Jesus sade: "Jag är Vägen och Sanningen och Livet. Ingen kommer till Fadern utom genom mig." Joh. 14:6

söndag 17 augusti 2014

Herman Lindqvist: "Sverige fullt av minfält inför riksdagsval"

Källa: AB
Herman Lindqvist
Reflektion: Det finns tre områden i Sverige i dag som är väldigt laddade i den åsiktsdiktatur som har vuxit fram i vårt land under senare tid. 

Dessa tre områden är:
* Islam - får inte kritiseras
* HBTQ rörelsen - får inte kritiseras
* Israel - attackeras från alla håll och anses inte ha rätt att försvara sitt eget land mot terrorister.

********************************** 
Citat: ”Det gäller att ha rätt åsikt, det ville säga tycka som majoriteten av väljarkåren tycker eller tros tycka. Vad politikern själv innerst inne anser, är ointressant, bara vad han säger offentligt är viktigt. Det finns hela minfält med frågor där politiker säger en sak offentligt och en helt annan mellan skål och vägg.”

Citat: ”Faktum är att ”det land vi kallar Sverige” har i många sekler varit fosterland för en folkmajoritet som heter svenskar, som byggde sitt eget land, ibland med hjälp av folk som kom utifrån: valloner, finländare, jugoslaver och andra. Det ska dessa människor ha heder för.

Svenskarna var dock inte bara med på ett hörn utan var och är majoritet, stolta över att vara svenskar. Allt som rör detta ämne, i synnerhet ord som fosterland eller stolthet är dynamit för politikerna medan stora väljarskaror förundrat betraktar de snabba förändringarna ”det land vi kallar Sverige” genomgått. 


Många förstår inte vad som händer och varför. Ingen politiker utanför SD vågar ta upp ämnet, den som gör det körs ut ur salongerna såsom icke rumsren.

Religionen är en superkänslig fråga, inte kristendomen, den får man håna fritt och de som försvarar kristendomen beskrivs som löjliga och harmlösa dumskallar. 
Nej, islam är bomben. Den som dristar sig till att ha kritiska åsikter om islam för att inte säga om Muhammed eller Koranen, den utlöser sin egen självmordsbomb. Hur kan det annars vara i ett land där ordet heder numera bara används i kombinationen hedersmord?

Konflikten mellan Israel och Palestina är ett gigantiskt minfält. Godkänt är att uttrycka sympati för krigsdrabbade Gaza.
Få etablerade politiker vågar säga att palestinierna måste inse att så länge de beskjuter Israel, kommer Israel att försvara sig med kraft och att så länge jorden består kommer Israel att ligga kvar, starkare efter varje nytt krig.”

Citat:Det finns andra farliga områden där fel replik kan bli ödesdiger. Så här före valet har politikerna slagits om armbågsutrymmet på Pride-paraden, där Reinfeldt helt påpassligt gjorde vad tidningarna beskrev som ”historisk” entré. Oberoende av vad han själv tycker var han tvungen att aktivt delta i år – om inte hade hbtq-minan exploderat och han hade befunnits sig på fel sida av barrikaderna.”

Av Herman Lindqvist

**********************

Läs även:”Söndagskrönika: En dåres försvarstal

Inga kommentarer: