Jesus sade: "Jag är Vägen och Sanningen och Livet. Ingen kommer till Fadern utom genom mig." Joh. 14:6

fredag 21 maj 2010

Pingstens under – Helig Andes utgjutande - hänförelsens tid!

År 2003 fick Daniel Viklund en allvarlig profetia om Sverige i vågskålen.
http://bon.crossnet.se/viewNavMenu.do?menuID=19
******************************
Vill vi ha den Helige Andes eld och kraft i våra liv och i våra kyrkor, eller fogar vi oss efter människors begränsningar av den Helige Ande?
Är vårt sociala status i samhället viktigare?
Är vår stolthet och prestige viktigare för oss än att kapitulera för vad den Helige Ande vill göra i oss och med oss?
Ett effektivt sätt att begränsa, styra och kontrollera den Helige Ande är att hålla så fast vid mänskligt uppfunna ritualer att inga överraskningar i gudstjänsterna är tillåtna, utan allt är bestämt och inrutat från början till slut. Då är det inte så konstigt att gudstjänster blir tråkiga, när allt är så förutsägbart.
Människor uppmanas att hålla sig tysta och stilla, böner ska vara hårt reglerade och lästa efter alla konstens regler m.m.
Var finns då utrymme för att tillsammans hänge sina hjärtan åt Gud i tillbedjan och lovprisning och höja sina röster i fröjd och glädje inför Guds ansikte, tillåta profetiskt tal och vara öppna för att få meddela om någon fått en hälsning från Gud till församlingen eller någon enskild, till vägledning, uppmuntran, tröst, förmaning etc.
Allt det här är bibliskt, och det som står i Guds Ord borde vara rättesnöret för hur det ska gå till i våra gudstjänster. Mycket ansvar ligger på herdar och ledare att bejaka mångfalden i Guds församling så det inte blir enfalden som har sista ordet.
Det finns människor som ropar till Gud om den Helige Andes eld i våra församlingar och i vårt land, men om elden inte får plats inom de etablerade församlingarnas ram så kommer Gud i sin allmakt och efter sin vilja, att öppna andra vägar, när Hans tid är inne för väckelse i vårt land!


*******************************

Jesu missionsbefallning

Matt. 28:16-20 ”De elva lärjungarna begav sig till det berg i Galileen dit Jesus hade befallt dem att gå. Och när de såg honom, tillbad de honom, men andra tvivlade. Då trädde Jesus fram och talade till dem och sade: "Jag har fått all makt i himlen och på jorden. Gå därför ut och gör alla folk till lärjungar! Döp dem i Faderns och Sonens och den helige Andes namn och lär dem att hålla *allt vad jag har befallt er. Och se, jag är med er alla dagar intill tidens slut.”



Luk.10:21-22 ”I samma stund jublade Jesus i den helige Ande och sade: "Jag prisar dig, Fader, du himlens och jordens Herre, för att du har dolt detta för de visa och kloka men uppenbarat det för de olärda och små. Ja, Fader, detta var din goda vilja. Allt har min Fader överlämnat åt mig. Och ingen vet vem Sonen är utom Fadern, och ingen vet vem Fadern är utom Sonen och den som Sonen vill uppenbara honom för."



Den helige Ande utgjuts på pingstdagen

Apg. 2:1-4 ”När pingstdagen* hade kommit var de alla samlade. Då kom plötsligt från himlen ett dån, som när en våldsam storm drar fram, och det fyllde hela huset där de satt. Tungor som av eld visade sig för dem och fördelade sig och satte sig på var och en av dem. Och de uppfylldes alla av den helige Ande och började tala främmande språk, allteftersom Anden ingav dem att tala”.

 
Apg 2:17-21 ”Och det skall ske i de sista dagarna, säger Gud:

Jag skall utgjuta av min Ande över allt kött.

Era söner och era döttrar skall profetera,

era unga män skall se syner, och era gamla män skall ha drömmar.*

Ja, över mina tjänare och tjänarinnor skall jag i de dagarna utgjuta av min Ande,

och de skall profetera.*

Jag skall låta under synas uppe på himlen

och tecken nere på jorden, blod, eld och rök.*

Solen skall vändas i mörker och månen i blod,

innan Herrens dag kommer, den stora och härliga.

Och det skall ske att var och en som åkallar Herrens namn

skall bli frälst.”

 
Apg. 4:29-37 ”Och nu, Herre, se hur de hotar oss, och hjälp dina tjänare att frimodigt predika ditt ord, genom att du räcker ut din hand för att bota och låta tecken och under ske genom din helige tjänare Jesu namn." När de hade slutat att be, skakades platsen där de var samlade, och de uppfylldes alla av den helige Ande och predikade frimodigt Guds ord.

