Jesus sade: "Jag är Vägen och Sanningen och Livet. Ingen kommer till Fadern utom genom mig." Joh. 14:6

onsdag 6 juni 2012

Roger Larsson: "Katolicismen är fel rötter".

Av Andréas Glandberger
Källa: Aletheia

Citat: "Det var ett mycket allvarsbetonat budskap som framfördes av Roger Larsson under ett möte i måndagskväll, för skeendet i svensk kristenhet i dag är mycket allvarligt. Undertecknad tillhör dem som menar att vi står mitt i en av de värsta förförelserna i modern kristen tid, och det är min uppriktiga övertygelse.  Larsson sade sig tala på Guds vägnar denna kväll, och det är givetvis upp till var och en att pröva hans budskap inför Gud och Ordet.
Kan man ha gemenskap kring ett nedrivet altare? Ja, det kan man ha, men det brinner ingen eld på det altaret.  
Gud har en kontrovers med svensk kristenhet idag. Det är stor kris i kyrkan i dag.”
Roger Larsson talade under mötet om att kristenheten har förlorat sitt fokus, nämligen att vinna människor för Kristus.  Det var en profetisk tyngd i det korta men mycket kraftfulla budskap han framförde. Han talade om falska lärare som för fram falska läror, och att det finns en rotlöshet i svensk kristenhet.  ”- Vi har förlorat kontakten med väckelsearvet, och när andliga ledare söker katolicismen gräver man i fel rötter och söker fel eld”, fortsatte Larsson. Här under är några axplock ur hans predikan:
”För att nå folket i dag behövs en röst, en profet sänd från himlen för att tala till – lyssna: till pastorer, till samfundsledare!  […] Vi har en kall kyrka i ett kallt andligt klimat därför att predikanterna är kalla. Vi har en kall kyrka i dag som har krackelerat. Vi kan inte bara vifta fram väckelsen, vi kan inte bara hoppa fram väckelsen. Vi måste på nytt igen slå ned våra knän på marken i det här landet och åberopa korsets kraft.”

Inga kommentarer: