Jesus sade: "Jag är Vägen och Sanningen och Livet. Ingen kommer till Fadern utom genom mig." Joh. 14:6

torsdag 30 juni 2011

Sanna och falska profeter.

"Guds sanna profeter, har alltid varit män och kvinnor som endast vill lyda Gud och föra människor till Jesus/Gud.
De har inget eget att vinna på det de säger, snarare tvärtom - de riskerar ofta att förlora allt.

De lever inte för denna världen utan har överlåtit sina liv till Jesus Kristus, är korsfästa med honom.

Deras uppgift är att hjälpa människor till Jesus, till överlåtelse för att leva under Guds Andes ledning och Guds ord, INTE att samla folk till sig själva för att följa en mall.

Sanna profeter går inte heller omkring med titeln "profet", utan låter andra bedöma, precis som profeterna i Bibeln. (Jämför David Wilkerson som efter Bibelns mått är en profet men som säger sig vara väktare)."


Läs mer om "Profetrörelsen"

....David Wilkerson: ”Just nu ser vi en växande antikristlig uppfattning och uppförande. Snart kommer det att bilda en ström och till slut en hel ocean.

Och när Antikrist träder fram kommer många kristna välkomna honom – därför att deras hjärta har samma ande. Paulus varnade för det: Många falska profeter har redan trätt fram och predikar ett evangelium från Antikrist.

Antikrists ande intar många hjärtan av avfallna kristna redan nu. De blir besatta av ondska. Men hur? undrar du. Därför att de har samma sinne som han. (Aposteln) Johannes varnar oss att de som älskar det som är i världen öppnar sig för Antikrists ande. Du vet att det är den sista tiden eftersom så många är fulla av den girige Antikrists ande”.

...Matt 20:25 Men Jesus kallade dem till sig och sade: "Ni vet att folkens ledare uppträder som herrar över sina folk och att deras stormän använder sin makt över dem. 26 Men så skall det inte vara bland er. Nej, den som vill vara störst bland er skall vara de andras tjänare,"

Källa:   http://www.elvorochjanne.se/profetiskt/nyheter/OHLINS23-8-10.html

Läs även: Andrew Strom om David Wilkerson

*************************************************

Bibeln om falska profeter:
Jer. 14:14 "Men HERREN sade till mig: Profeterna profeterar lögn i mitt namn. Jag har inte sänt dem eller givit dem någon befallning eller talat till dem. Falska syner, tomma spådomar, löst prat och sina egna hjärtans svek är vad de profeterar för er.

15 Därför säger HERREN så om de profeter som profeterar i mitt namn fast jag inte har sänt dem, de som säger att svärd och hungersnöd inte skall komma i detta land: Genom svärd och hunger skall dessa profeter gå under.

16 Och folket som de profeterar för, männen och deras hustrur, deras söner och döttrar, skall kastas ut på Jerusalems gator slagna av hunger och svärd och ingen skall begrava dem. Jag skall låta deras ondska drabba dem själva."

Jer.23:30 "Se, därför är jag emot profeterna, säger HERREN, dessa som stjäl mina ord från varandra.
31 Jag är emot profeterna, säger HERREN, de som bär fram sin egen tungas ord och säger: "Så säger HERREN."

32 Jag är emot dem som profeterar falska drömmar, säger HERREN. När de berättar dessa drömmar, för de mitt folk vilse med sina lögner och sitt skryt. Det är inte jag som har sänt dem eller givit dem något uppdrag och de kan inte alls hjälpa detta folk, säger HERREN."

Klag. 2:14 "Dina profeters syner var falska och dåraktiga. De uppenbarade inte din missgärning för dig för att göra slut på din fångenskap. De budskap de förkunnade för dig var falska och förförande."

Matt 7:15 "Akta er för de falska profeterna, som kommer till er klädda som får men i sitt inre är rovlystna vargar.
16 På deras frukt skall ni känna igen dem. Inte plockar man väl vindruvor från törnbuskar eller fikon från tistlar?
17 Så bär varje gott träd god frukt, men ett dåligt träd bär dålig frukt. 18 Ett gott träd kan inte bära dålig frukt, inte heller kan ett dåligt träd bära god frukt.

19 Ett träd som inte bär god frukt blir nerhugget och kastat i elden. 20 Alltså skall ni känna igen dem på deras frukt.
21 Inte skall var och en som säger Herre, Herre till mig komma in i himmelriket, utan den som gör min himmelske Faders vilja.

22 Många skall säga till mig på den dagen: Herre, Herre, har vi inte profeterat med hjälp av ditt namn*och med hjälp av ditt namn drivit ut onda andar och med hjälp av ditt namn gjort många kraftgärningar? 23 Men då skall jag säga dem sanningen: Jag har aldrig känt er. Gå bort ifrån mig, ni laglösa!"

Matt. 24:23 "Om någon då säger till er: Se här är Messias, eller: Där är han, så tro det inte. 24 Ty falska messiasgestalter och falska profeter skall träda fram och göra stora tecken och under för att om möjligt bedra även de utvalda.

25 Jag har nu sagt er detta i förväg. 26 Om de alltså säger till er: Han är i öknen, så gå inte dit, eller: Han är i de inre rummen, så tro det inte. 27 Ty liksom blixten går ut från öster och syns ända borta i väster, så skall Människosonens ankomst vara. 28 Där den döda kroppen är samlas gamarna."

Luk. 6:26 "Ve er, när alla människor talar väl om er! På samma sätt gjorde deras fäder med de falska profeterna."

Falska lärare träder fram
2 Petr. 2:1 "Men det fanns också falska profeter bland folket, liksom det bland er kommer att finnas falska lärare som smyger in förödande läror. De skall till och med förneka den Herre som har friköpt dem och drar så plötsligt fördärv över sig.

2 Många skall följa dem i deras utsvävningar, och för deras skull kommer sanningens väg att smädas.
3 I sin girighet kommer de att med falska argument sko sig på er. Men domen över dem är sedan länge verksam, och deras undergång sover inte."

Pröva andarna
1 Joh. 4:1 "Mina älskade, tro inte alla andar utan pröva andarna om de kommer från Gud. Ty många falska profeter har gått ut i världen.
2 Så känner ni igen Guds Ande: varje ande, som bekänner att Jesus är Kristus, som kommit i köttet, han är från Gud, 3 och varje ande som inte bekänner Jesus, han är inte från Gud. Det är Antikrists ande, som ni har hört skulle komma och som redan nu är i världen.

4 Ni, kära barn, är från Gud och har besegrat dem, ty han som är i er är större än den som är i världen.
5 De är av världen och därför talar de vad som är av världen, och världen lyssnar till dem.
6 Vi tillhör Gud. Den som känner Gud lyssnar till oss, den som inte är av Gud lyssnar inte till oss. Det är så vi känner igen sanningens Ande och villfarelsens ande."

Dikt av Sven-Erik Sköld
Bibelns profeter var inga tama husdjur
med nosring
fastkedjade i religiösa
traditioner och människomeningar!

De var lejon, som levde i öknarnas bergstrakter
i enrum med Gud
och med fönsterluckorna 
öppnade mot Hans eviga höjder.

Av Sven-Erik Sköld

1 kommentar:

Marguerite sa...

Tack för ditt inlägg,Anna!!! Jag kan avslöja att det finns ingen som är så "ensam" som en profet!!! Herrens profeter vill man inte lyssna till i dag....Kramar!!!