Jesus sade: "Jag är Vägen och Sanningen och Livet. Ingen kommer till Fadern utom genom mig." Joh. 14:6

söndag 20 juli 2014

Islam anses av många vara det största hotet mot Sverige!

Mona Walter
Källa: Dagen
Före detta muslimen Mona Walter avslöjar Erik Ullenhags totala okunskap när det gäller islam.
 
"Integrationsminister Erik Ullenhag manade i en debattartikel i SVD (10/6 2014) till ”samling mot islamofobi”, och har efter detta stött ett antal proislamska demonstrationer."


Citat: Ullenhags debattartikel är anmärkningsvärd på flera punkter. Det första man reagerar på är att statsrådet uppvisar inte bara tecken på naivitet, utan också på en viss okunnighet om islam som lära, religion och politisk ideologi. 
Av en integrationsminister och jurist borde man kunna vänta sig mer.
Han skriver: ”Vi måste vara uppmärksamma på bilden som sprids av islam och muslimer. Det är ofta en gravt förenklad och negativ bild som med kraft förmedlats allt sedan terrorattackerna i New York 2001. Muslimer skildras alltför ofta i en negativ kontext, till exempel i samband med våldsamheter och kvinnoförtryck.”
Det stämmer att det sprids en negativ bild av islam, men då borde man fråga sig i stället; varför sprids det en negativ bild av islam? Det steget i resonemanget verkar Ullenhag inte ha tagit.


Citat: "...islam just är en primitiv religion och fullständigt omöjlig att kombinera med demokrati."

Citat: "...Enligt islam ska man behandla icke-muslimer som svurna fiender"

Citat: "...Att Islam inte heller går ihop med yttrandefrihet märker vi av genom att det som muslim är förbjudet att kritisera eller ifrågasätta sin egen religion (4:65, 24:63) På arabiska heter det Fitnah. 
Det är av denna anledning jag aldrig stött på ”moderna muslimer” eller sekulära muslimer som offentligt kritiserar sin egen religion. Detta trots att många moderna muslimer, olikt Ullenhag, uppfattar islam som primitiv och odemokratisk i sin nuvarande form."
 

Inga kommentarer: