Jesus sade: "Jag är Vägen och Sanningen och Livet. Ingen kommer till Fadern utom genom mig." Joh. 14:6

måndag 29 november 2010

I väntans tider.

I väntans tider.
Hebr. 9:27-28 ”Gud har bestämt att vi människor ska dö bara en gång, och att vi sedan ska dömas av honom. Därför dog också Kristus bara en gång, för att ta straffet för människornas synder.
Men Kristus ska ändå komma till jorden en andra gång, fast inte för att offra sig själv för våra synder. Nej, den gången kommer han för att för evigt rädda alla dem som väntar på honom.”


Jak.5:7-9 ”Kära syskon, vänta tåligt på att Herren Jesus ska komma tillbaka. Var som jordbrukaren som tåligt väntar på höstregn och vårregn, eftersom han vet att marken sedan kommer att bära en rik skörd.
Ja, visa tålamod och håll fast vid er tro, för Herren Jesus kommer snart tillbaka. Klaga inte på varandra, kära syskon, så att inte Gud en dag anklagar er. Herren Jesus, den store Domaren är snart här.”

2 Petr. 3:10-14 ”Herren Jesus kommer tillbaka för att döma alla, och han kommer lika oväntat som en tjuv om natten. Ja, på domens dag ska himlen försvinna med ett fruktansvärt dån, solen och månen och stjärnorna ska upplösas i eld, och jorden och allt som är på den ska brännas. Jorden som vi bor på ska alltså bli totalt utplånad.
Se därför till att ni lever helt för Gud och följer hans vilja, medan ni väntar på den dag då Gud ska döma världen. Gör allt för att den ska komma snart, för på den dagen ska Gud inte bara låta himlen upplösas i eld, och solen och månen och stjärnorna smälta av hetta.
Han ska ju då också infria sitt löfte om att vi ska få en ny himmel och en ny jord, där Guds vilja ska råda för evigt. När ni nu väntar på att Herren Jesus ska komma tillbaka, kära vänner, måste ni göra allt för att leva i frid med Gud, så att ni en dag kan stå inför honom utan synd och skuld.”

Jud.1:21 ” Håll fast vid Gud, så ska han fortsätta att visa er kärlek. Då kan ni också med glädje se fram emot den dag då Jesus i sin godhet ska rädda er för evigt.”

(Handbok för Livet)

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ja, detta är så sant skrivit Anna. Vi lever i den yttersta tiden, och det hastar, vi vakar och ber för människor, så länge nåden varar. En dag är som tusen år och tusen år kan vara som en dag säger Herren, Vi får sprida evangelium till en fallen värld medan dagen varar, natten är snart här då vi inte kan verka längre. Gud välsigne dig kram Annika.

Marguerite sa...

Först kommer Jesus tillbaka på skyn,för att hämta bruden,alla de som tvagit sina kläder vita i Lammets blod,då kommer Han inte som domaren,utan som Brudgummen!!!Då gäller det att vara redo och ha olja i lampan!!!KRAM!