 
Ett hjärta och en själ

Skaran av dem som trodde var ett hjärta och en själ, och ingen enda kallade något av det han ägde för sitt, utan de hade allt gemensamt. Med stor kraft frambar apostlarna vittnesbördet om Herren Jesu uppståndelse, och stor nåd var över alla. Ingen av dem led någon nöd. Alla som hade jord eller hus sålde vad de ägde och bar fram vad de hade fått för den sålda egendomen och lade ner betalningen för apostlarnas fötter. Och man delade ut åt var och en efter vad han behövde. Josef som var levit och född på Cypern och som apostlarna kallade Barnabas - det betyder Tröstens son - ägde också en åker. Den sålde han och bar fram pengarna och lade dem för apostlarnas fötter.”



Ef.3:10-12 ”Så skulle Guds vishet i sin mångfald nu genom församlingen göras känd för härskarna och väldigheterna i den himmelska världen. Detta var det eviga beslut som han utförde i Kristus Jesus, vår Herre. I honom och genom tron på honom kan vi frimodigt och med tillförsikt träda fram inför Gud”.



1 Kor. 1:26-31 ”Bröder, se på er egen kallelse. Inte många av er var visa om man ser till det yttre, inte många var mäktiga, inte många av förnäm släkt. Nej, det som för världen var dåraktigt har Gud utvalt för att låta de visa stå där med skam, och det som för världen var svagt har Gud utvalt för att låta det starka stå där med skam, och det som för världen var oansenligt och föraktat, ja, det som inte var till, har Gud utvalt för att göra till intet det som var till, för att ingen människa skall berömma sig inför Gud. Honom har ni att tacka för att ni är i Kristus Jesus, som Gud för oss har gjort till vishet, rättfärdighet, helgelse och återlösning, för att det skall ske som står skrivet: Den som berömmer sig skall berömma sig av Herren.”



Ordningen vid gudstjänsten

1 Kor. 14:26-32 ”Hur skall det då vara, bröder? Jo, när ni samlas har var och en något att ge: en psalm, ett ord till undervisning, en uppenbarelse, ett tungotal, och en uttydning. Låt allt bli till uppbyggelse. Om någon talar tungomål, får två eller högst tre tala, och då en i sänder, och någon skall uttyda det. Men finns det ingen som uttyder, skall den som talar tungomål tiga i församlingen och endast tala för sig själv och till Gud. Två eller tre profeter skall tala, och de andra skall pröva det som sägs. Men om någon annan som sitter där får en uppenbarelse, skall den förste tiga. Ni kan alla profetera, en i sänder, så att alla blir undervisade och alla blir tröstade. Och profeternas andar underordnar sig profeterna. Ty Gud är inte oordningens Gud utan fridens.”



Hebr. 2:4 Gud gav också sitt vittnesbörd genom tecken och under och många slags kraftgärningar och genom att dela ut den helige Andes gåvor efter sin vilja.”



Hebr 3:12-15 ”Bröder, se till att ingen av er har ett ont och trolöst hjärta, så att han avfaller från levande Gud. Uppmuntra varandra i stället varje dag, så länge det heter i dag, så att ingen av er förhärdas genom syndens makt att bedra. Ty vi är Kristi vänner, om vi ända till slutet stadigt håller fast vid vår första tillförsikt. Det heter: I dag, om ni hör hans röst, så förhärda inte era hjärtan som när era fäder väckte min förbittring.”


I väntan på Kristi ankomst

Jud 1:17-25 Men ni, mina älskade, kom ihåg vad som är förutsagt av vår Herre Jesu Kristi apostlar. De sade till er: "I den sista tiden skall det finnas människor som hånar och följer sina egna gudlösa begär." Det är dessa som vållar splittring, de som är oandliga och som inte har Guds Ande. Men ni, mina älskade, skall uppbygga varandra på er allra heligaste tro. Be i den helige Ande. Håll er kvar i Guds kärlek, medan ni väntar på att vår Herre Jesus Kristus i sin barmhärtighet skall ge er evigt liv. Sådana som tvivlar skall ni vara barmhärtiga mot och frälsa genom att rycka dem ur elden. Mot andra skall ni också vara barmhärtiga, dock med fruktan, så att ni till och med avskyr deras livklädnad som är nersmutsad av köttet. Han som förmår bevara er från fall och ställa er inför sin härlighet, fläckfria och jublande - den ende Guden, vår Frälsare, genom Jesus Kristus, vår Herre - honom tillhör ära och majestät, välde och makt före all tid, nu och i all evighet. Amen.”

Viktigt att inte profetrösterna tystas i Guds församling!
 Ords. 29:18 ”Utan uppenbarelsen går folket vilse, lycklig är den som tar vara på Guds undervisning.”

Inga kommentarer: