Jesus sade: "Jag är Vägen och Sanningen och Livet. Ingen kommer till Fadern utom genom mig." Joh. 14:6

onsdag 8 juni 2011

Salighetens gåta!


 Ps. 84:5 ”Saliga är de som bo i ditt hus, de lovar dig ständigt. Sela.”

Ps. 84:6 ”Saliga är de människor som har sin styrka i dig, de som har dina vägar i sitt hjärta.”

Ps. 106:3 ”Saliga är de som håller fast vid det rätta, som alltid handlar rättfärdigt.”

Ps. 119:1-2 ”Saliga är de som vandrar i fullkomlighet, de som lever efter HERRENS undervisning. Saliga är de som tar hans vittnesbörd i akt, de som av allt hjärta söker honom,”

Ords. 8:32 ”Så lyssna nu, mina barn. Saliga är de som håller sig till mina vägar.”

Matt. 5:3-10 "Saliga är de som är fattiga i anden, dem tillhör himmelriket.

Saliga är de som sörjer, de skall bli tröstade.

Saliga är de ödmjuka, de skall ärva jorden.

Saliga är de som hungrar och törstar efter rättfärdighet, de skall bli mättade.

Saliga är de barmhärtiga, de skall få barmhärtighet.

Saliga är de renhjärtade, de skall se Gud.

Saliga är de som skapar frid, de skall kallas Guds barn. Saliga är de som blir förföljda förrättfärdighetens skull, dem tillhör himmelriket.”


Luk. 6:27 ”Saliga är ni, när människor hatar er och stöter bort er, när de hånar och smutskastar er, allt för Människosonens skull.”

Luk.10:23 ”När de var ensamma, vände sig Jesus till lärjungarna och sade: "Saliga är de ögon som ser det ni ser.”

Luk. 11:27-28 ”Då Jesus sade detta, ropade en kvinna i folkskaran: "Saligt är det moderliv som har burit dig och saliga de bröst som du har diat. Han sade: "Säg hellre: Saliga är de som lyssnar till Guds ord och bevarar det."

Luk. 12:37-38 ”Saliga är de tjänare som Herren finner vakande när han kommer. Amen säger jag er: Han skall fästa upp sina kläder och låta dem lägga sig till bords och själv komma och betjäna dem. Kommer han under andra eller tredje nattväkten, saliga är de om han finner dem vakande.”

Luk. 23:29 ”Ty det kommer en tid då man skall säga: Saliga är de ofruktsamma, de moderliv som inte har fött, och de bröst som inte har gett di.”

Joh. 13:17 ”När ni vet detta, saliga är ni om ni också gör det.”

Joh. 20:29 ”Jesus sade till honom: "Därför att du har sett mig, tror du. Saliga är de som tror, fastän de inte ser."

Apg. 20:35 ”I allt har jag visat er att ni genom att arbeta på detta sätt skall ta er an de svaga och komma ihåg de ord som Herren Jesus själv sade: Det är saligare att giva än att taga."

Rom. 4:7 ”Saliga är de, vilkas överträdelser är förlåtna och vilkas synder är överskylda."

Jak. 5:11 ”Vi prisar dem saliga som håller ut. Ni har hört om Jobs uthållighet och sett hur Herren till slut handlade med honom. Herren är rik på kärlek och barmhärtighet. ”

1 Petr. 3:14 ”Ja, även om ni skulle få lida för rättfärdighetens skull, är ni saliga. Var inte rädda för dem och låt er inte skrämmas.”

Upp. 1:3 ”Salig är den som läser upp och saliga är de som lyssnar till profetians ord och tar vara på det som är skrivet i den. Ty tiden är nära.”

Upp. 14:13 ”Och jag hörde en röst från himlen säga: "Skriv! Saliga är de döda som härefter dör i Herren. Ja, säger Anden, de skall vila sig från sitt arbete, ty deras gärningar följer dem."

Upp. 19:9 ”Och ängeln sade till mig: "Skriv! Saliga är de som är bjudna till Lammets bröllopsmåltid." Och han tillade: "Dessa Guds ord är sanna."

Upp. 22:14 ”Saliga är de som tvättar sina kläder. De skall få rätt till livets träd och få komma in i staden genom dess portar.”

2 kommentarer:

Marguerite sa...

Ja,HALLELUJA!!! Saliga är vi,som av Nåd får tillhöra och vänta på vår Brudgum,i denna sena midnattstid!!! Tack för inlägget och Kram,Anna!!!

Anna sa...

Tack, Marguerite!
Även om saliligheten inte alltid finns på ytan så bor den ändå djupt därinne i hjärtat. Men en gång kommer vi att för alltid få stå inför Guds tron och prisa och tillbe Honom i all evighet! Där skall inte mer finnas någon sjukdom eller gråt, Han skall avtorka alla tårar! Underbart!
Ha en underbar dag, Marguerite!