Jesus sade: "Jag är Vägen och Sanningen och Livet. Ingen kommer till Fadern utom genom mig." Joh. 14:6

fredag 7 maj 2010

Var vid gott mod, min dotter! Din tro har frälst dig!

Matt. 9:20-22 ”Och se, en kvinna som hade lidit av blödningar i tolv år närmade sig Jesus bakifrån och rörde vid hörntofsen på hans mantel. Hon tänkte: "Om jag bara får röra vid hans mantel blir jag frisk." Jesus vände sig om, och då han fick se henne, sade han: "Var vid gott mod, min dotter. Din tro har frälst dig." Och från det ögonblicket var kvinnan botad.”

Luk. 8:43-48 ”Där fanns en kvinna som hade lidit av blödningar i tolv år och som ingen hade kunnat bota. Hon närmade sig Jesus bakifrån och rörde vid hörntofsen* på hans mantel, och genast stannade blödningen. Jesus frågade: "Vem var det som rörde vid mig?" Då alla nekade, sade Petrus: "Mästare, folkmassan trycker och tränger sig inpå dig." Men Jesus sade: "Någon rörde vid mig. Jag kände att kraft gick ut från mig." När kvinnan såg att hon var upptäckt, kom hon darrande fram och föll ner för honom och förklarade inför allt folket varför hon hade rört vid honom och hur hon genast hade blivit botad. Jesus sade till henne: "Min dotter, din tro har frälst dig. Gå i frid.”


(Tar med både Matteus och Lukas versioner av vad som hände, berättelsen blir då lite mer komplett.)
*******************************************

Detta är underbar berättelse om en sjuk kvinnas stora tro, där hon bara har sitt fokus på att komma nära Jesus och röra vid Hans mantel, för att bli botad från sin plåga. När hon såg Jesus tog hon genast tillfället i akt att tränga sig fram till Honom.
Hon ville bli botad men hon ville inte väcka Hans uppmärksamhet, men Jesus, med sin totala känslighet i den Helige Ande, upplevde att kvinnan rörde vid Hans mantel och att kraft gick ut från Honom.
Då vände Han sig om och såg kvinnan, och talade till henne. Han såg hennes stora tro.

Jesus såg verkligen människorna då, och det gör Han än i dag. Han ser på ett alldeles särskilt sätt till den som söker Hans hjälp, alla de som lider nöd, de svaga, sjuka, sargade, fattiga, ensamma, föraktade, de som sörjer och de som är på väg att gå förlorade.

Vi kan använda den tro vi har och vända oss till Herren Jesus, i varje situation, för Han vill hjälpa oss på samma sätt som han gjorde på bibelns tid. Han är full av barmhärtighet och kärlek, och Han är densamme igår och idag och i evighet!

Inga kommentarer: