Jesus sade: "Jag är Vägen och Sanningen och Livet. Ingen kommer till Fadern utom genom mig." Joh. 14:6

söndag 20 juli 2014

Profetia om att avfallet i Sverige kommer att tillta!

Babel
Delar av denna profetia stämmer tyvärr in redan med hur det ser ut i många kyrkor och församlingar i dag. 

Bill Stenberg berättar i Skylight Missions nyhetsbrev för april 1999 hur han i en vision fick se följande:

"Jag fördes i anden ut till att bese det stora avfall som kyrkan genomgått. Ett urholkande av det av Gud givna ordet, samt en öppning för nyandliga krafter hade lett till att somliga före detta frikyrkor nu leddes av Newage-grupper. 

Gudstjänsten blev alltmer främmande och orenade, främst genom de kloakliknade villoandar man beblandat sig med ända upp till riksdagshuset.


Många förundrades över att namnen på de gamla väckelsekyrkorna byttes ut. På väggen där det förut stod Baptistkyrkan, stod nu en främmande inskription. 

Vårt land var fyllt av ännu mer våld, som på något sätt var religiöst i stämningen (ordet förföljelse kommer vi att lära oss mer om). Troligen såg jag bara en glimt av vad som kommer över landet, men sedan fick jag följande budskap:

"Vid denna tid skall Jag ha kallat ut alla dem som inte förtröstat på människobyggda verk, dessa som vill följa Lammet varhelst det går." 

Här fick jag se att det hade blivit allt svårare att anordna vanliga möten. Det blir så att du inte kan lita på att kyrkomedlemmarna du känt tillhör Jesus längre, för villfarelsens makt skall bli så stark att jämväl de utvalda skall bli svårt testade. 

Den sanna församlingen kommer att ledas direkt genom Den Helige Ande.

Jag såg ett enormt cellgruppsnätverk där den kristna gemenskapen leddes utifrån hemmen i Sverige. Kyrkans roll kommer att avtaga, det blir bara skalet kvar. 

En man (i visionen) visade mig ett kassettband som han ville spela upp för mig. På bandet hördes inga vanliga ord, bara ett otroligt tungomålstalande. Då jag hörde detta hände samtidigt något märkligt inuti mig. Jag förstod alltihopa genom Andens uttydning: "Kom till slottsparken söndag kväll, då blir det stormöte och förbön." 
Jag häpnade storligen och mannen sade mig att om sådan information når motståndarna begriper de ingenting.

Gud skall leda sitt folk som i fordom tid, det är och förblir endast Jesu friköpta brud som bryter med systemen i den yttersta tiden."

***********************
1 Kor. 2:10 "...Anden utforskar allt, också djupen i Gud. 
11 Vem vet vad som finns i människan utom människans egen ande? Så vet heller ingen vad som är i Gud utom Guds Ande. 
12 Men vi har inte fått världens ande, utan den Ande som är från Gud, för att vi skall veta vad vi har fått av Gud. 

13 Detta förkunnar vi också, inte med ord som mänsklig visdom lär utan med ord som Anden lär, när vi återger andliga ting med andliga ord

14 En oandlig människa tar inte emot det som tillhör Guds Ande. Det är dårskap för henne, och hon kan inte förstå det, eftersom det måste bedömas på ett andligt sätt. 
15 Den andliga människan däremot bedömer allt, men själv kan hon inte bedömas av någon. 
16 Ty vem har lärt känna Herrens sinne, så att han kan undervisa honom? Men vi har Kristi sinne."

***********************
 
Jer. 23:1 ”Ve över de herdar som fördärvar och skingrar fåren i min hjord! säger HERREN.
2 Därför säger HERREN, Israels Gud, så om de herdar som för mitt folk i bet: Det är ni som har skingrat mina får och drivit bort dem och inte sett till deras bästa. Men se, jag skall straffa er för era onda gärningar, säger HERREN. 

3 Jag skall själv samla dem som finns kvar av mina får ur alla de länder dit jag har drivit bort dem och jag skall föra dem tillbaka till deras betesmarker. Där skall de bli fruktsamma och föröka sig. 

 
4 Jag skall sätta herdar över dem som skall föra dem i bet. De skall inte mer behöva frukta eller vara förskräckta och ingen av dem skall saknas, säger HERREN."

Inga kommentarer: