Jesus sade: "Jag är Vägen och Sanningen och Livet. Ingen kommer till Fadern utom genom mig." Joh. 14:6

lördag 31 oktober 2015

Det är bra att Jimmie Åkesson ber, av Tommy DahlmanKälla: Inblick  Tommy Dahlman 30 okt, 2015

Reflektion: En mycket klarsynt och bra analys av Tommy Dahlman! Gud ser till hjärtat och bedömer inte människan utifrån partipolitik. ALLA politiker har sina brister liksom även varje kristen. Ingen har något att berömma sig av, utan alla är vi beroende av Guds nåd.

Citat: "Jimmie Åkesson, partiledare för det kontroversiella partiet SD, har lagt ut en text på sin tidslinje på Facebook samtidigt som han länkar till en sång som Simon Ådahl gjorde för ett antal år sedan.  

Kristna företrädare och kristen press går igång på sedvanligt vis och måste bara klämma fram en konflikt mellan sångförfattaren och partiledaren.
Jag har läst vad Jimmie Åkesson har skrivit och jag kan inte förstå vad det är som är så oerhört skadligt. Han nämner inte ens innehållet mer än att han anar att det bara är bön som kan hjälpa vårt land i framtiden. Simon Åhdals sång ligger sedan öppen att lyssna på, för alla som vill. 

Det är med andra ord åhöraren själv som får äga friheten att bedöma om Simons sång har ett relevant innehåll eller inte. Vad är det som är så förskräckligt med det?  

Om Jimmie Åkesson tyckte att sången var bra och att bön är viktigt så är det väl just det som alla kristna artister, tidningar och kyrkor ska bejaka och vara glada för.

Citat: "...svensk kristenhet fortsätter att bygga in konflikter och en ökande segregering mellan kristna, kristna kyrkor och pastorer genom att bli allt mer partipolitiska. Den hetsjakt som pågår från delar av kristet håll mot ett riksdagsparti och därmed indirekt pekar ut tusentals kristna individer som suspekta är en farlig väg. 

När kristna individer selekteras i församlingarna utifrån vilken politisk färg man har är detta ingenting annat än kristen rasism. Och de senaste dagarnas hets kring Jimmie Åkessons positiva uttalande om en kristen låtskrivares alster bevisar vart vi är på väg om detta får fortsätta.

Inga kommentarer: