner sina vapen utplånas de. Det är den stora skillnaden!
Hela världen är förblindad av den snedvridna information som vi i åratal fått från Mellanöstern."

Anette Larsson
är förskollärare


Inga kommentarer: