Jesus sade: "Jag är Vägen och Sanningen och Livet. Ingen kommer till Fadern utom genom mig." Joh. 14:6

söndag 9 oktober 2011

Bibelordet får aldrig ersättas med ett främmande evangelium i Guds församling!

Vilseförd?
 Hämtat från Ohlins funderingar
”Över hela vårt land kommer rapporter till oss om att man börjar förändra församlingarna.
Man tar bort korset och talarstolarna och mer och mer "urvattnas" evangeliet. På en del ställen har man ersatt predikningarna med att "predika" ur Rick Warrens bok - Leva med mål och mening.”
Fortsätt och läs mera här


*********************

Egen kommentar:
Det verkar ha blivit en trend att man hellre studerar olika böcker i församlingen och dess smågrupper, än att studera Guds Ord, rent och oförfalskat. 
Vart är församlingen på väg när Guds Ord, Bibeln inte längre har högsta prioritet? Därmed är inte sagt att all kristen litteratur är undermålig, men det måste finnas en klar urskillningsförmåga om vad som är överensstämmande med Guds Ord , och vad som är inspirerat av onda andars läror.
Om vi överger Gudsordet så kommer vi att tappa orienteringen i våra kristna liv och i församlingen, därför att "Guds Ord är våra fötters lykta och ett ljus på vår stig” (Ps. 119:105)
Vårt fokus måste vara på Guds Ord och på Jesus Kristus, som är satt till att vara församlingens absoluta huvud.
Var och en må se till att leva nära Jesus och vara väl förankrad i Gudsordet för att undgå att bli vilseförd av främmande läror.

************************ 

Läs: HUR VET JAG OM MIN FÖRSAMLING BÖRJAR KOMMA IN UNDER RICK WARRENS VISION? 

************************
Läs också: Evangeliet - en metod eller ett budskap? 

Hur ”Leva med mål och mening” fördunklar evangeliet
(Observera att författaren till boken The Purpose Driven Life ofta använder sig av parafrasen The Message som inte har översatts till svenska. ”Leva med mål och mening” har använt Levande Bibeln (Boken) som parafras. I denna artikel har citaten från The Message översatts för att du som läsare ska kunna avgöra om dessa citat stöder Warrens påståenden. Sidhänvisningar görs till originalutgåvan).

”Jo, eftersom världen i sin visdom inte lärde känna Gud i hans vishet, beslöt Gud att genom den dårskap som vi predikar frälsa dem som tror. ” (1 Korintierbrevet 1:21)

För ett par månader sedan ringde en vän och frågade om jag hade hört talas om Rick Warren. ”Ja”, svarade jag, ”varför frågar du”? Han sa: ”Jag blev precis utsparkad från en bibelstudiegrupp för att jag hade min bibel med mig.” Detta är orsaken till att jag skrev den här artikeln.

Bibelstudiet som min vän deltog i var i själva verket en grupp som studerade hur man skulle Leva med mål och mening . Boken Leva med mål och mening som de studerade hänvisade till bibelställen som verkade vara dåligt underbyggda. Han fick veta att om han skulle vara med på studiet, var han tvungen att lämna kvar sin bibel hemma, därför att frågeställningarna som han tog upp splittrade gruppen. Han bestämde sig för att sluta istället.

Min första reaktion var att studiegruppen bara var dåligt ledd. Några dagar senare fick jag boken av min vän, så att jag kunde läsa själv. På de första tre sidorna såg jag varför det skulle verka splittrande på gruppen som studerade Rick Warren, om man tog med en riktig bibel. För det första citerade Warren många tvivelaktiga bibelöversättningar, ofta utan att hänvisa till någon vers. Bortsett från detta var man tvungen att leta reda på hänvisningen (informationen begravd i slutet av boken), finna hänvisningen i en riktig bibel, gå tillbaka dit där Warren använde bibelstället, för att se om den citerade ”översättningen” hade någon överensstämmelse med bibelstället från en version som man kan acceptera, och sedan avgöra om versen ifråga stödde Warrens påstående. Naturligtvis skulle detta splittra ett bibelstudium. Fyrtio dagar med mål och mening skulle snart bli fyrtio månader!

Rick Warrens bestseller som har sålts i elva miljoner exemplar, har ersatt förkunnelse från bibeln i tusentals predikstolar och har ersatt bibeln i många tusen bibelstudiegrupper. Hans hemsida påstår att han har startat en ny reformation. Warren hävdar att han snarare än att reformera det som kyrkan lär ut som Luther gjorde, så kommer han att reformera det som kyrkan gör. Han är på god väg att göra detta. Warren har förvandlat Jesu Kristi evangelium till en metod. Metoden är att inbjuda människor till en fyrtio dagars upptäcktsresa till meningen med livet. (1) Warrens elever ombeds att avlägga en ed inför ett vittne (vilket Jesus förbjuder) för att överlåta fyrtio dagar av sina liv till Rick Warren och hans metod. Och det är inte det enda.

I denna artikel vill jag visa hur Warrens bok lär ut ett sätt att se på evangeliet som inte är bibliskt. Hans undervisning stämmer överens med populär, amerikansk, evangelisk pietism, så det är inte att undra på att de flesta evangeliskt kristna inte kan se vad som är fel med den. Den kommer från en teologisk inriktning som kan spåras tillbaka till Charles Finney, som populariserade en metod för ”hur man gör” när man söker påverka med evangeliet. Denna lägger andlig väckelse i människans händer, som verkar efter hennes godtycke. När man gör detta följer man varken Jesu Kristi och hans apostlars budskap eller tillvägagångssätt. Som en hjälp för att visa skillnaden mellan Warrens metod och evangeliets budskap, citerar jag från John MacArthurs bok Hard to Believe som klargör det oförfalskade evangeliet bättre än någon annan bok som jag läst på sista tiden. (2) Det finns ett gapande svalg mellan det som Warren och MacArthur lär ut. Båda kan inte ha rätt. Låt oss börja...

Läs vidare här: http://www.solascriptura.se/kts/metodel1.html  

Inga kommentarer: