Jesus sade: "Jag är Vägen och Sanningen och Livet. Ingen kommer till Fadern utom genom mig." Joh. 14:6

tisdag 15 mars 2011

Är du beredd på stormen? - David Wilkerson 2009-02-17

När Herren säger: "Jag skall skaka jorden än en gång," så menar Han det! Han ska bokstavligt talat skaka vår ekonomi, vårt utbildningssystem, vårt styressätt - allt vi sätter vår tillit till och litar på, allt som ser tryggt och säkert ut.

Jesaja profeterar att Gud en dag ska resa sig och skaka hela jorden. Profeten skriver:
"Se, HERREN tömmer jorden och ödelägger den. Han omvälver dess yta och skingrar dess invånare..….Ute på gatorna hörs klagorop över vinet. All glädje har förmörkats, all jordens fröjd har flytt….. Ty det skall bli på jorden bland folken, som när man slår ner oliver, eller som när man gör en efterskörd sedan vinbärgningen är avslutad…." (Jes. 24:1,11,13)


Gud kommer att skaka jorden som om den var ett olivträd -- tills varenda frukt faller ner!
Ty fönstren i höjden är öppna och jordens grundvalar skakar. Jorden brister, ja, den brister. Jorden rämnar, ja, den rämnar.

Jorden vacklar, ja, den vacklar. Jorden raglar som en drucken. Den svajar fram och tillbaka…..Den skall falla och inte mer resa sig" (v. 18-20)
Hela jorden skall visa sig vara inte mer än en hydda, när Gud börjar sin skakning! Andra profeter stämmer överens med Jesaja ord:

Hesekiel säger att när Guds vrede stiger upp, skall Han skaka med stor kraft, våldsamt, allt som kan skakas:
"Då skall de bäva för mig, fiskarna i havet, fåglarna under himlen, djuren på marken och alla kräldjur som rör sig på jorden, och alla människor på jordens yta. Bergen skall slås ner, klipporna störta omkull och alla murar falla till jorden…. Så skall jag visa min storhet och helighet och göra mig känd inför många hednafolks ögon. Och de skall inse att jag är HERREN." (Hes. 38:20,23).

Joel säger :
"HERREN ryter från Sion, från Jerusalem låter han sin röst höras, så att himlen och jorden bävar. Men HERREN är en tillflykt för (sitt) folk, ett skydd för Israels barn." (Joel 3:16).

Haggai skriver:
" Så säger HERREN Sebaot: Inom kort skall jag än en gång komma himlen och jorden, havet och det torra att skaka. Jag skall skaka om alla hednafolk ….och alla folkens skatter skall komma hit. Och jag skall uppfylla detta hus med härlighet, säger HERREN Sebaot." (Haggai 2:6-7).

Hebreerbrevets författare säger:
"Den gången kom hans röst jorden att skaka, men nu har han lovat och sagt: Än en gång skall jag komma inte bara jorden utan också himlen att skaka.* Orden "än en gång" visar att det som skakar skall försvinna, eftersom det är skapat, för att det som inte kan skaka skall bestå." (Hebr. 12:26-27).

Gud kommer att skaka allt som finns i sikte - så att det blir uppenbart att Han allena är den enda makt som inte kan skakas!
De senare åren har vi sett början på Guds skakningar
Herren började bokstavligen skaka jorden med jordskalv i slutet av 1980 talet. Ett skalv i Armenien utplånade nästan hela området. Ett skalv i Japan som mätte 6,9 ödelade nästan en hel stad. Så kom det förfärliga skalvet i San Fransisco, och andra följde efter nästan dagligen i detta område. Jordskalv drabbar västkusten i USA nästan kontinuerligt, från norra Kalifornien till San Diego och ända ner till Mexico. Vid en tidpunkt ställde en New York tidning denna fråga i en överskrift: "Försöker Gud att skaka om oss?"

Låt mig fråga dig om något: Vad gör en omsorgsfull mor eller far när ett barn sover, men måste väckas? En av föräldrarna tar försiktigt barnet i skuldrorna och skakar det. Om inte barnet vaknar med en gång, blir skakningen lite mer fast och bestämd -- föräldern vet att barnet kommer att lida om det inte vaknar upp.

Det är just det Gud gör precis nu -- både med Amerika och med världen! Till att börja med, skakar Han oss väldigt försiktigt. Men nu har Hans skakning blivit våldsam – för att Han ännu inte har lyckats med att väcka upp oss!

De profeter jag nämnde talade inte bara rätt ut i luften. När Herren säger: "Jag skall skaka jorden än en gång," så menar Han det! Han ska bokstavligt talat skaka vår ekonomi, vårt utbildningssystem, vårt styressätt -- allt vi sätter vår tillit till och litar på, allt som ser tryggt och säkert ut.

Kunde du någonsin föreställa dig, att den mäktigaste nationen på jorden skulle bli nedlagd, för att politiken i båda partierna leker med nationell konkurs, och tvingas dra ned betalningen av vår internationella skuld?

Jag har haft en väldigt livaktig och återkommande dröm om presidenten i USA, vilken president vet jag inte. I drömmen ser han ut genom fönstret i det ovala rummet, skakar på huvudet i otro och säger: "Hur kunde detta ske? Vad var det som gick fel?" Ingen av hans stela kabinett medlemmar eller medarbetare kunde förklara Amerikas sammanbrott för honom.

Och det är precis så det ska bli när Gud utför sin skakning: Ingen kommer att vara i stånd till att förklara det! Jag tänker på aktiemarknaden som bröt samman 1988. Över en natt föll den 500 poäng - och det fanns ingen grund för det.

Faktiskt så ska saker och ting fortsätta att gå bra tills skakningen plötsligt drabbar - inte ett fysiskt skalv, utan ett oväntat ekonomiskt skalv. Gud ska skaka själva grundvalen vår!

Bibeln varnar oss också om att, samtidigt som Guds skakning, så ska en stor demonisk flodvåg hemsöka mänskligheten. Djävulen är i färd med att föra med sig ett våldsamt störtskur av smuts, ondska och prövningar långt värre än vad vi kan föreställa oss. Han vet att hans tid är kort - och han förbereder sig på att släppa lös våldsamt kraftiga vindar och vågor av ondska!

Till exempel: Många människor har nu en dator. Vilket bättre sätt kan Satan invadera folks hem på, än med en demonisk flodvåg genom informationsautostradan? Denna superautostrada kommer att bli en direktlinje till helvetet. Den är redan en leverantör av pornografi. Jag är klar över att denna stora informationsutveckling kan användas till att göra många fina tjänster. Men den har potential till att bli ett mäktigt redskap för Satan!

Faktisk, så kan detta bli redskapet som Antikrist använder för att förebåda sitt rike och sin makt. Det kan till exempel bli källan för det penninglösa samhället. Redan, så har Chase Manhattan Bank upprättat databanktjänster i New York, utan något pappersarbete involverat på det hela taget - bara tal.

Jag tror att floden av ondska når sin kritiska substans nu, när allt har börjat att rotera utan kontroll. Och, tragiskt nog, vi vet det inte - för vi har blivit vana med det! Saker och ting som en gång bekymrade oss förekommer nu dagligdags. Vi har sett och hört så mycket ondska att ingenting berör oss längre.

Jag undrar: När stormen kommer - när allt börjar att rotera utan kontroll - hur många kristna kommer att vara i stånd att förbli stående? Hur många ska ha den trosgrunden som behövs för att hålla ut genom den tiden?

Jag tror att det är Herrens stora åliggande för Sitt folk i skrivande stund. Och det är mitt stora åliggande som en herde: "Herre, hur många av Ditt folk ska falla när stormen drabbar med fullt raseri? Hur många ska stå oanfäktade? Och hur kan jag förbereda dem på den stora skakningen?"

Jesus har gett oss det jag kallar "Liknelsen Om Beredskap"!

Under min tid i bön, gav Herren mig en uppenbarelse av Jesu liknelse om de två husbyggarna, som vi finner i Matteus 7. Jag tror att denna liknelse innehåller en otrolig sanning för oss i dessa sista dagar. Men bara uppmärksamma sökare ska upptäcka den!

”Den som därför hör dessa mina ord och handlar efter dem, han liknar en förståndig man som byggde sitt hus på klippan. Regnet öste ner, störtfloden kom och vindarna blåste och kastade sig mot det huset. Men det föll inte, eftersom det var grundat på klippan.

Men den som hör dessa mina ord och inte handlar efter dem, han liknar en dåre som byggde sitt hus på sanden. 27 Regnet öste ner, störtfloden kom och vindarna blåste och slog mot det huset, och det föll samman, och dess fall var stort!" (Matt 7:24-27).

Jesus säger att det enda som ska hålla i den kommande stormen är att vara grundad på ett klippfundament. En man byggde sitt huset på klippan, " .... men det föll inte; eftersom det var grundat på klippan." (v. 25).
Nu representerar husbyggarna till dessa två hus, två slags kristna i denna sista tid - de förståndiga och de oförståndiga. De byggde två olika slags hus och folk bodde redan i båda hustyperna när stormen kom.

Å ena sidan är det uppmuntrande att veta att det ska vara en grupp av troende som inte ska falla. De är i stånd till att motstå varje våldsamt demoniskt angrepp som kommer ifrån helvetet. Ingenting ska vara i stånd till att röra dem när stormen rasar. Det är det Jesus önskar låta oss få veta utifrån denna liknelse: En person som bygger sitt hus på en klippa kommer att överleva allt som kommer!

Men det ska, sorgligt nog, vara en annan grupp av kristna - folk som Jesus säger så om: "Deras fall ska bli stort!"
" .... och dess fall var stort!" (v. 27). Detta betyder ett totalt, fullständigt, ödeläggande sammanbrott av alla de ting. Nu undrar du kanske: "Vad exakt betyder det, att bygga ett hus'?" Det är viktigt veta vad Jesus refererar till här - för det Han säger är, att huset som var och en av oss bygger, ska stå inför en ödeläggande störtflod.
Huset vi bygger handlar om kärlek och lydnad till Kristus!

Huset Jesus talar om här, är vår vandring med Honom. Vi bygger en grund med att lära känna Kristus, och förstå Hans vägar. Vi bygger in i vår tro vissa karaktärer, som ska bestämma hur vi reagerar under press.

Många kristna ska kanske säga: "Jag är en troende. Jag har byggt på klippan." Likväl förstår de inte fullt ut vad detta uttryck betyder. Och de kommer att få en stor chock och överraskning när deras förhållande till Jesus inte håller genom stormen. De ska bli avslöjade som de som inte har någon grundmur!

Vi kan inte förstå vad denna liknelse talar om utan att vi förstår detta: Liknelsen handlar om lydnad! Jesus talar om en person som hör Hans Ord och gör efter det - som lyder Honom, som handlar på Hans bud. Han beskriver en livsstil - en vandring i fullständig, absolut lydnad mot Hans Ord. Det skall vara vår grundval!

Självklart är Jesus själv vår Klippa. Men det är inte den fulla betydelsen av "klippa," som det används av Honom i denna liknelse. Den som hävdar att ha byggt på Kristus som sin klippa, behöver inte ha byggt ordentligt. Det är därför att denna klippa är ett hjärtats tillstånd! Den representerar de grundläggande motiv som vår lydnad till Gud springer ut ifrån.

Precis som vattnet vällde fram och strömmade ut från Klippan i öknen, har även denna Klippa en Källa och en Ström!

Det är en ström av lydnad i våra liv - en ström som väller fram från hjärtats motiv. Det är viktigt förstå utifrån vilka motiv vår lydnad väller fram - för källan är inte ren, allt som strömmar ut kan vara förorenat.

Det är en slags lydnad som faktiskt får Gud att gråta. Det är när folk gör Hans Ord med motvilja! Det är en lagisk lydnad - en kall, teknisk formalitet, baserad på fruktan för konsekvenserna.

Se för dig fadern som behöver korrigera sin tonårsdotter. Han säger till henne: "Jag kan se i din killes ögonen att han använder droger! Jag vill att du aldrig mer träffar honom. Och jag vill inte att du kommer hem först klockan ett eller två på natten några fler gånger. Om du gör det, så kan du flytta ut ur huset!"
Nästa kväll kommer dottern hem tio minuter i tolv. Hon har inte varit tillsammans med sin pojkvän - men han är alltjämt i hennes hjärta! Nu är hon på sitt rum och surar. Hon har varit lydig mot sin far - men bara för att hon är rädd för att bli utsparkad hemifrån.
Detta är lydnaden hos ett missnöjt barn. Hennes hjärta är inte med i hennes handlingar. Hon är lydig bara för att hon fruktar sin fars vrede. Hon lyder honom inte av glädje, eller för att hon älskar honom. Tvärtom - hon är förargad på honom för att han inskränkt hennes frihet och begränsat hennes livsstil.

Den trista sanningen är, att många kristna i dessa dagar lyder Gud, bara för att de är rädda att hamna i helvetet. De fruktar sin Faders vrede! Deras lydnad mot Honom är bara "lagisk". De har ingen sann önskan om att behaga Honom!

Men, Jesus gjorde allt utifrån att vara till behag för sin himmelske Far:
" .... och att jag inte gör något av mig själv utan talar vad Fadern har lärt mig. Och han som har sänt mig är med mig. Han har inte lämnat mig ensam, eftersom jag alltid gör det som behagar honom." " (Joh 8:28-29).

Detta var klippan, fundamentet som Jesus byggde ett liv i lydnad på! Det var källan, motivet som Hans ström av lydnad sprang ut ifrån.

Och det skall också vara vår klippa. Det måste vara det fundamentala motivet för all vår lydnad: "Jag gör det för att jag önskar behaga min Herre - för att ge Honom stor glädje!"

Jesu önskan var att göra det som gladde Hans Far! Han drog sig undan i bön på bergen, på öde platser, ofta hela natten. Och Hans stora bön var: "Fader vad vill Du? Vad skulle glädja Dig? Vad kan jag göra för att tillfredsställa Ditt hjärtas begär?"

Och det är också hållningen hos en person som har Kristi Ande - en som bygger på klippan!
Den person som bygger sitt hus på Klippan är inte styrd av någon lagisk förpliktelse!

Lagen är inte tänkt för den person, vars lydnad springer ut av en längtan efter att behaga Gud. Han är inte upptagen av vad som är lagligt och olagligt, vad som är tillåtet eller förbjudet. Han har bara ett kriterium: "Vad önskar min Herre?"

Du kan lägga fram hela lagen inför honom - alla reglerna, bestämmelserna och förbuden - och han kommer att säga: "Du behöver inte be mig om att inte göra dessa saker. Jag skulle inte göra något som sårar min Far. Jag älskar Honom! Jag har redan försakat världen och all dess lusta för att följa Honom som är mitt hjärtas begär.

Visa mig vad Han önskar, inte bara vad Han förbjuder.
Jag vill att Hans hjärtas begär skall bli mina handlingar. Jag önskar lära känna Hans tankar, och att lyda dem. Självklart älskar jag Hans lag. Men den är till för de laglösa - för dem som inte har kommit in i en nära bekantskap med Jesus Kristus. Jag har en annan lag som verkar i mitt hjärta. Det är kärlekens lag - den som säger: ”Herre, vad kan jag göra för att behaga dig idag?' "

En sådan kristen lever inte ett lagiskt liv. Andra anklagar honom ofta och säger: "Du gör inte en gång de saker som är tillåtna. Du är i träldom under lagen. Du är så annorlunda!" Denna person ser mållöst på dem och säger: "Vad menar du, träldom? Jag har stor frihet för jag älskar Honom. Jag gör inte någon av de saker som du talar om, för jag har allt i Herren. Min källa till lycka är att glädja Honom!"

En sådan person blir inte pressad av hotelser om helvetes eld, inte ens en gång av belöningar. Han behöver ingen profet som skakar om sig, ingen varning om dom. Han är förälskad i Jesus - och hans lydnad mot Guds Ord är en naturlig framväxt av hans kärlek. Det är lika naturligt för honom som att andas!

Å den andra sidan, den person som bygger sitt hus på lösan sand gör detta bara för att hålla upp en fasad. Det är en tillfällig livsstil. Han räknar med att han ska bo i huset i fem år, och så sälja det och överlåta problemen till några andra. Det är bara en fasad - utan någon verklig grundmur!

Du förstår, denna person tror inte det kommer en storm. Hans önskan är att inte behöva tänka på att saker och ting kommer att bli svåra. Men detta är det sätt som världen förhåller sig till evigheten: De tänker helt enkelt inte på någon storm!

En känd kristen frågade en gång Johnny Carson (känt amerikanskt TV-ansikte): "Vad tänker du om evigheten?" Han svarade: "Jag försöker få ut den ur mina tankar."

Tragiskt nog, så är det många kristna som försöker få ut evigheten ur sina tankar. De försöker låta bli att tänka på att domen står för dörren. Deras önskan är att inte tro på att en dag skall de stå inför Herren och svara för allt, som de har sagt och gjort.

Nyligen hade jag en förfärlig och levande dröm om helvetet. Jag var på den ena sidan av ett förhänge som inte tillät passage. Likväl såg jag människor på den andra sidan som gick omkring, de rörde sig - men kom ingenstans! De var parade med (inte i äktenskap) en som representerade den ena saken eller den personen de åtrådde mest på jorden. De hade fått det som de trodde att de önskade sig - men nu gav det en sådan rädsla och sådana kval till deras själ, att de grät och skar tänder. Det var en oändlig källa till pina!

Det som skrämde mig mest var, att jag såg några människor som jag kände - några som jag trodde hade varit heliga. Jag ropade till dem: "Låt mig be ut dig därifrån!" Men de såg på mig och svarade: "Du kan inte." Så vände de sig och gick bort. Jag försökte gå efter dem, men en osynlig vägg kom ned mellan oss.

Jag vaknade i sängen, skälvande och ropade ut: "Å, Gud! Om det är så helvetet är, låt mig aldrig svika med att varna folket. Håll mig vaken! Var gång jag står i predikstolen, låt det vara en fråga om liv eller död, utan att hålla med något folk, och inga vitsar. Det finns ett helvete - och det är verkligt!" Jag ska inte glömma den yttersta hopplöshet som jag kände då jag hörde de förlorade säga: "Du kan inte hjälpa mig."

Ja, det finns en rättmätig fruktan för Gud. Och vi behöver frukta helvetet och Guds vrede! Paulus säger: "Då vi alltså vet vad det är att frukta Herren, försöker vi vinna människor, .... " (2 Kor. 5:11).

De som bygger på lös sand har aldrig verkligen känt Kristus!

Jesus beskriver en sådan person i Matteus 7:21-23: "Inte skall var och en som säger Herre, Herre till mig komma in i himmelriket, utan den som gör min himmelske Faders vilja. Många skall säga till mig på den dagen: Herre, Herre, har vi inte profeterat i ditt namn och i ditt namn drivit ut onda andar och i ditt namn gjort många kraftgärningar? Men då skall jag säga dem sanningen: Jag har aldrig känt er. Gå bort ifrån mig, ni laglösa!"

Jag kallar dessa människor "I Jesu namn" folket. De kommer att stå inför Guds tron och säga: "Herre i Ditt namn har vi kastat ut demoner, vi har helat de sjuka, vi gjorde många underbara gärningar för Dig!" Men den tragiska sanningen är, de byggde sitt hus på sanden.

Dessa människor hade inte ett delat hjärta. Tvärt om - deras hjärtan tillhörde aldrig Herren! Det kunde inte vara delat - för hjärtat gavs aldrig till Honom på det hela taget. De föll inte ifrån eller vände tillbaka - för de kände inte Jesus från början!

Många stora gärningar har varit gjorda av dem som aldrig har haft nära gemenskap med Kristus. De ropade: "Herre, Herre!" hela livet igenom - och kom till Honom för lindring, för kraft, för belöningar. Men de stannade inte upp nog länge i Hans närhet för att lära känna Honom! Jag kan tänka mig hela tjänster och kyrkor som detta är sant om. De använder Hans namn utan att känna Honom!

De är ivrigt sysselsatta med att vara upptagna för Honom - men de lyder Honom inte med en kärlek som strömmar ut från hänryckta hjärtan. De har ganska enkelt inte tagit sig tid att lära känna Hans hjärta, och vad som behagar Honom. Jesus säger att sådana människor gör orätt - för de använder Hans namn utan att någonsin bli förtroliga med Honom! Och Han ska säga dem. "Du sa du gjorde alla dessa ting för Mig. Men du har byggt ditt hus på sandgrund - för du kände aldrig Mig. Du var aldrig lydig mot Mig!"

Om du säger att du är en kristen - att du älskar Jesus, att ditt hus är byggt på berggrunden, att du vandrar i lydnad till Herren - och likväl försummar du Honom dag efter dag i bön, då känner du Honom inte! Ditt hus är inte på klippan. Det är på sanden - och det kommer att fullständigt falla samman i onda tider!

Du kan inte lära känna Jesus bara med att gå i kyrkan. Du måste samtala med Herren dag för dag, timme för timme. Du måste lära känna Honom, växa i att älska Honom, begära att få veta vad som behagar Honom!

Vi får Herrens bud till att bli tyngande, omöjliga, begränsande, som ödelägger vår personliga frihet. Och, istället för att omfamna Hans ord till oss, ser vi efter utvägar för att undgå att göra dem. Vi förvränger Guds nåd på detta sätt - får den till att bli en slags tunnel utifrån lagens fängsel. Men nåden är faktiskt en läromästare i helighet:

"Ty Guds nåd har uppenbarats till frälsning för alla människor. Den fostrar oss att säga nej till ogudaktighet och världsliga begär och att leva anständigt, rättfärdigt och gudfruktigt i den tid som nu är," (Tit. 2:11-12).

Mannen på klippan omfamnar och verkställer Herrens bud med glädje. Han ser inte Gud som en med ett bälte i handen, alltid redo att straffa honom. Nej - han ser Herren som En som har sina armar utsträckta mot honom och som säger: "Kom till Mig och ta emot liv, ta emot styrka. Jag ska bära dig igenom!"
Guds Ord visar oss klart vad som skall till för att bygga på Klippan!

Hanok lydde Gud utifrån detta enda motiv; att vara till behag för Honom!
"Genom tro togs Hanok bort utan att möta döden. Och man fann honom inte mer, ty Gud hade tagit honom till sig. Innan han togs bort, hade han fått det vittnesbördet att han funnit nåd hos Gud." (Hebr. 11:5). Hanok blev bortryckt för att han behagade Herren!

Aposteln Johannes säger:"och vad vi än ber om, det får vi av honom, ty vi håller hans bud och gör det som gläder honom. (1 Joh. 3:22).
" .... ty du har skapat allt. Genom din vilja kom det till och blev skapat" (Upp. 4:11).

Paulus skriver:
"talar vi som vi gör, inte för att vara människor till lags utan för att behaga Gud, som prövar våra hjärtan. (1 Tess. 2:4).
" .... fullborda varje god föresats och gärning i tron, så att vår Herre Jesu namn förhärligas….." (2 Tess. 1:11-12).

Du kära helige, du bygger inte på klippan om du behöver en predikant för att han ska dundra mot dig så du skall lyda Gud - om du behöver en samling med "du skall" och "du skall inte", om du städigt behöver bli överbevisad och påmind om Hans Ord, nej - du behöver inte alls en regelbok! Du behöver en passionerad kärlek till Jesus. Du behöver bli så förälskad i Honom så du vet vad som behagar Honom. Att känna Hans önskan borde vara helt automatisk för dig!

Ju mer du älskar Honom, ju lättare är det att tjäna och lyda Honom. Du bryr dig inte längre om vad världen säger om dig. Du kan svara: "Jag har hört från min Far - och jag gör det som gläder Hans hjärta!" En ström av lydnad måste komma utifrån ditt hjärta. Den kan inte bli utdragen ur dig eller tvingad ut ur dig. Den måste strömma ut fritt ifrån dig!

Och när ditt hjärta är hänryckt över Jesus, så strömmar lydnaden ut naturligt. Du behöver inte ständigt komma fram inför Herren och ropa: "Å Gud, bryt djävulens makt över mig!" Nej - alla dessa länkar ska börja falla när du lär känna Hans hjärta!

Älskar du Jesus? Om svaret är ja, har jag en fråga till dig: Hur kan du låta det gå en hel vecka, utan att tillbringa tid med Hans Ord? Hur kan du undgå att längta efter att bli ensam med Honom i bön? Hur kan du låta det gå en tid innan du har ett kärlekssamtal med din Far, och tillber och lovprisar Honom, och försöker lära dig vad som behagar Honom? Detta är grundläggande för lydnad!

Jesus säger till oss:
"Den som har mina bud och håller fast vid dem, han är den som älskar mig. Den som älskar mig skall bli älskad av min Fader, och jag skall älska honom och uppenbara mig för honom." (Joh. 14:21).

Vilket otroligt löfte - allt baserat på kärlekens lydnad!

Så, läs igenom evangelierna. Lär dig att känna igen Jesu ord. Läs de rödfärgade orden (i Svensk Studiebibel tryckt 2004 är Jesu ord utmärkt med röd text ) i Matteus 5-7, börja med Bergspredikan. Och medan du lär dig dessa ord, utför dem! Guds bud är inte tunga; de är inte en tung börda som blir pålagd på oss. Tvärt om--att lyda dem blir lättare ju mer du växer i att älska Honom.

Detta är att bygga sitt hus på stengrund! Så, när stormen kommer, kan du förbli stående utan att frukta. Ingenting ska skaka dig – för du vandrar i en behaglig, kär lydnad till Fadern.

Men det är viktigt du förstår att lydnad endast är möjlig i tron på Kristi fullbordade verk. Bara de som lever i tro på Kristi fullkomnande rättfärdighet kan lyda Honom i kärlek. Lydnad kan inte frälsa oss; det är endast möjligt genom Kristi utgjutna blod. Lydnaden strömmar utifrån vår tacksamhet till Gud, för att Han tillräknat oss Herrens fullkomnade rättfärdighet. Detta är i sanning att bygga på klippan.
Amen

Källa: www.worldchallenge.org/nb/node/4206
Översatt av Sigrid Forslin med tillåtelse från World Challenge, P. O. Box 260, Lindale, TX 75771 USA.

1 kommentar:

Marguerite sa...

Ja,det stundar svåra tider,men samtidigt är det spännande tider,för Herrens folk.Vi ser att Jesus är nära,och nu gäller det att rädda,vad som räddas kan,inför evigheten!!! Ha en fin och välsignad dag,Anna!!! Kram!