Jesus sade: "Jag är Vägen och Sanningen och Livet. Ingen kommer till Fadern utom genom mig." Joh. 14:6

torsdag 30 juni 2011

Helig, helig, helig är Herren Gud, den Allsmäktige!

 
Ps. 30:5 ”Lovsjung HERREN, ni hans fromma, prisa hans heliga namn!”

Ps. 33:21 ”I honom gläder sig vårt hjärta, på hans heliga namn förtröstar vi.”

Ps. 34:10 ”Frukta HERREN, ni hans heliga, de som fruktar honom lider ingen brist.”

Ps. 99:5 ”Upphöj HERREN, vår Gud, och tillbed vid hans fotapall! Helig är han.”

Ps.138:2 ”Jag vill tillbe, vänd mot ditt heliga tempel, och prisa ditt namn för din nåd och din sanning, ty du har gjort ditt ord stort, utöver allt vad ditt namn hade sagt oss.”

Ps. 145:21 ”Min mun skall förkunna HERRENS lov, och allt som lever skall lova hans heliga namn alltid och i evighet.”


Ords. 9:10 ”Att frukta HERREN är början till vishet, att känna den Helige är förstånd.”

När Stefanus stenas: ”… Apg. 7:55-56 ”Men uppfylld av den helige Ande såg han upp mot himlen och fick se Guds härlighet och Jesus som stod på Guds högra sida. Och han sade: "Jag ser himlen öppen och Människosonen stå på Guds högra sida."

Rom. 14:17 ”Ty Guds rike består inte i mat och dryck utan i rättfärdighet och frid och glädje i den helige Ande.”

1 Kor. 3:16-17 ”Vet ni inte att ni är ett Guds tempel och att Guds Ande bor i er? Om någon fördärvar Guds tempel, skall Gud fördärva honom. Ty Guds tempel är heligt, och det templet är ni.”

Kol. 3:12-17 ”Klä er därför som Guds utvalda, heliga och älskade, i innerlig barmhärtighet, godhet, ödmjukhet, mildhet och tålamod. Ha fördrag med varandra och förlåt varandra, om någon har något att förebrå en annan. Såsom Herren har förlåtit er skall ni förlåta varandra.
Över allt detta skall ni klä er i kärleken, som binder samman till en fullkomlig enhet. Låt Kristi frid regera i era hjärtan, den frid som ni blev kallade till i en enda kropp, och var tacksamma. Låt Kristi ord rikligt bo hos er med all sin vishet.
Undervisa och förmana varandra med psalmer, hymner och andliga sånger och sjung med tacksamhet Guds lov i era hjärtan. Och allt vad ni gör i ord eller handling, gör det i Herren Jesu namn och tacka Gud, Fadern, genom honom.”

1 Petr. 2:4-5 ”Kom till honom, den levande stenen, som visserligen är förkastad av människor men är utvald och dyrbar inför Gud. Och låt er själva som levande stenar byggas upp till ett andligt hus, ett heligt prästerskap, som skall frambära andliga offer som Gud tack vare Jesus Kristus tar emot med glädje.”

Upp 4:8"…Helig, helig, helig är Herren Gud, den Allsmäktige, han som var och som är och som kommer."

Upp. 15:4 ”Vem skulle inte frukta dig, Herre, och prisa ditt namn? Ty endast du är helig, och alla folk skall komma och tillbe inför dig, ty dina rättfärdiga domar har uppenbarats."

Inga kommentarer: