Jesus sade: "Jag är Vägen och Sanningen och Livet. Ingen kommer till Fadern utom genom mig." Joh. 14:6

söndag 2 maj 2010

Tacksamhet och glädje i Herren!

Vi behöver en ny spontan kärlek och tacksamhet till Jesus! Att attackera och förtala varandra, stjäl all glädje, men tacksamheten till Jesus bryter ner så mycket av bitterhet och oförsonlighet i våra liv, och fyller oss istället med Guds frid. Att tala väl om varandra gör gott i själslivet, och man blir själv välsignad.


***********************************

Fil. 4:4-9 ”Gläd er alltid i Herren. Än en gång vill jag säga: gläd er. Låt alla människor se hur vänliga ni är. Herren är nära. Gör er inga bekymmer för något utan låt Gud i allt få veta era önskningar genom åkallan och bön med tacksägelse. Då skall Guds frid, som övergår allt förstånd, bevara era hjärtan och era tankar i Kristus Jesus.
För övrigt, bröder, allt som är sant och värdigt, rätt och rent, allt som är värt att älska och uppskatta, ja, allt som kallas dygd och förtjänar beröm, tänk på allt sådant. Vad ni har lärt och tagit emot, hört och sett hos mig, det skall ni göra. Då skall fridens Gud vara med er.”

En kvinna smörjer Jesus

Mark. 14:3-9 ”När Jesus var i Betania och låg till bords i Simon den spetälskes hus, kom en kvinna som hade en alabasterflaska med dyrbar äkta nardusolja. Hon bröt upp flaskan och hällde ut oljan över hans huvud. Några blev upprörda och sade: "Varför detta slöseri med oljan! Den hade man kunnat sälja för mer än tre hundra denarer och ge åt de fattiga." Och de grälade på henne.
Men Jesus sade: "Låt henne vara! Varför oroar ni henne? Hon har gjort en god gärning mot mig. De fattiga har ni alltid hos er, och när ni vill kan ni göra gott mot dem, men mig har ni inte alltid. Hon har fullgjort sin uppgift. I förväg har hon smort min kropp till begravningen. Amen säger jag er: Överallt i världen där evangeliet predikas, skall man också berätta vad hon gjorde och komma ihåg henne."

***********************************

Hon tog det bästa hon hade och föll ned för Jesu fötter och tillbad, och lät sig mättas av Jesu närvaro. Hon utvalde den bästa delen.

Det gjorde även Maria som satte sig ned vid Jesu fötter och lyssnade till Hans ord. Den berättelsen, om Jesus hos Marta och Maria finner du i Luk. 10:38-42.
När man tar frälsningen på allvar väger den mer än något annat i livet. Herren har gett oss sin härlighet på ett överflödande sätt så vi kan jubla och vara glada i Honom.

************************************

Jes 30:15 ”Ty så säger Herren HERREN, Israels Helige: "Om ni vänder om och är stilla skall ni bli frälsta. Genom stillhet och förtröstan blir ni starka."

1 Petr. 1:8 ”Honom älskar ni utan att ha sett honom, och fastän ni ännu inte ser honom, tror ni på honom och jublar över honom i obeskrivlig, himmelsk glädje, då ni nu är på väg att vinna målet för er tro, era själars frälsning.”

Inga kommentarer: