Jesus sade: "Jag är Vägen och Sanningen och Livet. Ingen kommer till Fadern utom genom mig." Joh. 14:6

söndag 23 oktober 2011

Expressen: Kritik mot utvisningar av kristna irakier

Verket som saknar all empati
med dödshotade människor!
Artikel hämtad från:
http://www.expressen.se/nyheter/1.2215877/kritik-mot-utvisningar-av-kristna-irakier 

Hittills har 61 utvisningar av irakier stoppats på begäran av Europadomstolen.
Men Migrationsverket vill inte stoppa samtliga utvisningar till Irak - ett beslut som får skarp kritik från flera håll.
I en attack mot en kristen kyrka i Bagdad den 31 oktober dödades 60 personer. Det är ett av många exempel på det ökande våldet mot de kristna i Irak.


Europadomstolen för mänskliga rättigheter utreder nu om det är säkert för irakier att skickas tillbaka till vissa områden i Irak, bland annat Bagdad. Under tiden anser de att alla irakier som vill få sitt utvisningsbeslut uppskjutet ska få stanna i det land de flytt till..."

"...Många har reagerat mot myndighetens beslut. EU-parlamentarikern Cecilia Wikström (FP) säger att det är "inhumant och djupt ovärdigt" av Sverige att inte stoppa utvisningarna.
- Den främsta uttolkaren av konventionen är Europadomstolen. När då domstolen ger råd om att stoppa utvisningarna är det mycket märkligt att det inte följs i Sverige, säger hon..."


"...Europarådets generalsekreterare Thorbjörn Jagland reagerar starkt på att medlemsländerna planerar att utvisa irakier till Bagdad och skriver i ett pressmeddelande att "alla Europarådets medlemmar måste respektera domstolens beslut..."

Sofia Tanaka

Inga kommentarer: