Jesus sade: "Jag är Vägen och Sanningen och Livet. Ingen kommer till Fadern utom genom mig." Joh. 14:6

torsdag 7 juni 2012

Det andliga mörkret tilltar i Sverige

Dagen: Ulf Ekman: "Biskopsämbete ger stabilitet"
http://www.dagen.se/nyheter/-biskopsambete-ger-stabilitet-/
"Biskopsdrömmen?"
De pingst-karismatiska rörelserna behöver ett biskopsämbete. Det menade Ulf Ekman under ett ekumeniskt seminarium i Bjärka-Säby. Han hävdade också att Petrusämbetet fortfarande har en funktion i dag.

Seminariet "Kyrkan, Anden och ämbetet" på Bjärka-Säby samlade biskopar, teologer och andra kristna ledare för att samtala om frågor som rör framtidens ekumenik.
En av talarna var Livets ords grundare Ulf Ekman och hans föredrag har blivit mycket uppmärksammat och omdiskuterat på nätet, bland annat på bloggen Aletheia


 "Han menade att Gud inte bara gett oss det heliga ordet, Bibeln, utan även heliga strukturer för kyrkan. Ulf Ekman var tydlig med att biskopsämbetet var en sådan gåva från Gud."

Det finns inga "heliga strukturer" det är endast Gud som är Helig!
Det står inget om biskopar i Bibeln, så det är ren villfarelse!

***********************
Blandade reaktioner på Ekmans föredrag
Citat: "Ulf Ekmans föredrag har väckt starka känslor. Vissa katoliker och svenskkyrkliga har hyllat det som ett viktigt steg i rätt riktning. Andra är chockade över Ulf Ekmans teologiska utveckling.
Förkunnaren Torsten Åhman är en av dem som reagerat på Ulf Ekmans föredrag, speciellt på sättet som Petrusämbetet där lyfts fram.

- Han menar ju uppenbart att påvedömet instituerades av Jesus själv och att det är en Guds uppenbarelse att kyrkan ska se ut ungefär som den katolska kyrkan gör.
Det är en tanke som jag tror känns främmande för många i svensk väckelsetradition."

2 kommentarer:

Unknown sa...

Det är ingen tvekan om att det andliga mörkret blir att tätare över vårt land. Nu ska det bli väldigt intressant följa, både hur det andliga ledarskapet ställer sig gentemot Ulf Ekman fortsättningvis, men också hur hans egen församling reagerar. Livets ord församling står idag inför ett avgörande väglag

Anna sa...

Man får väl hoppas att merparten i trosrörelsen vaknar upp till besinning och inser faran, innan de dras med i detta totala mörker som RKK står för.